2019 m. liepos 19 d. 03:22 val., penktadienis

ve  >  Žinios  >  Laisvalaikis  >  Receptai

Receptai

Planuojate grilio vakarėlį? Keli receptai puikiai tinkantys šiai progai

2019-06-24, 08:02

Ernesta Vareikyte

Planuojate grilio vakarėlį? Keli receptai puikiai tinkantys šiai progai nuotrauka, foto

© pixabay

Reklama

Sodyboje, prie ežero ar tiesiog savo namų kieme visuomet labai smagu praleisti laiką su draugais ar šeima kepant maistą grilyje. Patiekalų, kepamų grilyje, populiarumas pasiekia piką šiltuoju metų laiku. Maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas dalinasi keliais receptais, kuriais nustebinsite ne tik savo, bet ir artimųjų skonių receptorius.

Kiaulienos šonkauliukai

„Per vieną savaitgalį mūsų pirkėjai įsigyja apie 1200 kilogramų šonkauliukų, tai rodo birželio savaitgalių duomenys. Mūsų parduotuvėse klientai gali rasti tiek kiaulienos, tiek avienos šonkaulių, pastarųjų pardavimai šiais metais išaugo daugiau nei 30 %. Nuo metų pradžios pirkėjai iš viso įsigijo apie 78 tūkst. kilogramų kiaulienos šonkauliukų, o tai beveik pusantro karto daugiau, nei per tokį patį laikotarpį pernai“, – atskleidžia „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Reikės: valgomojo šaukšto malto kumino, valgomojo šaukšto aitriosios paprikos miltelių, valgomojo šaukšto paprikos miltelių, žiupsnelio druskos ir pipirų, 1,5 kg kiaulienos šonkauliukų, stiklinės barbekiu padažo.

Paruošimas: įkaitinkite grilį iki vidutinės kaitros ir sustumkite anglis į vieną pusę. Mažame dubenyje sumaišykite visus birius prieskonius. „Šonkauliukus apibarstykite prieskonių mišiniu ir juo įtrinkite  juos. Patieskite dvigubą foliją  ir padėkite ant jos šonkaulius kepti. Foliją būtinai patieskite priešingoje pusėje, nei sustumtos anglys. Uždenkite dangčiu ir kepkite apie 1 valandą.  Kepimo pabaigoje šonkauliukus ištepkite barbekiu padažu ir kepkite juos dar 5 minutes. Turėkite omenyje, kad skirtingi griliai skirtingai įkaista, tad kas 15 minučių patikrinkite šonkauliukų iškepimo lygį, jog jų neiškeptumėte ar nesudegintumėte“, – patarimais dalinasi „Maximos“ maisto gamybos ekspertas.

Avienos šašlykai

Reklama

„Šiemet pirkėjai įsigijo beveik 7 tūkst. kilogramų avienos mėsos, kurių pati populiariausia – kumpis su kaulu. Vis dėl to, jeigu laiko ar noro marinavimui neturite, mūsų meistrai yra paruošę kiaulienos šašlykų, kurių vien per praėjusį savaitgalį pirkėjai įsigijo 26 tūkst. kilogramų. Patys populiariausi šašlykai tarp mūsų pirkėjų – pikantiškame marinate. Iš viso savo klientams siūlome beveik 30 skirtingos mėsos ir marinato šašlykų“, –sako lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ komercijos vadovė.

Reikės: 500 g avienos, supjaustytos  5 cm skersmens gabalėliais, pusės stiklinės citrinų sulčių, pusės stiklinės alyvuogių aliejaus, žiupsnelio druskos, pipirų ir raudonųjų pipirų, 2 svogūnų supjaustytų į 8 dalis, indelio vyšninių pomidorų, 2 saldžiųjų paprikų supjaustytų nedideliais gabalėliais.

Paruošimas: dubenyje sumaišykite avienos gabalėlius, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus bei raudonuosius pipirus. Prieš kepant marinuokite apie 2-3 valandas. Ant vienų iešmų sumaukite šašlykus, o ant kitų iešmų – daržoves. „Daržoves būtina sumauti ant kitų iešmų, nei mėsą. Daržovės iškepa greičiau, tad veriant viską ant tų pačių iešmų daržovės gali perkepti, o mėsa – neiškepti. Mėsą kepkite apie 20 minučių, nepamirškite jos vartyti, kad šašlykas būtų iškepęs tolygiai. Daržoves nuolat vartydami kepkite apie 10 minučių“, –  receptu dalinasi A. Poleninas.

Saldžiai aštrūs vištienos sparneliai

Reikės: ¼ stiklinės balzaminio acto, ¼ stiklinės medaus, ¼ stiklinės pamėgto aštraus padažo, 2 kg vištienos sparnelių.

Paruošimas: balzaminio acto padažą, medų bei aštrų padažą sumaišykite dubenyje. „Visiškai žalius sparnelius įkaitintame grilyje pakepkite apie 15 minučių, tuomet juos ištepkite padažu ir apverskite. Tepkite padažu ir vartykite juos tol, kol vištienos sparneliai pasieks norimą traškumą bei spalvą“, – traškių, grilyje keptų vištienos sparnelių receptą atskleidžia A. Poleninas.

Reklama

Žymos: grilio, receptai

Griežtai draudžiama "Vakarų eksprese" paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo. Turinio naudojimo taisyklės.

Reklama

Tavo komentaras

Vardas*

El. paštas

Komentaras*

Siunčiama. Prašome palaukti...

Šiandien VE.lt skaitykite

Receptai

„Klaipėda Piano Masters 2019“ atidaryme grojo 24 pianistai nuotrauka, foto

Klaipėda, Trečiajį kartą organizuojama vasaros fortepijono akademija „Klaipėda Piano Masters“ koncertu pristatė šių...

Į Baku - aštuoni klaipėdiečiai nuotrauka, foto

Sportas, Ketvirtadienį Lietuvos rinktinės nariai, tarp kurių aštuoni klaipėdiečiai, išvyko į liepos 21-27...

Sendinimo programėlė „FaceApp“ kelia rizikų nuotrauka, foto

IT, Sparčiai išpopuliarėjusi programėlė „FaceApp“, leidžianti vartotojams pasendinti savo atvaizdą, kelia rizikų...

E. Gentvilas: "Karbauskis nori kankinti Lietuvą“ nuotrauka, foto

Lietuva, Nesibaigianti drama dėl Seimo pirmininko pareigų privertė reaguoti ir opoziciją. Registruotas siūlymas...

Sportas, Paskelbta prieš 7 val.

Lietuva, Paskelbta prieš 11 val.

 

 

 

 

Pasidalink

Jūsų vardas*

Draugo el. paštas*

Komentaras

Siunčiama. Prašome palaukti...