„The Roop“ gerbėjų ratas užsienyje plečiasi: lyderiai balsavime, muzikantai perkuria dainą, žmonės mokosi šokį

„The Roop“ gerbėjų ratas užsienyje plečiasi: lyderiai balsavime, muzikantai perkuria dainą, žmonės mokosi šokį

Viename iš žinomiausių „Eurovizijos“ tinklaraščių – wiwibloggs.com pirmadienį prasidėjo balsavimas už mėgstamiausią šių metų konkurso dainą. Antradienį ryte pirmauja Lietuvos atstovai – grupė „The Roop“ ir jų daina „On Fire“.

Už Lietuvos atstovus balsus atidavė 22 proc. visų balsavusiųjų. Antroje vietoje Norvegijos atstovė Ulrikke Brandstorp su daina „Attention“. Ją palaiko beveik 16 proc. balsavusiųjų.

Trečia – Albanijos atstovė Arilena Ara su daina „Shaj“.

Kaimynės Latvijos atstovę, gerai žinomą ir lietuviams, Samantą Tiną ir jos dainą „Still Breathing“ palaiko beveik 6 proc., ji šiuo metu 6-oje vietoje. Tiesa, šioje apklausoje šiuo metu galima balsuoti už 11 dainų.

Šiemet „Eurovizijoje“ dalyvaus 41 šalis. 21 jau yra išrinkusi savo atstovus, tačiau kai kurie dar nėra išrinkę konkrečios dainos. Konkrečiai žinomos yra 14 dainų, kurios gegužę skambės Roterdame.

Sparčiai auga ir „The Roop“ dainos „On Fire“ peržiūros oficialiame „Eurovizijos“ „Youtube“ kanale. Antradienį ryte pasirodymas yra peržiūrėtas daugiau nei 611 tūkst. kartų ir smarkiai lenkia antroje vietoje pagal peržiūras esančią Australijos atstovų „Montaigne“ dainą „Don‘t Break Me“, kuri lyderiavo iki pirmadienio popietės.

Internete plinta ir instrukcija, kaip teisingai atlikti dainos „On Fire“ šokių judesius, bei klipai, kaip kam išeina šokį atkartoti.

Tuo metu Lietuvos ir užsienio muzikantai bando perdainuoti „The Roop“ dainą įvairiais kitais stiliais. Dainininkė Bjelle įkėlė akustinę dainos versiją.

„The Roop“ Roterdame pasirodys pirmajame pusfinalyje, pirmoje jo dalyje gegužės 12 dieną. Tame pačiame pusfinalyje kaip ir Lietuva pasirodys Šiaurės Makedonija, Norvegija, Baltarusija, Kipras, Kroatija, Švedija, Azerbaidžanas, Malta, Izraelis, Slovėnija, Australija, Ukraina, Rumunija, Airija, Belgija, Rusija.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder