Tarptautinė optimistų diena: 4 išmanūs patarimai gerai nuotaikai

Tarptautinė optimistų diena: 4 išmanūs patarimai gerai nuotaikai

Savaitgalį švęsime tarptautinę optimistų dieną. Šia proga technologijų ekspertai dalinasi inovatyviais sprendimais, kurie pakels nuotaiką ir praskaidrins jūsų dieną.

Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, pristato naudingus įrankius džiaugsmui, juokui ir gerai nuotaikai.

1. Būkite laimingi  

Sakoma, kad optimistai yra laimingiausi žmonės žemėje. Tačiau kiekvienas galime stengtis puoselėti ir pastebėti laimę kasdieniame gyvenime. Palaikyti gerą emocinę sveikatą ir puikią nuotaiką gali padėti ir išmanioji programėlė.

Įsidiegę specialią žaidimų, užsiėmimų ir meditacijų aplikaciją „Happify“, galėsite išbandyti efektyvias technikas ir programas, kurios padės įveikti iššūkius ir džiaugtis gyvenimo pilnatve. Net 86 proc. moksliniais tyrimais paremtos programėlės vartotojų patvirtino, kad reguliariai naudodami šią aplikaciją mažiau nei per 2 mėnesius ėmė jaustis gerokai laimingesni.

Įrankiu naudotis paprasta – atsakius į kelis klausimus apie savo savijautą, aplikacija pasiūlys individualius sprendimus, padėsiančius mąstyti pozityviau, sėkmingai kovoti su stresu ir nerimu bei atrasti laimę paprastuose dalykuose.

2. Juokitės

Daug optimizmo ir gyvenimo džiaugsmo į mūsų kasdienybę įneša nuoširdus juokas. Jei šalia nėra galinčių pralinksminti draugų, tai padaryti visada pasiruošusios internetinės platformos.

Lietuvių projektas boredpanda.com tikrai pakels jūsų nuotaiką. Čia gausu humoristinių ir kitų kūrybingų pranešimų, kurie nustebins ir privers nusišypsoti. Puslapyje rasite įvairiausio pobūdžio turinio: pradedant visuomenės aktualijomis, baigiant dizaino idėjomis ar istorijos įdomybėmis. Jas peržiūrėti galite tiek svetainėje, tiek patogioje aplikacijoje.

Taip pat išbandykite vartotojų visame pasaulyje pamėgtą smagių paveikslėlių, memų ir vaizdo įrašų platformą „9GAG“. Didžiulę jos kolekciją galite peržiūrėti svetainėje arba programėlėje savo telefone. Verta sekti ir jų paskyras „Facebook“ ir „Instagram“ socialiniuose tinkluose. Gyvenimiškų situacijų vaizdeliai ir aktyvi platformos bendruomenė suteiks daug gerų emocijų kiekvieną dieną.

Norėdami surasti įdomių naujienų ir padiskutuoti su bendraminčiais, apsilankykite reddit.com svetainėje arba įsirašykite „Reddit“ aplikaciją. Temų laukas čia itin platus – nuo mokslo, filmų, politikos ar sporto iki maisto ir kačiukų. Dominančią temą rasti nebus sunku. Įrašykite raktažodį į paieškos lauką ir pasirinkite norimą kategoriją.

3. Ieškokite įkvėpimo

Geros nuotaikos paieškose nepamirškite ir tradicinių priemonių – geros muzikos, įdomių filmų, pokalbių su brangiais žmonėmis ar įkvepiančių tinklalaidžių.

Pavyzdžiui, „Spotify“ platformoje gausu motyvacinių, atpalaiduojančių ir optimistinių dainų grojaraščių. Telieka pasirinkti sau tinkamą. Šioje aplikacijoje rasite ir didelį lietuviškų bei angliškų tinklalaidžių įvairiomis temomis pasirinkimą.

Naujus filmus, serialus ir laidas atraskite išmaniosios televizijos „Go3“, „Netflix“, „Amazon Prime Video“ ir kitose populiariose vaizdo transliavimo platformose. Kine rodomus filmus galite patogiai peržiūrėti „Žmonės Cinema“ namų kino svetainėje.

Idėjų naujoms veikloms, projektams, namams ar įvaizdžiui dairykitės neišsemiamoje „Pinterest“ platformoje. O su artimaisiais šiuo metu bendraukite vaizdo skambučiais – jie bus ne tik „gyvesni“ ir „šiltesni“, bet ir suteiks dar daugiau džiaugsmo. Jiems pasitelkite pamėgtas „Facebook Messenger“, „WhatsApp“, „Google Hangouts“ ar kitas naudojamas bendravimo programėles. „iPhone“ naudotojai gali išbandyti patogią nemokamų vaizdo skambučių „FaceTime“ funkciją savo telefone.

4. Stebėkite savo nuotaiką

Tam, kad geriau suprastumėte, kaip keičiasi jūsų savijauta, verta sekti savo emocijas ir jas žymėtis. Tai padės padaryti išmanioji programėlė „Daylio“. Ji atlieka virtualaus dienoraščio funkciją. Išmanus įrankis  užduoda jums klausimus, pateikia pasiūlymų ir padeda geriau suprasti, kaip svyruoja jūsų nuotaikos.

Savo emocijas galėsite fiksuoti pasirinkdami atitinkamus veidelių simbolius. Čia pat galėsite įvesti savo kasdienes veiklas. Taip lengviau matysite ryšį tarp savo užsiėmimų ir nuotaikų kaitos.

Aplikacijoje rasite ir mėnesinę savo būsenų analizę ir statistiką. Tai leis jums stebėti progresą ir pasiekti išsikeltus tikslus. Aplikacija naudotis itin paprasta, o savo privatumą galėsite užtikrinti savo sukurtu PIN kodu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder