Savaitgaliui – itališki Blynelių Cannelloni ir prancūziški pyragaičiai

Savaitgaliui – itališki Blynelių Cannelloni ir prancūziški pyragaičiai

TV3 televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas siūlo pasimėgauti visiems gerai pažįstamais itališkais bei prancūziškais skoniais.

Šefas Gian Luca pagamins itališką Cannelloni, kuris bus kiek netradicinis – vietoje makaronų naudojami lietiniai blyneliai. Su jais patiekalas bus šiek tiek lengvesnis. Tradiciškai Italijoje jis vadinamas Cannelloni di crespelle. Svarbiausia nepagailėti padažo, kad patiekalas būtų sultingas ir lengvai valgomas. Prisiekusiems mėsos mylėtojams jis galėtų tikti ne tik pietums, bet ir pusryčiams.

O Ali  iškeps tradicinius prancūziškus pyragaičius madlenas. Jos yra kepamos specialiose formelėse, kad įgautų madlenoms būdingą elegantišką, kriauklę primenančią, formą. Iškepę pyragaičiai yra labai lengvi, minkšti, tiesiog tirpstantys burnoje. Ali siūlo madlenas padengti norimu šokoladu, kad dar geriau išryškintų jų formą ir skonis taptų dar ypatingesnis.

Susitinkame šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!

 

Blynelių Cannelloni

 

Blynelių tešlai reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 500 g pieno
  • 250 g miltų

Įdarui reikės:

  • 400 g maltos jautienos
  • 300 g maltos kiaulienos
  • 1 saliero
  • 1 svogūno
  • 300 g natūralaus pomidorų padažo
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Šlakelio balzaminio acto
  • Druskos
  • Pipirų

Bešamelio padažui:

  • 100 g sviesto
  • 100 g miltų
  • l pieno
  • Žiupsnelio malto muskato riešuto
  • Druskos

Užbaigimui:

  • 100 g tarkuoto parmezano

Dubenyje išplakti kiaušinius, supilti pieną, išmaišyti ir suberti miltus. Šluotelės pagalba viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.

Blynus kepti įkaitintoje ir sviestu bei aliejumi (arba vienu iš jų) išteptoje keptuvėje ant vidutinės kaitros.

Svogūną ir salierą nulupti ir susmulkinti. Dėti kepti į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Jiems suminkštėjus sudėti visą maltą mėsą ir maišant kepti, kad mėsa atsiskirtų. Apšlakstyti balzaminiu actu. Mėsai gerai apkepus supilti natūralų pomidorų padažą ir patroškinti ant silpnos kaitros. Gautu padažu gausiai įdaryti lietinius blynelius. Šalia mėsos padažo taip pat užpilti ir kelis šauktus bešamelio padažo. Blynelius suvynioti taip, kad būtų Cannelloni formos. Kraštus nupjauti, kad būtų lygi forma.

Prikaistuvyje išlydyti  sviestą ir suberti miltus. Šluotele nuolat maišyti, kol gausis tirštos konsistencijos trupiniai. Supilti pieną ir šluotele nuolat gerai maišyti bei kaitinti iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Įberti žiupsnelį druskos, muskato riešuto ir permaišyti.

Kepimo indo dugną ištepti keliais šaukštais bešamelio padažo. Išdėlioti įdarytus blynelius ir užpilti likusį bešamelio padažą ir tolygiai paskirstyti paviršiuje. Pabarstyti parmezano sūriu. Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių konvekciniu režimu.

 

Pyragaičiai madlenos

 

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 80 g medaus
  • 30 g pieno
  • 120 g sviesto
  • 140 g kvietinių miltų
  • 70 g cukraus pudros
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • Šlakelio vanilės ekstrakto

 

Glajui reikės:

  • 120 g juodo šokolado
  • 120 g pieniško šokolado
  • 120 g balto šokolado

 

 

 

Inde sumaišyti visus birius ingredientus.

 

Kitame inde išpurenti kiaušinius su medumi. Į gautą masę supilti birius ingredientus ir atsargiai išmaišyti. Tuomet supilti pieną ir po truputį maišant pilti lydytą sviestą bei šlakelį vanilės ekstrakto.

 

Tešlą supilstyti į kepimo formeles. Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 12-14 minučių konvekciniu režimu.

 

Šokoladus galima atskirai išlydyti garų vonelėje. Tik būtina stebėti temperatūrą, kad nebūtų aukštesnė, nei 45°C. Paprastesnis ir saugesnis būdas yra suberti į atskirus indus ir įdėti į iki 45°C pakaitintą orkaitę. Pamaišant laikyti, kol šokoladas ištirps. Kad glajus, sustingęs ant madlenų, išliktų blizgus, prieš naudojant jį reikia atvėsinti. Tai daroma į išlydytą šokoladą įbėrus papildomai 20% nelydyto šokolado (pvz. į 100 g lydyto šokolado įberti 20 g nelydyto). Belieka maišyti, kol, pilnai išsilydys.

 

Šokoladu ištepti išvalytas tas pačias formeles, į jas grąžinti pyragėlius ir palaikyti šiek tiek šaldytuve, kol šokoladas sustings.

 

Skanaus!

 

 

 

 

 

Išsamesnės informacijos prašome kreiptis:

 

 

 

Asta Brazaitienė

TV3 komunikacijos vadovė

 

 

 

 

Mob. tel.: +370 673 19893

El. paštas: [email protected]

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder