15 būdų būti laiminga ir nepervargusia mama

15 būdų būti laiminga ir nepervargusia mama

Kiekviena moteris žino, kad motinystė labai nualina ir išvargina. Moteriai tenka atsakomybė už visus ir viską. Be to, jau seniai praėjo tie laikai, kai vaiką galima buvo išleisti į kiemą žaisti vieną ir pačiai atsikvėpti.

Šiuolaikinis šeimą turinčios moters gyvenimo būdas nesuteikia jai net menkiausio šanso atsipalaiduoti. Ji gyvena „neišsijungdama“ nė minutei.

Todėl visoms pravers 15 paprastų psichoterapeutės Liannos Avillos patarimų, kaip išsaugoti gerą nuotaiką ir palaikyti kontaktą su vaikais.

Mūsų vaikams reikalinga laiminga mama!

Štai 15 paprastų patarimų, kaip išsaugoti gerą savijautą ir palaikyti kontaktą su vaikais:

1 .Išmokite sakyti „Ne“. Suprantama, kad mes visada pasiruošusios visiems padėti. Tačiau reikia prisiminti, kad amžinas pasirengimas kitiems atstatyti savo petį ir išsklaidyti savo rankomis bet kokius tamsius debesis virš jų galvos sukelia amžiną poreikį. Kiti nuolat reikalauja pastangų tų, kurių pečiai ir rankos stipresni už kitų. Visa tai VISADA baigiasi jūsų nuoskauda. Todėl mokykitės protingai dozuoti kitiems savo entuziazmą.

2. Leiskite suprasti savo artimiesiems, kad ir jums reikia praleisti kažkiek laiko be jų. Reikalaukite sau tokio atokvėpio. Prisiminkite: „Mano namai – mano tvirtovė“. Todėl ir panaudokite namus kaip prieglobstį.

3 .Būtinai susitikinėkite su draugėmis. Net ir reti susitikimai greitai „sugrąžina į gyvenimą“. Mes visos tai puikiai žinome.

4 .Susiraskite sau hobį. Mintis, žinoma, ne nauja, bet įvertinti jos naudingumą galima tik tada, kai ji įgyvendinama. Visi, kurie turi mėgstamą užsiėmimą, pasakoja, kad jis padeda palaikyti kokybiškus santykius su vaikais ir partneriu.

5. Peržiūrėkite savo vertybių sistemą. Įdomu tai, kad iki vestuvių mylimas žmogus būna pirmas prioritetų sąraše. Tai natūralu.

Tikriausiai natūralu, kad ištekėjusi moteris iškart nustumia save į patį šio sąrašo galą. Tačiau tos moterys, kurios to nepadaro, po kelerių metų atsiduria kur kas palankesnėje padėtyje. Jos gyvena sėkmingoje santuokoje, todėl čia yra apie ką pamąstyti.

6. Negraužkite savęs už klaidas. Klaidos – mūsų gyvenimo dalis. Paprasčiausiai mokykitės iš jų, darykite išvadas ir stenkitės jų nekartoti. Ir mokykite to paties savo vaikus.

7. Žinoma, kelkite sau tikslus, bet ir palikite erdvės komfortiškam gyvenimui, kol jūs žengiate link savo tikslo.

Pavyzdžiui, jeigu lankote kažkokius kursus, nereikalaukite iš savęs būtinai įgyti profesionalo diplomo. Juk galima lankyti užsiėmimus tiesiog dėl poilsio, pabendravimo su žmonėmis, turinčiais bendrų interesų, galimybės nuvažiuoti į kitą miesto galą. Leiskite sau užsiimti kažkuo be ypatingos įtampos.

8. Jeigu suprantate fizinio krūvio būtinybę, tai pasistenkite surasti tokį variantą, kuris būtų naudingas kūnui ir teiktų malonumą, pavyzdžiui, mankštą malonioje, panašių į jus moterų kompanijoje.

9. Nebijokite prašyti pagalbos. Augindami vaikus, dažnai suvokiame, kad nežinome ar nemokame kažkokių dalykų. Bet ar tai problema? Reikia paprasčiausiai klausinėti ir prašyti pagalbos. Aplink yra tiek daug žmonių, kurie visi drauge žino apie viską, reikia tik sušukti „SOS!“.

10. Manote, kad būtina slėpti savo blogą nuotaiką? Vargu. Gyvenimas yra gyvenimas, o moters nuotaika gali būti labai įvairi. Tai ją sugadina vaikai, tai vyras, tai pagyvenę tėvai, tai pinigų trūksta, tai lyginimas, maisto gaminimas įkyrėjo.... Nėra nieko bloga, jeigu jūsų artimieji mato, kad mama taip pat gali būti blogai nusiteikusi. Jie tik išmoks gyventi su tuo faktu.

11. Žinoma, juokitės! Suraskite būdų pasijuokti, tai nėra sunku. Retkarčiais spjaukite į namų tvarkymą! Nueikite į parką. Nueikite su visa šeima į čiuožyklą ar nuvažiuokite pažvejoti prie ežero Taip praleistas laisvalaikis suartins visus ir paliks šiltų prisiminimų.

12. Iš čia išplaukia ir kitas patarimas: mes visada esame pakankamai jauni, kad pažaistume. Neatsikalbinėkite! Visi turi sviedinį, sportinius marškinėlius, rankas. Visi gali pažaisti kamuoliu ar pasimėtyti sniego gniūžtėmis. Visi gali įsigyti šaškes, loto ir kitų stalo žaidimų. Tik ne visi pagalvoja apie tai.

13. Mokykitės sustoti ir atsikvėpti. Tiesiogine prasme. Puodelis arbatos, be televizoriaus. Jūs viena kambaryje (prisiminkite „Mano namai – mano tvirtovė). 20 minučių poilsio padeda atsigauti.

14. Žinoma, jogos užsiėmimai tinka ne visoms. Bet toms, kurios gali, verta pabandyti. Tikrai džiaugsitės dėl tokios naujos patirties.

15.Na, ir atleiskite už banalumą – šilta vonia dienos pabaigoje. Iš pradžių į dušą su geliu, o paskui tiesiog į šiltą vonią. Nėra tokios moters, kuri neatsigautų po šiltos vonios.

Štai kokie nesudėtingi patarimai. Iš pirmo žvilgsnio viskas atrodo paprasta ir nekrenta į širdį. Bet yra paprasta mintis, kurią tikriausiai įsiminsite: kai moteris išmoksta pamilti save, kai ji turi įgūdžių ir įprotį rūpintis savo gerove ir puikia nuotaika, ji taip pat sugebės elgtis ir su savo vaikais, tuo pelnyti jų pagarbą ir draugystę.

Liūdna tiesa, kad mamos, kurių didžiausias privalumas, kad moka iškepti skanių kotletų, netampa draugais su savo vaikais, Niekada!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder