Kelionės po Italiją – mylintiems maistą ir istoriją!

Kelionės po Italiją – mylintiems maistą ir istoriją!

Jei sakoma, kad Roma yra muziejus po atviru dangum, tai Milane visi gražiausi dalykai yra paslėpti. Juos atrasti laidos „Keliauk išmaniai“ kūrybinei komandai padėjo čia jau ilgą laiką gyvenantis krepšininkas Mindaugas Kuzminskas ir jau net devyniolika metų ten gyvenanti lietuvė Ingrida.

Jie ne tik aprodė savo mėgstamiausias vietas, bet ir pasidalino praktiniais patarimais.

Nors kelionių entuziastas ir laidos „Keliauk išmaniai“ vedėjas Vaidas Leliuga Milane lankėsi jau penktą kartą, dar kartą įsitikino, kad Italija yra ta vieta, kur visada galima gauti skaniai pavalgyti. 

„Italijoje su maistu neprašausi, net paprasčiausioje kavinėje gausi puikios pastos, picos, o ledų pasirinkimas – beribis. Vien šokoladinių ar pistacinių ledų yra po keliolika rūšių. Aš rekomenduočiau paragauti ryžių ledus. Italiją mylės tie, kurie myli maistą ir myli istoriją“,  – užtikrintai kalbėjo Vaidas.

Pasak jo, Milanas – vienos dienos miestas. Jei neturi daug laiko atostogoms, tai gali būti puiki trumpa kelionė. Užteks aplankyti dvi šventas vietas. Tikintiesiems tai – įspūdinga „Duomo“ katedra – vienas didžiausių gotikinio stiliaus pastatų pasaulyje. Visiems kitiems – Viktoro Emanuelio II galerija – ištisa gatvė garsiausių pasaulyje prekės ženklų parduotuvių. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl Milanas vadinamas Mados sostine.

Lietuvė Ingrida, buvęs modelis, ištekėjusi už italo ir čia gyvenanti jau net 19 metų, svetingai priėmė „Keliauk išmaniai“ kūrybinę komandą – pakvietusi į svečius pagamino tikrą itališką pastą ir parodė nuošaliai stovinčią „La Capella elle ossa“ bažnyčią, kurios sienos padarytos iš žmonių kaulų. Net daug ko mačiusiam Vaidui tai padarė didžiulį įspūdį.

„Pamoka, kurią išmokome ir ką dabar nuoširdžiai rekomenduojame kitiems – Italijoje patogiausia keliauti traukiniais, o bilietus geriausia pirkti internetu ir iš anksto. Bilietai kas dieną brangsta, pavyzdžiui, perkant iš anksto, bilietas iš Milano į Romą kainuos 30 eurų, o paskutinę akimirką nusprendus įsigyti, gali tekti pakloti net 90 eurų! Be to, perkant internetu nereikia stovėti eilėse, taupomas laikas“, – patirtimi dalinosi Vaidas.

600 km kelionė iš Milano į Romą trunka vos dvi valandas. Per tą laiką galima patogiai susiplanuoti, ką aplankyti Romoje.

Apsilankęs Romoje Vaidas Leliuga visai netikėtai sutiko bičiulį iš Lietuvos – gerai žinomą TV laidų vedėją Mindaugą Rainį.

Ką jis ten veikė ir kokios jo mėgstamiausios vietos šiame didingame mieste sužinosite laidoje „Keliauk išmaniai“ – šiandien per TVPlay, o šeštadienį 10 val. per TV6.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder