„YouTube“ žvaigždė J. Marbles palieka savo kanalą dėl kontroversiškų vaizdo įrašų: turiu atsitraukti

„YouTube“ žvaigždė J. Marbles palieka savo kanalą dėl kontroversiškų vaizdo įrašų: turiu atsitraukti

„YouTube“ žvaigždė Jenna Mourey, žinoma kaip Jenna Marbles, ketvirtadienį pranešė, kad palieka platformą dėl kontroversiškų vaizdo įrašų, skelbia CNN.

„Aš jaučiuosi, kad esame laike, kai turime apsivalyti nuo bet ko neigiamo ir toksiško“, – sakė interneto įžymybė naujame vaizdo įraše pavadinimu „A Message“ (liet. „Žinutė“).

J. Mourey, kuri „YouTube“ turi daugiau nei 20 mln. sekėjų, išskyrė tam tikrus vaizdo įrašus, kurie buvo paskelbti 2011 ir 2012 m. Viename iš jų moteris su tamsiu makiažu parodijavo atlikėją Nicki Minaj, kitame atliko repo dainą, kuria parodijavo azijiečius, o trečiame pašiepė moteris, kurios turi daug partnerių.

„Juodas veidas nebuvo mano intencija“, – teigė ji pasakodama apie N. Minaj parodiją. 

„Aš noriu labai atsiprašyti jūsų visų, kuriuos įžeidžiau paskelbdama šį vaizdo įrašą ar darydama šią parodiją, tai niekada nebuvo mano intencija. Tai nėra teisinga. Tai gėdinga. Tai yra baisu. Aš norėčiau, kad tai nebūtų mano praeities dalis“, – teigė žvaigždė.

Jenna pridūrė, kad repo daina apie azijiečius neturėtų egzistuoti ir pasiteisinimų tam nėra.

Šie vaizdo įrašai, taip pat ir kitas senas turinys iš kanalo šiuo metu nėra pasiekiamas žiūrovams.

„Dabar aš nebegaliu būti šiame kanale... Aš manau, kad šiuo metu turiu atsitraukti nuo šio kanalo, – sakė moteris. – Nežinau, kiek laiko tai truks. Aš tik noriu įsitikinti, kad dalykai, kuriuos rodau pasauliui, nieko neįskaudins. Taigi, man reikia šiuo metu atsitraukti šiam arba visam laikui“, – tęsė Jenna.

Kontroversiški J. Mourey vaizdo įrašai buvo surinkę daugiau nei 3 mlrd. peržiūrų. Ji sukūrė savo kanalą 2010 m., kai platforma dar tik buvo pradėjusi populiarėti.

Jenna labiausiai žinoma dėl komedijos žanro vaizdo įrašų, kurių dauguma šiuo metu yra paslėpti. Pastaruoju metu moteris kūrė gyvenimo būdo ir „pasidaryk pats“ pobūdžio vaizdo įrašus.

Po to, kai ketvirtadienį paskelbė šį vaizdo įrašą, kai kurie gerbėjai ir influenceriai pradėjo žvaigždę ginti, sakydami, kad šis įvykis parodė „cancel culture“ (liet. atšaukimo kultūra) žalą. Tai yra fenomenas, kai garsenybės yra „atšaukiamos“ dėl įvairių kontroversiškų įvykių.

„Baikime normalizuoti žiūrėjimą prieš 10 metų į žmogaus gyvenimą ir bandymą ieškoti klaidų“, – tviteryje rašė dainininkė ir „YouTube“ kūrėja Gabbie Hanna.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder