Žmonės tampa ciniški ir įtarūs dosniems pasiūlymams

Žmonės tampa ciniški ir įtarūs dosniems pasiūlymams

Dauguma britų pasirodė esantys itin ciniški dosnaus pasiūlymo atžvilgiu. Už dyką siūlomus pinigus buvo linkę priimti tik penktadalis.

Penkios moterys judriose Didžiosios Britanijos autobusų stotelėse siūlė grynuosius, tačiau tik vidutiniškai 8 žmonės iš tūkstančių autobusų keleivių kiekvienoje stotelėje priėmė dosnų pasiūlymą.

Moterys, vilkusios dvigubomis skelbimų lentomis (pritvirtinamomis skelbimų nešiotojui ant nugaros ir priekio) su užrašu "Paprašykite ir aš nupirksiu Jums autobuso bilietą", dažniausiai buvo tiesiog ignoruojamos, rašo telegraph.co.uk.

Eksperimentas vykdytas visą savaitę rytinio piko valandomis. Susumavus, tik 38 žmonės priėmė pasiūlymą.

Mažuma, nusprendusi pasinaudoti pasiūlymu, vėliau teigė, kad iš pradžių jie irgi abejojo. Jausmai, anot jų, buvo prieštaringi – pasiūlymas pasirodė pernelyg geras, kad būtų tikras.

Daugiausiai proga pasinaudojo paaugliai, todėl natūraliai peršasi mintis, kad kuo vyresni tampame, tuo ciniškiau vertiname įvairius geros valios pasiūlymus.

Eksperimento rezultatai parodė, kad 69 proc. buvo pernelyg įtarūs, kad priimtų pasiūlymą, kuris jiems pasirodė per geras, kad būtų tiesa. Tik 23 proc. tikėjo, kad įmanoma ką nors gero gauti už dyką.

Tyrimui vadovavo "Ice" nariai – lojalumo programos, pagal kurią atlyginama žmonėms, pasirinkusiems ekologiškus, aplinkai nekenksmingus produktus ir paslaugas.

"Mūsų atliktas eksperimentas atskleidė, kad nors kovojame su sunkmečiu, tiesiog nepriimame dosnių sandėrių, nuolaidų ir pasiūlymų, kai siūlanti pusė mainais nieko neprašo", – konstatavo vykdomasis "Ice" direktorius Jude Thorne.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder