Turkiškas kalakutienos plovas su špinatais

Turkiškas kalakutienos plovas su špinatais

Ingredientai:

kalakutiena be kaulų (tinka šlaunelės)

450 g

salierų stiebai

4 vnt.

česnakas

4 skiltelė (-ės)

rapsų aliejus

6 valg. šaukštas (-ai)

ryžiai (Basmati)

200 g

ciberžolė

1 arbat. šaukštelis (-iai)

vanduo

800 ml

cinamonas

1 arbat. šaukštelis (-iai)

švieži čiobreliai

2 valg. šaukštas (-ai)

džiovintos ožerškių (goji) uogos

2 valg. šaukštas (-ai)

druska ir pipirai

pagal skonį

svogūnas

2 vnt.

špinatai (geriau mažieji)

200 g

Instrukcijos

Kalakutieną supjaustykite ~ 2 x 2 cm dydžio gabaliukais, salierus – griežinėliais. Susmulkinkite česnakus.

Giliame puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite aliejų ir maišydami kepkite kalakutieną ~ 5 min.

Į tą patį puodą su mėsa suberkite nuplautus ryžius, supilkite verdantį vandenį, įberkite ciberžolės, cinamono ir išmaišykite. Sumeskite salierus, čiobrelius, ožerškių uogas, druską ir pipirus. Sandariai uždengę troškinkite ant silpnos ugnies ~ 20 min

Tuo tarpu keptuvėje įkaitintame aliejuje maišydami kepkite smulkintus svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos.

Grįžkite prie ryžių ir patikrinkite, ar jie neišsausėjo. Jei taip, įpilkite vandens ir, uždengę, patroškinkite dar 5–10 min. Sudėkite česnakus, špinatus, keptus svogūnus ir išmaišykite.

Tada, išjungę kaitrą, palikite uždengę dar 5 min. Patiekite gražiuose dubenėliuose.

Patarimas. Prieš patiekdami galite pabarstyti kepintomis migdolų drožlėmis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder