Savaitgalio kavai pagardinti: citrininiai keksiukai su šilauogėmis

Savaitgalio kavai pagardinti: citrininiai keksiukai su šilauogėmis

Citrinos gaivumas, šilauogių lengvumas ir trapus cukrinis paviršius. Tai – citrininiai keksiukai su šilauogomis. Išbandykite šį nesudėtingą receptą ir mėgaukitės kiekvienu kąsniu! 

Keksiukams pasigaminti reikės: 

400 g miltų;

Žiupsnelis druskos;

2 šaukšteliai kepimo miltelių;

Puodelio šilauogių arba mėlynių;

200 g cukraus;

2 šaukšteliai vanilinio cukraus;

1 citrinos nutarkuotos citrinos žievelės;

2 šaukštų šviežiai spaustos citrinos sulčių;

113 g sviesto;

2 kiaušiniai;

60 g grietinės;

100 ml pieno;

6 šaukštai rudojo cukraus.

Paruošimo būdas:

Šilauoges švariai nuplaukite, nusausinkite. Į indelį įdėkite šaukštą miltų, suberkite šilauoges ir gerai išmaišykite. Tai apsaugos nuo šilauogių skendimo – paprastai jos kaip ir kitos uogos, įbertos į tešlą, nuskęsta į apačią. Atidėkite į šalį.

Likusius miltus, taip pat žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius suberkite į dubenį, gerai išmaišykite. Atidėkite į šalį.

Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite citrinos sulčių ir sudėkite į sviesto ir cukraus masę, gerai išmaišykite.

Įmuškite vieną kiaušinį, gerai išmaišykite. Tada įmuškite antrą kiaušinį ir vėl gerai išmaišykite.

Miltų mišinį padalinkite į tris dalis ir dalimis sudėkite į tešlą, kiekvieną kartą gerai išmaišykite.

Sudėkite grietinę, supilkite pieną ir išsukite. Galiausiai suberkite šilauoges ir atsargiai išmaišykite.

Į keksiukų formą įdėkite popierines keksiukų formeles. Į kiekvieną formelę dėkite po du šaukštus tešlos (turi beveik siekti popierinių formelių viršų). Paviršių pabarstykite puse šaukštelio rudojo cukraus. Aukštoje temperatūroje cukrus truputį lydysis ir gražiai kristalizuosis.

Orkaitę įkaitinkite iki 185 laipsnių ir kepkite keksiukus apie 20-25 minutes, kol gražiai parus, įkišus į keksiuko vidų šakutę ar medinį pagaliuką, ant jo neliks tešlos gabaliukų.

Iš formelių keksiukus ištraukite jiems visiškai atvėsus. Skanaus!

Receptu pasidalijo tinklaraštis „Tasted Stories“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder