Šiauliuose autobusu važiavo 205 keleiviai

Šiauliuose autobusu važiavo 205 keleiviai

Posakis, jog autobusas – ne guminis ir jame gali tilpti tik nustatytas kiekis žmonių, yra atgyvenęs. Tai trečiadienį paaiškėjo Šiauliuose, kur į 69 vietų autobusą sulipo net 205 žmonės.

Trečiadienio popietė. Prisikėlimo aikštė Šiauliuose užtvindyta jaunimo, pasirengusio šturmuoti anksčiau Kaune pasiektą analogišką rekordą. Kaune į 87 vietų autobusą buvo sulipę net 289 žmonės, o autobusas tąsyk buvo perkrautas 3,32 karto. Kadangi rekordas fiksuojamas ne žmonių skaičiumi, o kiek kartų keleiviai viršija nustatytą vietų skaičių, norint pagerinti kauniečių pasiektą rekordą šiauliečiams būtina vietų skaičių viršyti bent 3,33 karto. Į Šiaulių miesto savivaldybės pasiūlytą idėją siekti rekordo atsiliepusių studentų bei moksleivių šis iššūkis negąsdina.

„Norime patekti į istoriją bei parodyti, kad Šiauliai yra gyvas ir jaunatviškas miestas, - sako Šiaulių universiteto studentų atstovybės prezidentė Margarita Vagdarytė. - Kad galėtume dalyvauti šioje akcijoje, turėjome atsiprašyti iš paskaitų, bet dėstytojai mus palaiko“. Akcijos dalyvius palaiko ir viena iš nepriklausomos vertinimo komisijos narių – maratono bėgikė Rasa Drazdauskaitė. „Jei trūks žmonių – galėsiu ir pati įlipti“, - šypsosi R.Drazdauskaitė.

Paskaičiuota, kad, norint pagerinti kauniečių rekordą, į „Busturo“ autobusą turėtų sulipti 234 žmonės. Pasak „Busturo“ eksploatacijos direktoriaus Viliaus Laužiko, 2002 m. gamybos „Volvo“ yra 41 sėdima ir 28 stovimos vietos. V.Laužikui truputį baugoka, kaip autobusas atlaikys jam tekusį iššūkį, nes su keleiviais dar reikės ir nuvažiuoti vieną kilometrą. „Bus įdomu kaip jie čia sutilps, - šelmiškai šypsosi ir autobuso vairuotojas Egidijus. - Piko valandomis yra tekę vežti apie 120 žmonių. Neramu, ar gerokai didesnį keleivių kiekį atlaikys autobuso padangos, oro pagalvės. Bet tai – atrakcija ir keleiviams, ir man“. Autobusą, atriedėjusį į stotelę prie Prisikėlimo aikštės pašonėje esančio Šiaulių vyskupijos pastoracinio centro, apgula minia akcijos dalyvių.

Stotelėje autobuso laukusių kelių žmonių akyse – šiurpas. Negi teks važiuoti susigrūdus kaip silkėms statinėje?! Tačiau išgąstis jų veiduose greitai išnyksta – žmonės susigaudo, kad tai ne jų autobusas. O akcijos dalyviai autobuse taisosi kaip kam patogiau. Vieni sėda dviem aukštais, taisosi net ant sėdynių atlošų. Pora keleivių kresteli šalia vairuotojo, ant panelės. Įlipus paskutiniam keleiviui tampa aišku, kad kauniečių rekordo pagerinti nepavyks – tam trūksta beveik trijų dešimčių žmonių. Tačiau vargu, ar jie betilptų. Nustatytas vietų skaičius viršytas 2,97 karto.

„Šiaip ar taip – rekordas, - sako į autobusą įsispraudęs Šiaulių vicemeras Domas Griškevičius. - Tegul ir ne Lietuvos, o Šiaulių“. Perkrautas autobusas pūškuodamas pajuda pėsčiojo greičiu, jį lydi policijos ir greitosios medicinos pagalbos ekipažai. Puskilometris iki „Tilžės“ prekybos centro ir atgal įveikiamas be jokių nesklandumų. Akcijos dalyviai išlipa suplukę, tačiau patenkinti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder