Tyrimas: lietuvių įpročiai lovoje

Tyrimas: lietuvių įpročiai lovoje

Naujausias seksualinės elgsenos tyrimas atskleidė, kad lietuviai iš tiesų yra karšti, bet nepasileidę. Reprezentatyvios internetinės apklausos metu buvo vertinama daugybė faktorių: orgazmo pasiekimai, lytinių santykių dažnumas ir saugumas, pozos, partnerių skaičius. Visa tai parodė, jog Lietuvoje dauguma yra patenkinti savo seksualiniu gyvenimu ir atsakingai mėgaujasi seksu.

„Escape metodo“ inicijuotame tyrime, kurį šių metų sausio-vasario mėnesiais atliko tyrimų bendrovė „Norstat“, dalyvavo 18-35 metų Lietuvos miestų gyventojai, iš viso 395 vyrai ir 405 moterys. Didžioji jų dalis, t.y. 79 proc., nurodė šiuo metu turintys antrąją pusę. Nenuostabu, kad per pastaruosius metus jie turėjo tik vieną sekso partnerį – tai patvirtino beveik 65 proc. vyrų ir 77 proc. moterų. Tik mažoji dalis respondentų, vos 4 proc., galėjo pasigirti gausesniais pasiekimais, nes per metus santykiavo su 5 ar daugiau partnerių.

Užtat lietuviai gali didžiuotis sekso dažnumu, jei palygintume su kitų šalių rodikliais. 40 proc. tyrime dalyvavusiųjų tikino, kad per savaitę mylisi 1-2 kartus, penktadalis nurodė 3-4 kartus per savaitę arba 1-2 kartus per mėnesį. Skaičiai kiek keičiasi, respondentų paklausus apie jų norus: kasdienio sekso norėtų jau 11 proc., o optimaliausias intensyvumas būtų 1-2 kartai per savaitę (36%), kurį vejasi 3-4 kartai per savaitę (33%).

Kaip rodo apklausos rezultatai, svarbi ne tik kiekybė, bet ir kokybė. Vertindami savo seksualinį gyvenimą, daugiau nei 35 proc. lietuvių jį, ypač moterys, apibūdino kaip pakankamai aistringą. Antras pagal populiarumą pasirinkimas buvo geras, bet trūksta kūrybingumo ir spontaniškumo (34%). Beveik 11 proc. vyrų taip pat drąsiai tvirtino, kad gyvena aktyviai bei aistringai.

Kokybės išraiška pastebima ir atsakymuose, susijusiuose su orgazmu. Laimingą pabaigą be problemų per pastaruosius 6 mėnesius pasiekė beveik pusė respondentų, mažiau nei trečdaliui kelyje link didžiojo O kartais pasitaikė ir sunkumų. Su problemomis dažniau susiduria moterys – beveik penktadalis jų tvirtina, kad joms sunkoka pasiekti orgazmą. 7 proc. šio malonumo per pastaruosius 6 mėn. nėra patyrusios, kaip ir 6 proc. vyrų, kurie paneigė mitą, jog su vyriška gimine viskas taip paprasta.

Tiriant sekso įvairovę, paaiškėjo, kad Lietuvoje populiariausios tradicinės pozos – klasikinę misionieriaus renkasi 43 proc. apklaustųjų, šuniuko – 13 proc., kaubojės – 6 proc. Dalis respondentų (18%) negalėjo įvardinti vienos konkrečios sekso pozos ir nurodė, keičiantys įvairias. Įdomus faktas tas, kad paklausus, kuri poza labiausiai patinka, skaičiai iškart pašoka į viršų. Taigi, nors lietuviai lovoje dažniau renkasi misionierių, jiems labiau patinka šuniukas(17%) ar moteris viršuje (9%).

Jei palygintume tyrimo duomenis pagal lytis, jie akivaizdžiai skirtųsi patirtimi. Moterys dažniausiai (70%) nurodė iš viso turėjusios 1-5 seksualinius partnerius. Tokį intervalą rinkosi tik pusė vyrų, o 11 proc. jų turėjo ir daugiau nei 15 skirtingų. Tiek vyrams, tiek moterims svarbus seksualinių santykių saugumas. Didžioji dalis, virš 40 proc., apklausoje dalyvavusių asmenų teigė, kad tuo pasirūpina abu partneriai. Tačiau 30 proc. vyrų tikina, kad dažniausiai tuo rūpinasi patys, tai patvirtina ir ketvirtadalis moterų, nurodžiusių, kad už saugumą atsakingas yra būtent jų partneris.

Iš įvairiausių galimų apsisaugojimo ar kontracepcijos metodų daugiausia respondentų pasirinkimo simpatijų skyrė šiam trejetukui: pirmą vietą laimėjo prezervatyvai (54 %), antrą – nutrauktas lytinis aktas (19%) ir trečią – kontraceptinės tabletės (11%). Akivaizdu, kad žmonės vis dar linkę pasikliauti nutraukto lytinio akto rizika, nors tame pačiame tyrime šį metodą įvardina kaip vieną iš blogiausių ir priskiria prie aplinkybių, kuomet jiems teko pasinaudoti skubios kontracepcijos metodu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder