Vonioje ėmė virti šokoladą, neradęs darbo statybose

Vonioje ėmė virti šokoladą, neradęs darbo statybose

Sėkmės istorijų toli ieškoti nereikia. Jos čia, šalia mūsų. Vakar – svajotojai, šiandien – sėkmingi verslininkai, menininkai, išradėjai. Drąsūs poelgiai ir kūrybiškas požiūris padeda rasti įkvėpimą saviems iššūkiams.

Šį šeštadienį 16.30 val. laidoje „Kryptys LT“ ­­– jauno vyro istorija: kaip jis, neradęs statybininko darbo, ėmė virti savo vonioje šokoladą, o dabar jo šokolados fabrikas garsus pasauliniu mastu.

Domantas Užpalis grįžo iš Londono į Lietuvą ketindamas dirbti statybose, tačiau dėl užklupusios krizės suprato – darbo ten rasti nepavyks. Tačiau rankų nenuleido ir vieną dieną besimėgaudamas šokoladu nusprendė, kad jį gamins. Draugai juokdavosi, kai jo vonioje pamatydavo besisukančią šokolado malyklę.

Čia ir gimė pirmasis šokoladas. Tačiau vyras kantriai vystė idėją ir įkūrė dabar jau visame pasaulyje žinomą šokolado fabriką „Chocolate Naive“. „Tai šokoladas atrado mane, o ne aš jį“, – pasakoja Domantas laidoje „Kryptys LT“.

Laidos akiratyje ­­– ir meno kultūros fenomenas – piešiniai ant pastatų, kurie keičia pilką miesto vaizdą. Gatvės menininko Tado Vincaičio pagalba piešiniai priverčia praeivį sustoti ir pakelti akis į viršų. Nuobodžios miesto sienos gali atgyti ir virsti meno kūriniu, o jų paskirtis ­­– šokiruoti ir stebinti.

Taip pat žiūrovai pamatys ir ukrainietį Olehą Fedorchaką, dėl kurio į Vilkiją išskubėjo „Kryptys LT“ vedėja Goda Alijeva. Čia darbai ir pastangos nelieka nepastebėti. Futbolo treneris įsimylėjo ne tik lietuvaitę, bet ir futbolą. Olehas įsitikino, jog posakis, kad įsimylėjus savo darbą dirbti nereikia, – teisingas.

Visos pastangos anksčiau ar vėliau duoda rezultatą. Drąsūs poelgiai ir meilė tam, ką darai, – sėkmingo verslo ir gyvenimo receptas, kurį išvys naujausios laidos „Kryptys LT“ žiūrovai.

Kokios šokolado gaminimo paslaptys, kaip sienos virsta meno kūriniais ir svajonė darbu ­­– jau šį šeštadienį 16.30 val. laidoje „Kryptys LT“ per Lietuvos ryto televiziją. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder