2021 m. kovo 5 d. 18:18 val., penktadienis

ve  >  Žinios  >  Laisvalaikis  >  Receptai

Receptai

Gardžios sumuštinių interpretacijos: su šaltiena, faršu ar krevetėmis (+receptai)

2021-01-15, 11:34

Asta Brazaitiene

Gardžios sumuštinių interpretacijos: su šaltiena, faršu ar krevetėmis (+receptai) nuotrauka, foto

© Asta Brazaitiene

Reklama

Šį kartą TV3 laida „La maistas“ skirta itin dažnam ir populiariam patiekalui – sumuštiniui. Tačiau, kaip visada, laidos šefai Tomas ir Vylius pasiūlys netikėtų, įdomių interpretacijų.

Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamins sumuštinį su šaltiena ir juoda duona bei sumuštinį su kepta vištiena ir Provanso žolelėmis.

„Visi žino, kas šaltiena ir juoda duona yra puikus derinys. Bet sumuštiniams panaudojau ir kitus ingredientus, pavyzdžiui, vietoj krienų – wasabi majonezas, suteikiantis rytietišką skonį. Norėčiau akcentuoti du dalykus: pirma – šaltieną reikia virti labai žemoj temperatūroj kokias 6-8 val. ir susidariusį riebalą nuimti“, – patarė profesionalus virtuvės šefas.

Kitas jo patiekalas – karštas sumuštinis su kvietine duonele ir ant medinės lentelės kepta vištienos krūtinėle. „Vietoj sviesto naudosiu varškės kremus – karvės ir ožkos“, – kaip suteikti naujų skonių sumuštiniams patarė Tomas. Jis laidos žiūrovams taip pat pademonstruos, kaip pasigaminti naminį majonezą.

„Sumuštinis dabar tampa ant tiek populiarus, kad jį valgai ir per pusryčius, ir per pietus, ir vakare. Jis tampa patiekalu, kuris konkuruoja su karbonadu, kepsniu ir t.t. Yra atviri arba uždari sumuštiniai. Dabar populiarėja atviri sumuštiniai. Jie tiekiami lėkštėj ir valgomi su įrankiais. Į sumuštinį gali dėt bet ką, tai – fantazijos reikalas“, – apie sumuštinius pasakojo T. Rimydis.

Kitas laidos šefas, grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius paruoš sotų sumuštinį su faršu ir barbekiu padažu.

Reklama

„Sumuštiniui naudoju jautienos faršą, bet galit naudoti ir kiaulienos, tik žiūrėkit, kad nebūtų per riebus. Taip pat naudosiu saldžias garstyčias. Sumuštinis turi būti sultingas“, – apie savo patiekalą kalbėjo Vylius.

Laidos „La maistas“ šefams nenusileido ir laidos vedėjas Mindaugas Rainys. Jis pademonstravo, kaip greitai ir paprastai pagaminti nuostabaus skonio sumuštinį su šviesia Ciabatta duona, krevetėmis ir porais.

Kviečiame išbandyti Vyliaus sumuštinio receptą!

Jums reikės:

• 400 g jautienos faršo

• 150 g barbekiu padažo

Reklama

• 150 g čederio sūrio

• 1 vnt. paprikos

• 1 vnt. svogūno

• rauginto arba marinuoto agurko

• šlakelio aliejaus

• duonos

Reklama

Gaminimo eiga:

• Svogūną susmulkinti ir apkepinti keptuvėje ant aliejaus.

• Į keptuvę su svogūnu sudėti faršą, apkepinti.

• Į keptuvę su faršu sudėti barbekiu padažą.

• Papriką susmulkinti ir suberti į keptuvę.

• Tuomet į keptuvę dėti sūrį, pakaitinti, kol ištirps.

Reklama

• Duonelę paskrudinti sausoje keptuvėje.

• Ant duonelės sudėti paruoštą faršo masę ir tiekti su raugintu arba marinuotu agurku.

Skanaus!

Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.

Griežtai draudžiama "Vakarų eksprese" paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo. Turinio naudojimo taisyklės.

Tavo komentaras

Vardas*

El. paštas

Komentaras*

Siunčiama. Prašome palaukti...

Šiandien VE.lt skaitykite

Receptai

Jau nuo seno Užgavėnės Lietuvoje buvo pripažįstamos kaip viena linksmiausių ...

Užgavėnių tradicijas prisiminkite namuose ką patiekti, kad metai būtų sotūs ir laimingi nuotrauka, foto

Aiškinti, kas yra kruasanas, šiais laikais tikriausiai nereikia – šis skanėstas netgi...

Tarptautinė kruasano diena - išsami istorija ir receptai nuotrauka, foto

Vieno kąsnio sumuštinukai yra išsikovoję sau vietą ant kiekvieno šventinio stalo ir...

Švenčių svečius džiuginantys vieno kąsnio sumuštiniai nuotrauka, foto

Pedagogai: kodėl tą mėšlą leidžia būtent mums? nuotrauka, foto

COVID-19, „Vakaro žinios" vasario 23 d. straipsnyje „Pedagogai pakraupę nuo vakcinos poveikio" rašė...

Susirgai - sukis kaip nori, bet į Lietuvą negrįžk nuotrauka, foto

Skaityk dabar, Vyriausybės nariai nusprendė, kad Konstitucijoje įrašytų piliečių teisių per pandemiją...

Kodėl darželinukų nepasiekia vietinių ūkininkų produktai? nuotrauka, foto

Skaityk dabar, Darželinukų maitinimas dažnai kelia įvairių diskusijų. Pastaruoju metu žibalo į ugnį šliūkštelėjo...

Baroti galerija pristato vaizdo projektą nuotrauka, foto

Parodos, Prisitaikydama prie visų karantino reikalavimų, Klaipėdos apskrities dailininkų sąjungos Baroti ...

COVID-19, Paskelbta prieš 50 min.

Skaityk dabar, Paskelbta prieš 1 val.

Parodos, Paskelbta prieš 2 val.

Pasidalink

Jūsų vardas*

Draugo el. paštas*

Komentaras

Siunčiama. Prašome palaukti...