Ingredientai burokėlių kepsneliam:
viso grūdo kietųjų kviečių kruopos (Bulgur) 4 porcija (-os)
daržovių sultinys 1 kubelis (-iai)
Feta sūris 150 g
virti burokėliai 500 g
raudonėlis 1 arbat. šaukštelis (-iai)
druska 0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
pipirai 2 žiupsnelis (-iai)
kiaušinis 1 vnt.
kukurūzų krakmolas 0,5 stiklinė (-ės)
aliejus 2 valg. šaukštas (-ai)
Ingredientai agurkų salotoms:
agurkas 1 vnt.
grietinė 250 g
česnakas 1 skiltelė (-ės)
petražolės 0,5 ryšulėlis (-iai)
pomidorai 3 vnt.
citrina 1 vnt.
gražgarstės 65 g
Instrukcijos:
Išvirkite kruopas sultinyje pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas.
Sutarkuokite burokėlius. Sumaišykite su fetos sūriu, prieskoniais, kiaušiniu ir krakmolu. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir kepkite apvalius kepsnelius.
Agurkų salotoms supjaustykite agurką ir sudėkite grietinę. Įmaišykite smulkiai supjaustytą česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais.
Susmulkinkite petražoles ir pomidorus, įspauskite citrinos sultis. Sumaišykite su išvirusiomis kruopomis.
Patiekite burokėlių kepsnelius su agurkų salotomis ir kruopomis, taip pat įdėkite gražgarsčių.
Rašyti komentarą