„Nesu dažna viešnia virtuvėje. Gyvenimo ritmas toks, kad dažniausiai tenka valgyti maitinimo įstaigose“, – sakė Rietavo kultūros centro direktorė Birutė GEDMINAITĖ. Jai labiausiai patinka tradiciniai lietuviški patiekalai. Neseniai atrado ir naują gardėsį. Tai – folijoje kepta lašiša. Patiekalas ne tik labai skanus, bet ir lengvai paruošiamas.
Reikės: lašišos filė, druskos, juodųjų pipirų, rozmarinų, česnako (nebūtinai), aliejaus bei griežinėlio citrinos.
Norimą kiekį lašišos filė nuplauti po šaltu vandeniu, nusausinti ir apibarstyti druska. Po to dėti ant folijos, apibarstyti juodaisiais pipirais, rozmarinais. Galima įberti susmulkinto česnako, o tada apšlakstyti aliejumi, įdėti griežinėlį citrinos, suvynioti ir pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 20 minučių.
Kol kepa lašiša, puode išsivirti ryžių. Žuvį galima patiekti kartu su mėgstamomis daržovėmis.
Rašyti komentarą