Mados tinklaraštininkės apžvelgia šių metų žieminių striukių tendencijas: puffer stilius ir žemės spalvos

Mados tinklaraštininkės apžvelgia šių metų žieminių striukių tendencijas: puffer stilius ir žemės spalvos

Rinkdamiesi žieminę striukę, pirmiausiai galvojame apie jos pagrindinę funkciją – sušildyti. Na, o stilius – tai, kas pasislepia po striuke? Mados tinklaraštininkės Aistė Svarauskaitė ir Gema Liutkevičiūtė sako „ne“ – ir tas šiltas, storas, jaukus rūbas žiemą yra svarbus stiliaus akcentas. Todėl svarbu ne tik mokėti išsirinkti striukę, kuri neleis sušalti, bet ir tinkamai ją suderinti su jūsų žiemos garderobu. O kai šilta ir gerai atrodai – ilgi pasivaikščiojimai gryname ore garantuoti.

Į pagalbą renkantis žieminę striukę atskuba ir daug laiko gryname ore praleidžiančios fotografė Greta Gedminaitė ir paplūdimio tinklininkė, žiemą žaidžianti sniego tinklinį, Vytenė Vitkauskaitė.

Svarbiausia – šiluma ir kokybė

Kad ir kaip bus apsirengusi, drebanti ir šąlanti mergina stilingai neatrodys. Todėl pirmiausiai pasirūpinkite, kad žiemą šaltis šonų nekandžiotų. Drėgmė, šaltis ir vėjas – merginos vieningai sutaria, kad visų pirma žieminė striukė turėtų būti praktiška ir gerai apsaugoti nuo šių „nekišk nosies į lauką“ oro sąlygų.

Ieškantiems itin šiltos striukės, merginos pataria rinktis pūkines striukes ir atkreipti dėmesį, ar striukė neperpučiama vėjo bei ar gerai apsaugo nuo kritulių. Gobtuvas – didelis privalumas, jis apsaugos net ir kepure pridengtą galvą nuo didelio vėjo ir drėgmės – sniego ar šlapdribos.

„Žieminė striukė man visų pirma turi būti šilta, todėl dažniausiai renkuosi pūkines striukes. Taip pat kokybiškai ir tvirtai pasiūta – turėčiau nebijoti papulti į pūgą, griūti į pusnį ar atsidurti sniego gniūžčių kare. Tuo pačiu ji turėtų būti bent minimaliai nepraleidžianti vėjo bei drėgmės“, – teigia mados tinklaraštininkė ir aktyvaus laisvalaikio aprangos prekės ženklo „Audimas“ ambasadorė Aistė Svarauskaitė.

„Viršutinius rūbus sieju su šiluma, praktiškumu ir ilgais pasivaikčiojimais lauke. Žieminės striukės neįsivaizduočiau be kokybiško šiltinimo, gero atsparumo vandeniui ir vėjui“, – antrina fotografė Greta Gedminaitė.

Aiškios tendencijos

„Audimo“ ambasadorės pastebi gana aiškias šiuo metu vyraujančias žieminių striukių tendencijas. Pasak merginų, ribos tarp moteriškų ir vyriškų dizainų nyksta. Šiuo metu labai populiarios pūstos, puffer stiliaus striukės. Dažnai renkamasi tiesaus kirpimo, didesnių dydžių, tamsesnių spalvų drabužius. Visgi netrūksta pasirinkimo ir mėgstantiems ryškesnes spalvas bei labiau akį traukiančius modelius.

„Pastebiu, kad madingiausios striukės šį sezoną yra ilgos, tamsių spalvų, lengviau priderinamos ir, žinoma, šiltos. Manau, kad, vilkint žieminę striukę, svarbiausia jaustis jaukiai, šiltai ir patogiai, tuo pačiu ir atrodyti stilingai“, – teigia Vytenė Vitkauskaitė ir dalinasi savo patirtimi, kaip rinkosi žieminę striukę. – „Mano žieminių rūbų spintoje nemažai spalvų, bet šį kartą rinkdamasi striukę tikėjau, kad renkuosi ją ilgesnei draugystei, todėl išsirinkau juodą. Manau, kad tai neišeinanti iš mados, praktiškiausia ir lengviausiai derinama prie visų kitų turimų rūbų spalva. Pirmiausiai į ką atkreipiu dėmesį – ilgis bei medžiagos ir užpildo sudėtis. Norėjau striukės su kuria galėčiau leistis į ilgus pasivaikščiojimus ir galėčiau būti rami, kad nesušalsiu. Išsirinktoje striukėje vienas iš labiausiai vertinamų dalykų - neperšlampamas audinys.“

Tinklaraščio „Basic Approach“ autorė A. Svarauskaitė vardija šį sezoną madingas spalvas, kurių pasirinkimas, anot jos, auga.

„Parduotuvėse atsiranda vis daugiau striukių atspalvių. Nors jie nėra labai iššaukiantys, tačiau pastebiu tamsiai žalios, tamsiai mėlynos ar tamsiai raudonos spalvos striukes. Pasirinkimų netrūksta ir drąsesniems – ryškių geltonos, raudonos spalvos striukių“, – sako A. Svarauskaitė.

Palaimintas minimalizmas

Kalbėdamos apie striukių stilių, mados tinklaraštininkės pabrėžia minimalizmo ir universalumo svarbą. Minimalistinis, nereikalingomis detalėmis neperkrautas dizainas ir universali spalva leis striukę vilkėti bet kokiomis progomis. „Renkuosi minimalistinio dizaino modelius, kurie neturi apkrautų blizgių detalių – tokiu būdu drabužiai bus tinkami visiems gyvenimo atvejams“, – sako A. Svarauskaitė.

„Stengiuosi, kad striukė būtų universalios spalvos ir kad tiktų praktiškai prie viso mano turimo garderobo. Būtent todėl mėgstu bazines spalvas kaip juodą ar pilką, bet šį rudenį dar spėjau atrasti ir tamsiai samanų žalią – toks atspalvis yra labai įdomus, bet ne per daug rėkiantis, todėl tinka prie mano mėgstamų neutralių aprangos tonų“, – prideda mados tinklaraščio „Fashion Frame by G“ įkūrėja Gema Liutkevičiūtė.

Išsiskirti galima ir žiemą

Žiemos dažnai nelaukiame ne tik dėl šalčio, bet ir todėl, kad tenka rengtis „kaip meškiukui“: judėjimą varžanti striukė, iki nosies apvyniotas storas šalikas, sutvarkytus plaukus paslepianti kepurė... Pasak mados pasaulyje besisukiojančių moterų, žiema kaip tik suteikia nemažai galimybių išreikšti savo individualų stilių ir atrodyti madingai, tereikia pasirinkti tinkamą striukės dydį ir gyvinti įvaizdį aksesuarais.

„Tikrai manau, kad žiemą galima atrodyti stilingai, panaudojant tokius aksesuarus kaip kepurės, šalikai ir pirštinės – jų galima turėti ir po kelis variantus, todėl ir pačią neįdomiausią juodą striukę galima pagyvinti būtent tokiomis skirtingomis detalėmis“, – kaip pagyvinti žiemos stilių pataria Gema.

Jai pritaria ir fotografė G. Gedminaitė, kuri prioritetą teikia didesnio dydžio striukėms, kurios šį sezoną itin madingos.

„Mėgstu laisvesnio modelio, judesių nevaržančius drabužius. Kai striukė perkama dydžiu didesnė – lieka vietos kūrybai po ja. Drabužių sluoksniavimas, kepurių, šalikų ir pirštinių derinimas ne tik šildo, bet ir leidžia atrodyti stilingai“, – sako Greta.

Nenuobodūs deriniai

Merginos įsitikinusios – žieminė striukė ne paslėps jus minioje, o leis išsiskirti, tereikia susikurti tinkamą derinį. Jos siūlo išmėginti jų ne vieną.

„Kadangi žieminės striukės uždengia didžiąją dalį drabužių, o pasivaikščiojimus lauke aš labai mėgstu, stengiuosi rinktis klasikines, įvairių spalvų ir medžiagų kelnes ir masyvius batus – juos apsiavus prie didesnės oversized stiliaus striukės kojos atrodo proporcingai“, – pataria A. Svarauskaitė.

Savo žiemos stiliaus deriniais dalinasi ir kitos mados tendencijas sekančios merginos.

„Kai nespaudžia šaltis, žiemines pūkines striukes labai mėgstu derinti su kedais arba, žinoma, su klasikiniais aulinukais. Kalbant apie aksesuarus, prie striukės derinu minkštą megztą kepurę, o atėjus dar šaltesniems orams išsitrauksiu ir pirštines. Jeigu nesinori dėvėti šaliko, renkuosi megztinius aukštu kaklu“, – atskleidžia Gema Liutkevičiūtė.

„Rusvai žalsvos spalvos striukę derinu su pieno baltumo vilnoniu megztiniu ir šviesiomis kelnėmis. Kai lauke pilka ir niūru, lengvai ir jaukiai nuotaikai kurti renkuosi šviesius drabužius“, – prideda G. Gedminaitė.

Visos merginos vieningai sutaria, kad visgi šaltuoju metu šilumos nereikėtų aukoti dėl stiliaus – panaršius spintoje ar garderobą papildžius vienu kitu aksesuaru, nesunkiai pavyks stilių susikurti su patikusia striuke.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder