Vilnietės kieme – šimto metų senumo Kalėdų senelio rogės

Vilnietės kieme – šimto metų senumo Kalėdų senelio rogės

Save labiau amatininke nei menininke laikanti vilnietė Irina Andruškevič kas rytą prisimena, kad jau neužilgo Lietuva švęs svarbiąsias metų šventes – Šv. Kūčias ir Šv. Kalėdas. Apie tai jai liudija namų kieme įsitaisęs vienas svarbiausių šių iškilmių aksesuaras – raudona ir balta spalva spindinčios Kalėdų senelio rogės.

„Jos mūsų namuose „apsigyveno“ kiek daugiau nei prieš metus. Radome skelbimą, jog yra parduodamos senovinės rogės, priklausiusios kalviui“, - pasakojo pašnekovė.

Sunkiasvorį, šimtmetį skaičiuojantį turtą Irina su vyru parsivežė iš Širvintų apylinkėse esančios sodybos. Porai teko roges atnaujinti, įtaisyti jose naujų detalių.

„Kad jas reikia nudažyti kalėdinėmis spalvomis, nė akimirkos nesuabejojau. Dabar rogės yra puikios būklės ir gali būti naudojamos pagal paskirtį“, - sakė I. Andruškevič.

Dar visai neseniai jos namų kieme gyveno ir devyni rankų darbo, šviečiantys angelai. Deja, piktavaliai Irinos kūrinius pasisavino.

„Jei kur nors juos pamatyčiau, neabejotinai atpažinčiau, juk kurdamas visada palieki pėdsaką, apie kurį niekas nežino“, - sakė I. Andruškevič.

Ji su vyru visokias grožybes kiemams kuria jau 15 metų. Tai ir židiniai, ir skulptūros, ir vazos.

„Turime ir interjero detalių, skirtų Kalėdoms. Tai šiuo laikotarpiu apie tai, kad artėja šventės, pamiršti būtų neįmanoma“, - su šypsena kalbėjo I. Andruškevič. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder