Trapūs, dideli ir labai skanūs – žemės riešutų sviesto sausainiai

Trapūs, dideli ir labai skanūs – žemės riešutų sviesto sausainiai

Tokius sausainius galite ne tik palikti po egle po namus keliaujančiam Kalėdų seneliui, bet ir savo artimiesiems.

Trapūs, minkšti ir sodraus žemės riešutų sviesto sausainiai, paprastai tariant, tobuli. Paragaukite! 

Sausainiams pagaminti reikės: 

200 g miltų;

½ šaukštelio sodos;

½ šaukštelio kepimo miltelių;

½ šaukštelio druskos;

½ šaukštelio vanilinio cukraus;

110 g sviesto (kambario temperatūros);

130 g žemės riešutų sviesto;

1 didelio kiaušinio;

200 g balto cukraus;

2 valgomųjų šaukštų vandens.

 

Žemės riešutų sviesto sausainiai (TastedStories nuotr.)

Gaminimo eiga:

Nedideliame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, soda ir druską. Atidėkite į šalį.

Į kitą indą įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį ir suberkite vanilinį cukrų. Viską gerai išplakite (kol suputos).

Kambario temperatūros sviestą išsukite (mediniu šaukštu arba naudodami plakiklį) su žemės riešutų sviestu. Maišykite iki vientisos masės. Suberkite cukrų ir dar kartą gerai permaišykite.

Paimkite indą su kiaušinio plakiniu, dar kartą lengvai paplakite šakute ir, maišydami sviesto ir žemės riešutų sviesto masę, po truputį supilkite. Gerai išsukite.

Galiausiai suberkite miltus, maišykite, kol miltai susigers. Stenkitės nepermaišyti. Atidėkite tešlą į šalį – leiskite pastovėti bent 20 minučių, kad visi produktai gerai susigertų. Neuždenkite.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Iš tešlos formuokite maždaug 85 g dydžio rutuliukus (rankomis arba specialiu šaukštu – tešla visiškai nelimpa prie rankų, tad nei miltų, nei vandens neprireiks) ir dėkite ant kepimo folija išklotos kepimo skardos. Palikite bent 3 cm tarpus tarp rutuliukų – kepdami jie stipriai plečiasi.

Orkaitei įkaitus, dėkite skardą ant vidurinės lentynos ir kepkite 10 minučių. Tada kepimo skardą ištraukite ir atsargiai, kad neapsidegintumėte, padaužykite skardą į kietą ir karščiui atsparų paviršių – sausainiai turėtų kiek įsikilti ir jų paviršiuje susiformuos plyšiai-raukšlės. Dėkite kepimo skardą su sausainiai atgal, kepkite dar 2–4 minutes, ištraukite ir vėl padaužykite. Kartokite tai dar 1–2 kartus.

Galiausiai sausainius iš orkaitės ištraukite ir gerai atvėsinkite. Ragaukite dar vos šiltus. Skanaus! 

 

Žemės riešutų sviesto sausainiai (TastedStories nuotr.)

Receptu pasidalijo tinklaraštis „Tasted Stories“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder