Ingredientai:
kalakutiena be kaulų (tinka šlaunelės)
450 g
salierų stiebai
4 vnt.
česnakas
4 skiltelė (-ės)
rapsų aliejus
6 valg. šaukštas (-ai)
ryžiai (Basmati)
200 g
ciberžolė
1 arbat. šaukštelis (-iai)
vanduo
800 ml
cinamonas
1 arbat. šaukštelis (-iai)
švieži čiobreliai
2 valg. šaukštas (-ai)
džiovintos ožerškių (goji) uogos
2 valg. šaukštas (-ai)
druska ir pipirai
pagal skonį
svogūnas
2 vnt.
špinatai (geriau mažieji)
200 g
Instrukcijos
Kalakutieną supjaustykite ~ 2 x 2 cm dydžio gabaliukais, salierus – griežinėliais. Susmulkinkite česnakus.
Giliame puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite aliejų ir maišydami kepkite kalakutieną ~ 5 min.
Į tą patį puodą su mėsa suberkite nuplautus ryžius, supilkite verdantį vandenį, įberkite ciberžolės, cinamono ir išmaišykite. Sumeskite salierus, čiobrelius, ožerškių uogas, druską ir pipirus. Sandariai uždengę troškinkite ant silpnos ugnies ~ 20 min
Tuo tarpu keptuvėje įkaitintame aliejuje maišydami kepkite smulkintus svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos.
Grįžkite prie ryžių ir patikrinkite, ar jie neišsausėjo. Jei taip, įpilkite vandens ir, uždengę, patroškinkite dar 5–10 min. Sudėkite česnakus, špinatus, keptus svogūnus ir išmaišykite.
Tada, išjungę kaitrą, palikite uždengę dar 5 min. Patiekite gražiuose dubenėliuose.
Patarimas. Prieš patiekdami galite pabarstyti kepintomis migdolų drožlėmis.
Rašyti komentarą