Vieno kąsnio sumuštinukai yra išsikovoję sau vietą ant kiekvieno šventinio stalo ir...
ve > Žinios > Laisvalaikis > Receptai
Receptai
Antienos salotos su keptomis kriaušėmis
Reklama
Džiaugiuosi, kad pavyko ištobulinti kepimo techniką, kuri garantuoja ypač sultingą ir skanią anties krūtinėlę su traškia, neriebia odele.
Nors tai ir pakankamai paprastas receptas, tačiau patiekalą gražiai patiekus jis kaipmat taps tikrai šventinis!
Ingridientai (dviem porcijoms):
2 anties krūtinėlės
1 kriaušė
50 g lukštentų pistacijų
1/2 ilgavaisio agurko
100 g sultenės ar mėgstamo salotų mišinio
Padažui gaminti reikės:
1 šaukštelio Dižono garstyčių
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto raudono vyno acto
1 česnako skiltelės
šiek tiek druskos ir pipirų
Prieš kepant anties krūtinėlę labai svarbu ją palaikyti kambario temperatūroje bent 30-60 min. Įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros ir pilame šlakelį alyvuogių aliejaus.
Prieš dedant mėsą į keptuvę rekomenduojame padaryti odelėje kelis įpjovimus ir pabarstyti žiupsneliu druskos - po oda esantys riebalai lengviau ištekės, tad odelė bus traški.
Antieną keptuvėje kepame tik iš odelės pusės 7-8 minutes. Kai antienos oda apskrunda, su visa keptuve arba perkėlę mėsą į kepimo indą pašauname į 200 laipsnių orkaitę 8-9 minutėms.
Pasiruošiame padažą: inde sumaišome garstyčias, aliejų, vyno actą ir smulkintą česnako skiltelę. Taip pat pagardiname druska, pipirais ir šiek tiek paplakame su šluotele, kad padažas taptų vienalytis.
Skiltelėmis supjaustome kriaušes ir apkepame jas keptuvėje po 3-4 minutes iš abiejų pusių. Labiausiai tinka grill keptuvė, bet jei neturite - ne problema.
Išilgai perpjauname agurką, išskobiame sėklas ir supjaustome norimos formos gabalėliais.
Iškeptą antieną ištraukiame iš orkaitės, išimame iš kepimo indo ir leidžiame "pailsėti" 10-15 min. Neskubėkite pjaustyti, nes ištekės mėsos sultys ir ji taps sausa.
Plonomis juostelėmis pjaustytą antieną sumaišome dideliame inde su salotomis, agurkais, pistacijomis, keptomis kriaušėmis ir padažu. Tiekiame pačioje gražiausioje savo lėkštėje, pagardiname druska ir pipirais.
Griežtai draudžiama "Vakarų eksprese" paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo. Turinio naudojimo taisyklės.
Tavo komentaras
Šiandien VE.lt skaitykite
Receptai
Tikriausiai niekas nesiginčys, kad pats skaniausias maistas - pagamintas namuose. Svarbu, kad...
Kaip pasigaminti, pyragėlius su džiovintais grybais ir petražolėmis, paplotėlius su lašiša...
Lietuva, Paskelbta prieš 7 min.
Klaipėda, Paskelbta prieš 14 min.
Klaipėda, Paskelbta prieš 1 val.
COVID-19, Paskelbta prieš 1 val.
Naujienos

Pričiupti tatuiruočių meistrai karantino metu teikę paslaugas (1)

„Ryanair“ stabdo skrydžius iš Vilniaus ir Palangos

URM siūlo Rusijos atlikėjo F. Kirkorovo neįleisti...

Plungės rajone rasti 76 litrai naminės degtinės
Spektras
Savaitės lankomiausi
Daugiausiai komentuoti
- Virš Baltijos jūros formuojasi ypatingas reiškinys (1)
- V.Puodžiūnas: "Nė vienas "Klaipėdos" redakcijoje nebedirba"... (Papildyta) (6)
- Senamiesčio šaligatvių ypatumai: elektra kratomi keturkojai (2)
- Negeros žinios iš Norvegijos: vakcinos gali būti... (1)
- Arvydas Vaitkus sveikina su Klaipėdos krašto prijungimo...
- COVID-19 sirgęs ir į parduotuvę be kaukės... (5)
- Ligita Girskienė „Senojo turgaus“ klausimą iškėlė visai... (26)
- Saulius Budinas: Kam rūpi senjorai Klaipėdoje? (16)
- Arvydas Vaitkus sveikina su Klaipėdos krašto prijungimo...
- Norvegijoje užfiksuotos 23 mirtys po vakcinacijos nuo... (9)
- Santaros klinikose COVID-19 serga 79 medikai, paskiepyti... (9)
- V.Puodžiūnas: "Nė vienas "Klaipėdos" redakcijoje nebedirba"... (Papildyta) (6)