Patarimai naujakuriams: kaip išsirinkti grindų dangą

Patarimai naujakuriams: kaip išsirinkti grindų dangą

Grindys – vienas svarbiausių elementų kuriant namų interjerą. Grindų dangos pasirinkimas itin platus, todėl siekiant namuose sukurti vieningą dizaino liniją, svarbu atsižvelgti į jų spalvas ir raštus, faktūras ir funkcionalumą.

Interjero dizainerė Dovilė Sakevičė pataria, kaip teisingai išsirinkti grindų dangą kiekviename kambaryje, o prekybos tinklo „Senukai“ atstovė Elona Uckutė atskleidžia, kas lemia klientų pasirinkimą.

Plytelės tinka ne tik vonioje

Anot D. Sakevičės, plytelės įprastai naudojamos vonios kambariuose, kur dažnai įrengiamos šildomos grindys. Čia praverčia plytelių kaip puikaus šilumos laidininko savybės – jos greitai įšyla ir gerai laiko šilumą.

Vis tik dėl savo praktiškumo ir lengvos priežiūros, plytelės tinkamos naudoti ir bendrose erdvėse: svetainėje, valgomajame, koridoriuje. O derinant skirtingus plytelių dydžius ar tekstūras, galima sukurti išskirtinio dizaino interjerą.

„Mažas, rankų darbo akcentines plyteles toje pačioje patalpoje galima derinti su labai didelio formato plytelėmis. Siekiant elegancijos ir harmonijos įspūdžio, taip pat derinamos skirtingos plytelių tekstūros: matinės ir blizgios, lygios ir grublėtos, šviesūs ir tamsūs tonai“, – atskleidžia interjero profesionalė.

E. Uckutė pastebi, kad ieškodami praktiškų interjero sprendimų, klientai vis dažniau renkasi didesnių matmenų plyteles.

„Klientai vertina praktiškumą: klojant didesnes plyteles, susidaro mažiau sujungimo siūlių, todėl grindys atrodo vientisesnės. Didesnių matmenų plytelės taip pat geriau atskleidžia raštą, jos tinka tiek didelėms erdvėms, tiek mažesnėms vonioms ar virtuvėms, – pristato E. Uckutė. – O pirkėjai, norintys sukurti originalų vonios kambario dizainą, mielai renkasi „3D“ arba sendinto, „rustic“ stiliaus plyteles“.

D. Sakevičė atkreipia dėmesį į dar vieną plytelių dizaino tendenciją – natūralumą. „Kuriant interjerą, vis dažniau ieškome natūralių, arčiau gamtos esančių sprendimų. Todėl marmuro, akmens ir medžio imitacijos plytelių paviršiai itin madingi šiais metais“.

Vinilinės grindys – visoms namų erdvėms

Viena praktiškiausių grindų dangų – vinilinė – stipriai populiarėja kuriant šiuolaikinį namų interjerą. Ypač dažnai ji naudojama koridoriuje, virtuvės ir vonios kambariuose, taip yra išlaikomas erdvių tęstinumas, jų nesuskaidant skirtingomis dangomis.

„Vinilinės grindys reikalauja minimalios priežiūros, jas klientai renkasi ir dėl atsparumo vandeniui ir dėmėms, universalumo, ilgaamžiškumo, šilumos laidumo bei garso izoliacijos. Jų raštai pasižymi realistiška akmenų bei medžio imitacija, todėl klientai lengvai išsirenka prie jų namų interjero tinkantį variantą“, – klientų pasirinkimą komentuoja E. Uckutė.

Anot interjero dizainerės, šiuo metu ypač populiarios eglutės ir prancūziškos eglutės rašto grindys. Šie raštai puikiai dera tiek klasikiniame interjere, taip pat gali įnešti žavesio ir šarmo modernioje ar net minimalistinėje dizaino linijoje. D. Sakevičė įsitikinusi, kad eglutės rašto grindys visada išliks klasika ir išskirtinis pasirinkimas.

Prabangi grindų klasika – parketlentės

Mėgstantiems namuose vaikščioti basomis patinka parketlentėmis išklotos grindys. Interjero dizainerės teigimu, grindų klasika laikomos parketlentės namuose kuria jaukumo, unikalumo ir natūralumo pojūtį.

„Šio jausmo nepakeis jokios kitos grindys. Net laikui bėgant atsirandantys įbrėžimai žmonėms netrukdo rinktis medines grindis. Jos kokybiškos ir ilgaamžės, o laikui bėgant jas galima atnaujinti, netgi pakeisti atspalvį, tuo pačiu namų interjerui suteikti naujumo pojūtį“, – pasakoja D. Sakevičė.

Ji taip pat pabrėžia spalvos svarbą renkantis grindų dangą. „Šviesios spalvos visada nuteikia pozityviai, jaukiai. O jei butas nedidelis, šviesaus atspalvio grindys mažoje erdvėje vizualiai praplečia patalpą. Be to, šviesesnės grindys praktiškesnės, nes mažiau matosi nešvarumai lyginant su tamsiais atspalviais“, – akcentuoja dizainerė bei priduria, kad spalvą verta rinktis artimą sau, kad interjere išryškėtų individualus gyvenamosios erdvės stilius ir grožis.

Jaukus sprendimas miegamojo kambariui bei drabužinei

Anot prekybos tinklo „Senukai“ atstovės, lengvai valomas ir atsparias smūgiams laminato grindis verta rinktis šeimoms su mažamečiais vaikais.

„Ant šių grindų nukritęs sunkesnis daiktas ar žaislas nepalieka įmušimų, todėl yra praktiškas spendimas jaunoms šeimoms. O pasirinkus aukštesnės atsparumo klasės grindis, jos bus atsparios ir įbrėžimams. Taip pat kai kurios laminato rūšys nebijo drėgmės, todėl juo galima kloti tiek virtuvės, tiek prieškambario zoną bei taip išlaikyti vientisą interjerą“, – dalijasi E. Uckutė.

Kiliminė danga pakeri klientus savo minkštumu ir švelnumu, todėl šią dangą E. Uckutė rekomenduoja rinktis tokiose erdvėse kaip miegamas kambarys ar drabužinė.

„Ši danga suteikia malonų jaukumo įspūdį, todėl vaikščioti ja labai malonu. Ji taip pat sugeria garsą, sulaiko dulkes, o dėl plataus spalvų pasirikimo kiekvienas lengvai atras labiausiai prie savo namų interjero tinkantį variantą“, – vardija E. Uckutė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder