100 dienų iki Kalėdų: pradėkite ruoštis jau dabar!

100 dienų iki Kalėdų: pradėkite ruoštis jau dabar!

100 dienų iki Kalėdų! Laikas nenumaldomai bėga, ir nors atrodo, kad 100 dienų dar labai daug, vis dėlto niekada nėra per anksti ruoštis gražiausioms metų šventėms! Jei pradėsite planavimą jau dabar, garantuojame, jog Kalėdos taps nepamirštamomis, nes viskas vyks iš anksto viską susidėliojus, apgalvojus dovanas, suruošus skaniausius ir išbandytus šventinio stalo receptus.

Kalėdinės dovanos: tvarios idėjos

Koks nuostabus jausmas, kai dovanos gavėjas išpakuoja jam ilgai rinktą dovaną ir nusišypso. Dar geresnis, kai nereikia spausti dirbtinės šypsenos, kai kasmet dovanų gauni tą patį dušo kosmetikos rinkinį. Kalėdinės dovanos rinkimas yra išties atsakingas darbas. Ko gero, viena iš svarbiausių, pasiruošimo Kalėdoms, dalių!

Šiuolaikinėje visuomenėje vis svarbiau puoselėti tvarumą. Pirmasis žingsnis, kurį galite padaryti – gerai apgalvoti kaledines dovanas. Gerai apgalvota ir atrinkta dovana niekada nesimatys stalčiuje ir nedulkės nenaudojama ant lentynos. Taip pat nebus išmesta veltui. Tad norint puoselėti tvarumą, išsiaiškinkite, ko dovanos gavėjas iš tiesų nori. Tuomet džiugesio kupinos akys, džiugins ir Jus!

Antroji idėja – vietoje materialaus daikto, dovanokite pramogą! Tai ideali mintims tiems, kurie nenori tiesiogiai klausti artimojo „Ką norėtum gauti dovanų Kalėdų proga?“ bei nori nustebinti. Dovanų kuponas, pagal Jungtinėse Amerikos valstijose atliktus tyrimus, 97 proc. atvejų, būna panaudotas. Tad nupirkę tokią dovaną, galite būti tikri, kad ji bus išnaudota ir nebus pamiršta stalčiuje.

Nors juokingos dovanos yra viena iš populiariausių paieškų, artėjant Kalėdoms, vis dėlto geriau būtų tokias idėjas atidėti į šalį, arba jas dovanoti išskirtinį humorą turinčiam asmeniui.

Dovanų pakavimas 2020

Dovanų pakavimas 2020 metais įgauna naują įvaizdį. Visų pirma, vyrauja minimalizmas. Tad persistengti šiais metais neverta. Antra, grįžtame prie tvarumo temos, tad idealu jei dovanas pakuosite su perdirbtu popieriumi arba nenaudojamomis senų medžiagų skiltimis. Keletą įdomių pavyzdžių matote žemiau pateiktoje nuotraukoje.

 

Prasmingos dovanos

Ko gero, visi sutiksime, kad dovanos yra neatskiriama Kalėdų dalis, tačiau ji turi ne vien tik „ar buvai geras?“ prasmę. Gaudami ir dovanodami dovanas vaikai mokosi atkreipti dėmesį į tai, kas galėtų pradžiuginti kitus, kas svarbu jiems patiems ir žmonėms, kuriuos jie myli.

Šiuo atveju, ne tik vaikams, bet ir suaugusiems būtų ypač naudinga dovanas daryti patiems! Tuomet tai bus prasmingos ir unikalios dovanos, kurios įgauna visai kitokią reikšmę. Nieko nėra gražesnio, nei matyti vaiko, kupinas smalsumo, akis, kai jis įteikia rankų darbo dovaną ir laukia dovanos gavėjo reakcijos. Būtent tokį elgesį turėtume puoselėti ne tik vaikų auklėjime, bet ir suaugusių žmonių mąstysenoje. Verta pripažinti, kad rankų darbo dovanos, visuomet puikuosis ypatingoje vietoje ant lentynos ar sienos, ir nors tai, iš dalies, prieštarauja prieš tai rašytai informacijai apie tvarumo puoselėjimą, vis dėlto nieko nėra svarbesnio už žmonių įdėta darbą ir širdį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder