2021 m. sausio 16 d. 23:55 val., šeštadienis

ve  >  Žinios  >  Laisvalaikis  >  Receptai

Receptai

Liucina Rimgailė dalijasi šventinio pyrago receptu: „Karantinas įkvėpė atrasti naujų pomėgių"

2020-12-01, 11:08

Pranešimas spaudai

Liucina Rimgailė dalijasi šventinio pyrago receptu: „Karantinas įkvėpė atrasti naujų pomėgių" nuotrauka, foto

Reklama

Verslininkei Liucinai Rimgailei antrasis karantinas nesukėlė tiek iššūkių, kiek pirmasis – užvertos „Liu Patty" desertinės durys buvo tas scenarijus, kuriam ruošėsi iš anksto. Taigi, atsiradus daugiau laisvo laiko komunikacijos specialistė jį skyrė naujiems užsiėmimams. Su vyru, šokėju ir renginių vedėju Tadu Rimgaila jiedu dabar praleidžia daugiau laiko drauge žiūrėdami filmus, vaikščiodami gamtoje ar išmėgindami naujus patiekalus virtuvėje. Liucina tikina, kad nors šeimoje nesilaiko visų sveikos mitybos principų, vertina maisto produktų kokybę ir dalijasi ypatingais priedais pagardinto varškės bei sūrio pyrago receptu.

Karantinas padovanojo laiko

L. Rimgailė pasakoja, kad antrajam karantinui geriau pasiruošti pavyko tiek emociškai, tiek verslo prasme – dabar verslininkei svarbiausias darbuotojų saugumas ir sveikata. „Šįkart nebebuvo tiek nežinomybės, tad net pavyko rasti sprendimą, kaip suderinti skirtingus savo verslus ir pasidalinti darbais. Veiklos man netrūksta kiekvieną dieną, nuolat kažką veikiu, bet tai vyksta kur kas ramiau nei anksčiau. Palinkėčiau ir kitiems atsiradusias grėsmes paversti galimybėmis, kiekvienoje sunkioje situacijoje įžvelgti pozityviąją pusę. Net jei negalime susitikti, atkreipkite dėmesį, kad dažniau susiskambiname ir vieni kitų paklausiame, kaip jaučiamės. Neverta panikuoti, pykti ir kaltinti viso pasaulio. Tai atima iš mūsų daug energijos ir paverčia silpnesniais", – įsitikinusi verslininkė.

Karantinas pristabdė ir jos vyro T. Rimgailos veiklą, tad dabar pora turi kur kas daugiau bendro laisvalaikio, kurį skiria naujiems pomėgiams: „Tadas visuomet turėjo gerą darbo ir laisvalaikio balansą. Šiuo metu jo veikla uždrausta, todėl laisvo laiko turi išties daug. Mano atveju taip nėra, bet atradau geresnę pusiausvyrą tarp veiklų ir asmeninio gyvenimo, todėl kur kas dažniau žiūrime kartu filmus, bandau įvesti tradiciją, kad dažniau išeitume pasivaikščioti gryname ore, nuvažiuotume į kokį pažintinį taką. Tai labai gerai išvėdina galvas ir pailsina akis nuo išmaniųjų įrenginių."

Savaitės meniu planuoja iš anksto

Verslininkė tikina, kad dabar atsirado daugiau laiko ir naujų receptų gamybai. Nors šeima stengiasi išlaikyti mitybos balansą, sveikatai palankaus maitinimosi principų griežtai nesilaiko. „Tadas tikrai nesureikšmina sveikos mitybos, bet pusryčiams dažniausiai renkasi sveiką variantą – vaisių glotnučius. Aš rytais leidžiu sau daugiau angliavandenių, bet dieną renkuosi salotas su sočiais priedais, o kai gaminu abiems, dažnai renkuosi žuvį arba liesesnę mėsą. Gruzdinto maisto apskritai praktiškai nevalgome, pusfabrikačių retkarčiais neišvengiame, todėl į viską žiūrime ramiai, be fanatizmo", – pasakoja ji.

L. Rimgailė savo pirkinius planuoja iš anksto – susidariusi savaitės meniu kartą per savaitę produktus užsisakinėja iš pavasarį startavusios „Rimi.lt" e. parduotuvės, tačiau neretai su vyru improvizuoja ir renkasi valgyti pagal nuotaiką. Tiesa, visais atvejais šeima labiausiai vertina produktų kokybę: „Kadangi ne visada valgome tik tuos produktus, kurie yra laikomi sveikuoliškais, norime, kad jie būtų geros kokybės, draugiški ir organizmui, ir gamtai. Itin pamėgome „Rimi" asortimente esančią „I love eco" liniją, kuri apjungia ekologiškas prekes, pasižyminčias natūralia sudėtimi ir aukšta kokybe. Kai rankose atsiduria geri produktai, atsiranda ir įkvėpimas iš jų padaryti kažką ypatingo." Būtent iš šių produktų gimė naujas L. Rimgailės varškės bei sūrio pyrago receptas, pagardintas ekologiška uogiene ir riešutų sviestu – verslininkė dalijasi jo receptu.

 

Varškės ir sūrio pyragas

Reklama

Pagrindas:

180 g arbatinių sausainių

80 g migdolų miltų

80-100 g sviesto

Sausainius sumalkite, išmaišykite su riešutų miltais ir ištirpintu sviestu. Išklokite šia mase kepimo formos dugną, prispauskite ir pastatykite į šaldytuvą.

Pagrindinė varškės ir sūrio masė:

3 pakeliai varškės

400 g kreminio sūrio

1 apelsino žievelė

Reklama

140-150 g cukraus

3 dideli kiaušiniai

Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Juos išmaišykite šluotele arba trumpai plakite plaktuvu.

Kepimas:

Ant pagrindo užtepkite sluoksnį „I love eco" žemės riešutų sviesto ir pasirinkto tos pačios linijos džemo. Supilkite ant viršaus varškės ir sūrio masę ir kepkite apie 1 val. 160 laipsnių temperatūroje. Atvėsinus palaikykite per naktį šaldytuve.

Griežtai draudžiama "Vakarų eksprese" paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo. Turinio naudojimo taisyklės.

Tavo komentaras

Vardas*

El. paštas

Komentaras*

Siunčiama. Prašome palaukti...

Šiandien VE.lt skaitykite

Receptai

Vieno kąsnio sumuštinukai yra išsikovoję sau vietą ant kiekvieno šventinio stalo ir...

Švenčių svečius džiuginantys vieno kąsnio sumuštiniai nuotrauka, foto

Tikriausiai niekas nesiginčys, kad pats skaniausias maistas - pagamintas namuose. Svarbu, kad...

Orkaitėje keptas karpis su daržovėmis nuotrauka, foto

Kaip pasigaminti, pyragėlius su džiovintais grybais ir petražolėmis, paplotėlius su lašiša...

Kūčių vakarienė – nuo tradicijų iki modernių interpretacijų nuotrauka, foto

Permainos sostinėje: skiriasi Vilniaus „Ryto“ ir Donaldo Kairio keliai nuotrauka, foto

Sportas, Po neįveikto Citadele KMT ketvirtfinalio barjero Vilniaus „Rytas“ ėmėsi rimtų pokyčių. Sostinės...

Vytautas Landsbergis niekam pasiduoti neketina nuotrauka, foto

Lietuva, Trečiadienį minint Sausio 13-osios įvykių trisdešimtmetį, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas...

Pandemijos iššūkiai italo ir lietuvės meilei nebaisūs: karantino įkarštyje atvėrė restoraną Rietave nuotrauka, foto

Žmonės, Ilgai brandintą idėją – įkurti savo verslą Rietave – Virginijos ir Fabio...

Negeros žinios iš Norvegijos: vakcinos gali būti pavojingos pacientams, vyresniems nei 80 metų nuotrauka, foto

Sveikata, Norvegija teigia, kad COVID-19 vakcinos gali būti per daug pavojingos labai seniems...

Pasidalink

Jūsų vardas*

Draugo el. paštas*

Komentaras

Siunčiama. Prašome palaukti...