Šokio Revoliucijos choreografė atskleidžia projekto užkulisius

Šokio Revoliucijos choreografė atskleidžia projekto užkulisius

Jau rytoj „Šokio Revoliucijoje" paaiškės, kuris iš keturių dalyvių taps projekto nugalėtoju ir laimės LNK įsteigtą piniginį prizą – 15 tūkstančių eurų. Dėl nugalėtojo titulo kausis keturi, visiškai skirtingus šokio stilius atstovaujantys dalyviai: modernaus ir „high heels" šokio profesionalė Valerija, breiko atstovas Viktoras Zujevas, pramoginių šokių duetas Ustin ir Ieva ir baleto primarijai Kristina ir Genadijus.

Likus vos dienai iki paaiškės geriausias šokėjas ar šokėjai šalyje, į projekto pasiruošimo užkulisius skaitytojus įsileidžia ir „Šokio Revoliucijos" choreografė, Baltijos baleto teatro įkūrėja Marija Simona Šimulynaitė.

Su projekto dalyviais ne vieną mėnesį dirbanti choreografė, pasiruošusi parodyti nematomą projekto pusę, bei papasakoti, kiek daug dalyviams kainavo paruošti finalo vertus šou.

„Sukurti choreografijoms turėjome labai mažai laiko, paskutinėmis dienomis iki finalo salėje praleisdavome vos ne po 12 valandų, miegui laiko likdavo labai mažai. Ne visi šokėjai pratę prie tokių fizinių krūvių, kokius teko patirti šiame etape.

Kartais dirbdavau ne visai choreografės darbą, daugiau atlikdavau psichologo funkciją, šokėjus motyvuodama, ramindama, įtikinėdama kad tai kas daroma yra tinkama eteriui, kad revoliucija tikrai bus gera ir taip toliau.

Dažnai atrodydavo, kad atlikėjai praradę pasitikėjimą tiek savimi tiek visu pasauliu. Tekdavo juos „farširuoti" pozityviomis emocijomis, bei optimistiškomis nuotaikomis. Labiausiai įsiminė darbas su Genadijumi ir Kristina, kurie visą laiką laikėsi be galo stipriai, profesionaliai, ganėtinai stabiliai.

Taip pat stebino Valerija, savo amžiaus nesutapimu su optine scenine patirtimi, bei emocijų ir generuojamų idėjų kitoniškumu",- pasakoja projekto choreografė Marija Simona Šimulynaitė.

Sukurti choreografiją, vertą finalo scenos, buvo didžiulis iššūkis - viso projekto metu savo techniką ir stilių jau spėję parodyti dalyviai, šiam sekmadieniui turėjo priimti drąsius ir ne vieną šokiravusius sprendimus.

„Kristinos su Genadijumi finalinėms choreografijoms atidavėme viską, ką tik galėjome, tai buvo tiesiogine ta žodžio prasme išspaustas maksimumo maksimumas, kabinomės už visko: nuo sudėtingiausių kombinacijų iki visiško minimalizmo kurį tiesiog jie šoktų su „kaifu", tarsi paskutinį kartą gyvenime.

Tai, ką pamatys žiūrovas, priblokš net tuos, kurie mano, kad baletą jau yra matę visokį. Viktoro šokis bus apkrautas kinematografijos, simbolikos, čia ypatingą vaidmenį vadins jo pasirinkimas į sceną žengti... tarsi mumija.

Tuo tarpu Valerijos kovingumas bei skandalingų idėjų spontaniškumas, stebino mus visus. Finale, kaip nei viename kitame etape, išryškės Valerijos jaunumas, jautrumas, noras įrodyti bei atskleisti tai, kokia ji yra, koks jos gyvenimas. Lietuvos žiūrovą tikrai šokiruos tai, ką jie išvys jos pasirodyme.

Tuo tarpu Justino ir Ievos duetas, nors ir palaužti nuovargio, plėšėsi iki paskutiniųjų ir šiame finaliniame šou atiduos visą savo energiją, parodydami, kaip stipriai galima pakeisti visiems įprastą matyti pramoginį šokį“,- apie būsimus dalyvių pasirodymus pasakoja choreografė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder