Rudenį įsigalios nemokamos elektroninės vizos į Sankt Peterburgą

Rudenį įsigalios nemokamos elektroninės vizos į Sankt Peterburgą

Kaip ir Kaliningradas, nuo spalio pradžios lengviau turistams bus pasiekiamas ir Sankt Peterburgas. Rudenį įsigalios nemokamų elektroninių vizų į antrąjį pagal dydį Rusijos miestą ir Leningrado apskritį režimas.

Apie planus paskelbta po Vladimiro Putino ir Sankt Peterburgo gubernatoriaus Aleksandro Beglovo susitikimo praėjusios savaitės pabaigoje, skelbia „Ria Novosti“. Į Rusijos prezidentą šiuo tikslu kreipėsi gubernatorius, motyvuodamas noru paskatinti turizmą.

Prašymą elektroninei vizai gauti bus galima užpildžius prašymą Rusijos Užsienio reikalų ministerijos puslapyje likus ne mažiau kaip keturioms kalendorinėms dienoms iki atvykimo datos.

Viza galios iki 30 dienų, leidimas būti šalyje galios aštuonias paras. Atvykti bus galima per patikros punktus Sankt Peterburge ir kitus, esančius Leningrado apskrityje.

Sąrašas valstybių, kurių piliečiai galės gauti elektronines vizas, kol kas nepaskelbtas. Nuo liepos pradžios 53 šalių gyventojai jau gali gauti elektroninę vizą keliaudami į Kaliningradą, sąraše yra visos Europos Sąjungos narės.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder