Į pasimatymą su kedais? V. Šaulytė pataria, kokie 3 modeliai leis sužibėti

Į pasimatymą su kedais? V. Šaulytė pataria, kokie 3 modeliai leis sužibėti

Ar kada anksčiau būtumėte pagalvojusi, kad su paprasčiausiais sportbačiais galite keliauti į šventišką Valentino dienos vakarienę ir atrodyti tiesiog stulbinančiai? Tikriausiai nė viena mergina iš tiesų nesvajoja romantikos kupino vakaro praleisti galvodama apie įkalintų kojų skausmą, kurį sukėlė plonyčiai ir, iš pirmo žvilgsnio, nekalti aukštakulniai. Tinklaraščio „Deichmann Shoelove“ autorė ir stilistė Viktorija Šaulytė tikina – pasirinkus tinkamus sportinius batelius ne tik puikiai jausitės, bet ir paliksite neišdildomą įspūdį.

„Sportinių batelių renesansas stebimas jau keletą metų. Jeigu anksčiau su kedais neįleisdavo į madingiausius klubus, tai šiandien situacija kardinaliai pasikeitė. Sportbačius avinčias žvaigždes galima pastebėti net ant prabangiausio raudono kilimo. Todėl jei manote, kad pasimatymui būtina apsivilkti aptemptą suknelę ir „žudikus“ aukštakulnius, tikrai klystate. Rinkitės iš daugybės išskirtinių formų, akcentų ir spalvų, tarp kurių tikrai rasite sau tinkamą porą net ir romantiškam vakarui“, –teigia stilistė.

Futurizmas – ieškančioms išskirtinio akcento

Futurizmas sportinių batelių madoje pasireiškia išskirtinėmis ir aptakiomis formomis, šviesą atspindinčiomis medžiagomis, per visą plotį suvarstytais raišteliais ar permatomomis detalėmis. Šie akcentai pakelia sportinius batelius aukščiau kasdienybės, todėl puikiai tiks net ir į romantišką pasimatymą.

„Žaviausia yra tai, kad šiandienos kedų tendencijos leidžia laisvai eksperimentuoti ir žaisti su įvairiomis stilistikomis, nepriklausomai nuo to, kur einate: klasikinis paltas ir sportinės kelnės, romantiška suknelė su „oversized“ striuke – tai deriniai, kuriuos puikiai užbaigia ryškūs ir futuristiniai sportiniai bateliai. Tokie kontrastai leidžia išlaisvinti savo fantaziją ir skirti mažiau dėmesio kruopščiam derinimui. Beje, būdama ryški ir pasitikinti savimi, paliksite gerą įvaizdį ir savo antrai pusei – jai tikrai bus smalsu, kaip ši išskirtinė asmenybė nustebins ateityje“, – tikina „Deichmann“ atstovė.

Nors atrodo, kad tokią avalynę sunku derinti, iš tiesų ji visai nepretenzinga: griežto kirpimo švarkai, suknelės ir klasikiniai „cigaretės“ formos džinsai ar kelnės tikrai derės prie drąsių kedų.

Subtilioms minimalistėms – retro kedai

Nors klasika iš mados niekada ir neišėjo, turėkite omenyje, kad šiemet minimalistiniai retro sportiniai bateliai taps dar populiaresni. Tokios medžiagos kaip oda, zomša ar drobė nutūpė ant paprastų, neiššaukiančių siluetų ir nusidažė pastelinėmis spalvomis, kurios tiks net ir prie prabangiausio rūbų derinio.

„Nors masyvūs siluetai vis dar dominuoja, šį sezoną vis dažniau norėsis pailsėti nuo ryškių spalvų ir atsižvelgti į visų laikų klasiką – lengvus teniso batelius. Madoje dominuos ne tik balti, bet ir šiek tiek gelsvi atspalviai, sukuriantys retro efektą“, – pasakoja stilistė.

Retro stiliaus batelius savo rūbų deriniuose renkasi tokios stiliaus ikonos kaip kaip Emma Watson ar Meghan Markle. Tai puikus įrodymas, kad tokie bateliai tinka net ir griežčiausios klasikos mėgėjoms.

„Jeigu visiškai vienspalvis variantas jums atrodo nuobodus, dairykitės modelių su įvairiais akcentais – logotipai, siūlės, raišteliai suteikia laisvės eksperimentuoti. Beje, tai itin geras pasirinkimas, jei planuojate pasimatymą prabangiame restorane – minimalistinis siluetas ir neiššaukianti kedų spalva puikiai derės prie elegantiškos suknelės ar griežto kirpimo kostiumo, sukurdami modernų ir tikrai patogų įvaizdį vakarui“ – tikina „Deichmann Shoelove“ autorė.

Grubios platformos, pakelsiančios į kitą lygį

Nenuostabu, kad viskas, kas buvo sena, šiandien atgimsta naujai. Ne išimtis ir devintasis dešimtmetis, garsėjantis iššaukiančiomis spalvomis, išskirtiniais siluetais ir aukštomis platformomis. Su jomis susipažinome jau praėjusiais metais, kai visą pasaulį kaip uraganas „nunešė“ masyviųjų FILA „Disruptor“ sportinių batelių mada. Jei galvojote, kad nespėjote į traukinį, nebijokite – šiemet ši platformų mada tiesiog klestės.

„Šis sezonas atiduoda duoklę visoms žemoms merginoms – madingiausi kedai yra tie, kurie turi platformas. Regis, tai rimčiausi aukštakulnių batelių konkurentai, kurie ne ką mažiau kilsteli ir suteikia pasitikėjimo savimi. Tikriausiai sunku patikėti, tačiau kedai su platformomis dera beveik prie visko! Jie ne tik suteikia pasitikėjimo savimi, bet ir vizualiai lieknina kojas“, – teigia V. Šaulytė.

Anot stilistės, šį sezoną svarbu atkreipti dėmesį į pasirinktų batų koloritą, nes būtent jis ir neleis likti nepastebėtai – rinkitės neonines, ryškias pastelines ar fluorescentines detales.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder