Sveikų ir gražių plaukų paslaptys su Olga Wiseman

Sveikų ir gražių plaukų paslaptys su Olga Wiseman

Mūsų plaukai pasako viską. Ką mes valgome, kaip miegame, kiek jaudinamės, kokį gyvenimo būdą propaguojame. Visi išoriniai ir vidiniai faktoriai yra svarbūs mūsų plaukų sveikatai. Mūsų protėviai suprato, kad plaukai – gamtos dovanotas turtas ir nuo seno ieškojo būdų kaip galėtų juos puoselėti. Visi nori turėti sveikus plaukus. Kokie pagrindiniai dalykai, kuriais reikėtų vadovautis, norint turėti sveikus ir gražius plaukus, siekiant sugrąžinti gyvybę nualintiems plaukams?

Viskas prasideda iš mūsų vidaus. Pataria plaukų stilistė, „Greenas“ grožio salono viena įkūrėjų, knygos „Grožio galia“ autorė Olga Wiseman.

1. Vienas svarbiausių dalykų - mūsų maistas. Ką mes geriame, ką mes valgome. Daržovės, kiaušiniai, riešutai – svarbi mūsų kiekvienos dienos maisto raciono dalis, kad išsaugotume žvilgančius plaukus. Kalcis, geležis, cinkas, įvairių vitaminų kompleksai padės mums papildyti ne visada pilnavertę mitybą. Būkime sveikos! Būkime gražios

2. Mūsų vidinės sveikatos rodiklis – galvos oda. Plaukai tikrai nebus stiprūs ir blizgantys, jei galvos oda bus neprižiūrėta. Rinkimės plaukų priežiūros priemones, kurios tinka mūsų galvos odai – raminančias, maitinančias, su natūraliais augaliniais ekstraktais. Šampūnas turi tikti ne tik plaukams, bet visų pirma galvos odai. Pilingas taip pat labai reikalingas mūsų galvos odai, - jis puikiai išvalo ją, o grožio salonuose atliekama „detox“ procedūra – tai, kuo tikrai reikėtų palepinti save. Plaukų priežiūra prasideda nuo galvos odos.

3. Sveikiems plaukams labai svarbu teisingų šukų pasirinkimas, kad jos mechaniškai nelaužytų plaukų. Šukuodami plaukus masažuojame galvos odą, taip skatindami plaukų augimą. Atsakingai rinkimės plaukų susegimo, rišimo aksesuarus, kurie nesuspaustų ir mechaniškai nesutrupintų plauko. Venkime karščio. Leiskime kuo dažniau plaukams išdžiūti natūraliai. Jei naudojame feną, purškime plaukus apsauginėmis priemonėmis nuo karščio.

4. Poilsis ir ritualai sau – tai esminė grožio paslaptis. Miegas, mėgstama veikla, meditacijos, vonios ritualai – tai, ką turime priminti ir sau, ir savo brangiems žmonėms, kaip vienus svarbiausių dalykų, kad jaustumėmės laimingi, turintys jėgų, o tada, žinoma, sveiki bei galintys skleisti šviesą bei šilumą kitiems. Tiek lepinti savo vidinę būseną, tiek puoselėti išorinį grožį, tiek praturtinti savo dienotvarkę kultūriniais, edukaciniais dalykais yra svarbu kuriant harmoningą grožio simfoniją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder