Ingredientai:
Svogūnas 1 vnt.
Šviežios petražolės 1 vnt.
Malta ėriena 500 g
Kmynai 1 valg. šaukštas (-ai)
Prieskoniai maltai mėsai 1 arbat. šaukštelis (-iai)
Druska 1 arbat. šaukštelis (-iai)
Patiekimui:
Citrina 1 vnt.
Šviežios petražolės 1 vnt.
Lavašas 1 vnt.
Instrukcijos:
Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Smulkiai supjaustykite petražoles.
Sumaišykite svogūną, petražoles, maltą mėsą ir prieskonius. Suformuokite apie 20 mažų kepsnelių (4 porcijoms). Padėkite į šaldytuvą ir leiskite pastovėti apie 30 minučių.
Kepkite orkaitėje (200° C) arba ant žarijų, kol gražiai apskrus. Papildomų riebalų paprastai nereikia, nes pats mišinys jau yra riebus. Pagardinkite druska.
Citriną perpjaukite per pusę ir apšlakstykite kepančią mėsą.
Patiekimui įspauskite citrinos sulčių ir pabarstykite petražolėmis. Patiekite su lavašu ar kita mėgstama duona.
Rašyti komentarą