Savaitgalį - pavasarinė augalų mugė

Savaitgalį - pavasarinė augalų mugė

Šį savaitgalį sodo centre "Frezija" vyks tradicinė, 17-oji, sodinukų ir dekoratyvinių augalų mugė "Pavasario spalvos".

"Šiemet mugėje dalyvaus kaip niekad daug sodininkų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Ukrainos - net 120. Džiaugiamės, jog mūsų renginys auga, - sakė sodo centro "Frezija" direktorė Živilė Kristutienė, prisiminusi, jog pirmąsyk surengtoje mugėje 2001-aisiais dalyvavo vos apie 30 dalyvių.

Lankytojai galės apžiūrėti ir įsigyti visko, ko tik reikia puoselėjant sodą ar kuriant jaukią namų aplinką: nuo augalų iki sodo technikos. Sodo centro darbuotojai taip bus pasiruošę pakonsultuoti, suteikti visą reikalingą informaciją.

Pavasarinėje mugėje bus galima įsigyti vaismedžių, dekoratyvinių augalų, daugiamečių gėlių ar vienmečių gėlių sodinukų. Ypatingo dėmesio, tikimasi, sulauks nauja šilauogių rūšis - 'Pink Lemonade'. Ji ypatinga tuo, kad ir žiedai, ir uogos yra ne mėlynos, o rausvos spalvos.

Ž. Kristutienė pabrėžė, kad mugėje bus pristatyta net keletas naujų hortenzijų rūšių. Viena iš jų - 'Three Sisters', kuri ypatinga tuo, kad viename vazonėlyje auga trijų spalvų gėlė.

Dalyvaus ir įmonės "Topiariai" atstovai, kurie pademonstruos, kaip iš tujų ar kadagių iškarpyti įvairias formas ir netgi gyvūnus.

Šiemet ypač plataus profilio mugėje savo darbus pristatys ir tautodailininkai. Čia bus galima įsigyti autorinių metalo, keramikos, bižuterijos dirbinių, taip pat maisto produktų - mėsos gaminių, saldainių, sausainių, chalvos. Dalyvaus ir sodo techniką pristatysiantys prekybininkai.

Mugė "Pavasario spalvos" ypatinga tuo, kad čia vyksta glaudus, šiltas bendravimas tarp sodininkų ir lankytojų. Kaip ir kasmet, tikimasi sulaukti daug žmonių iš Klaipėdos regiono, kurie sekmadienio ryte bus vaišinami kava ir saldainiais.

"Manau, kad klientas lieka patenkintas, nes grįžta ir kitais metais. Jis jau žino, iš ko pirkti kokį vaismedį, vaiskrūmį ar dekoratyvinį krūmelį", - teigė pašnekovė.

Tradicinis pavasariškas renginys vyks iki sekmadienio, balandžio 22-osios. Visi laukiami adresu Jaunystės g. 1, prie Klaipėdos valstybinės kolegijos Socialinių mokslų fakulteto.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder