Vasara „parduota“ ne veltui

Vasara „parduota“ ne veltui

Antrąjį sezoną laidos vedėjais tapę grupės ŽAS narys Gidonas Šapiro-Bilas, laidos „Virtuvės istorijos“ vedėja, kulinarė Ilona Juciūtė bei profesionalus šefas iš Šri Lankos, Lietuvoje gyvenantis ir dirbantis jau 9 metus, Dilanas Dampela Džamadžas (Dilan Dampella Gamage) kartu su projekto kūrybine komanda visą vasarą praleis poilsio ir pramogų komplekse Prienų rajone, iš kur ir leisis į naujų skonių ir potyrių kupinas keliones per visas dešimt Lietuvos apskričių.

„Pirmojo sezono filmavimo metu įveikėme net 5209 kilometrus bei aplankėme 43 nuostabius Lietuvos kampelius. Antrajame sezone laukia dar įspūdingesni skaičiai, tačiau be visa ko, turime dar vieną iššūkį - kone visą vasarą gyvensime kartu“, - šypsosi V.Skaisgirė ir atskleidžia, jog laidos kūrybinę komandą sudaro net 11 narių.

Laidos prodiuserė neslepia - kai kolegos kartu praleidžia tiek daug laiko, normalu, jog filmavimų metu pasitaiko visko - ir ginčų, ir noro pabūti vienumoje, tačiau juokas, smagūs nuotykiai ir geras laikas kartu atsveria nuovargio akimirkas ir tik sutvirtina komandos tarpusavio ryšį.

„Nuotykių kuriant šį projektą tikrai netrūksta. Tai rapsų laukuose pametam droną, tai užsikalbėję nuvažiuojam į kitą pusę, tai pamirštam mikrofonus klėtyje ar, netikėtai pasibaigus kurui, į degalinę tiesiog įriedam, - šypsodamasi pasakoja
V. Skaisgirė. - Filmavimų dienomis darbus pradedam anksti ryte, o pabaigiam - jau sutemus, tačiau ir tada miegoti neskubame.

Tai susėdam mūsų terasos viloje ir jaukiai vakarojam, tai užsikuriam kubilą ir ilsimės jame. Komandos nariai nesikeičia jau ilgą laiką, kartu sukūrėme ne vieną projektą, tad šiandien vieni kitiems esame kaip antra šeima.“

Kūrybinė komanda šiuo metu jau yra pradėjusi intensyvius „Maisto kelio“ filmavimo darbus. Keliautojai jau lankėsi Dzūkijos, Reketijos ir Gelgaudiškio dvaruose, restoranuose, svečių namuose, Alytaus pieninėje, kepyklose, šokolado muziejuje bei daugelyje kitų įsimintinų ir aplankyti vertų Lietuvos kulinarinių perlų.

„Lietuva - be galo graži, o joje gyvenantys žmonės - šilti ir itin svetingi. Kiekviename lankomame objekte esame pasitinkami kaip ilgai laukti svečiai, o išlydimi - kaip bičiuliai, kurių laukia sugrįžtant.

Nors filmuodami išties pavargstame, tačiau geros emocijos, kuriomis su mumis dalijasi lankomų vietų šeimininkai, atperka bet kokį nuovargį. Tikiuosi, jog projekto žiūrovai ne tik pajus visas puikias mūsų kelionių emocijas, bet ir patys nuvyks ten ir pajus tai savo kailiu“, - teigia laidos prodiuserė.

Kiekvienoje laidoje bus pristatoma vis kita Lietuvos apskritis, jos autentiškos lankytinos vietos, glaudžiai susijusios su kulinarija ir maisto pramone - nuo įvairiausiomis legendomis apipintų dvarų, pilių, malūnų bei išskirtinių restoranų iki seniausių maisto pramonės fabrikų ir gamyklų.

Vedėjai ragaus pagal senąsias Lietuvos tradicijas pačių dvariškių gamintų patiekalų, pažins įvairių Lietuvos laikotarpių virtuvės subtilybes, atras netikėčiausius gero maisto restoranėlius bei aplankys daugybę kitų Lietuvos kulinarinių perlų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder