Seniausia pasaulio moteris - 115 metų amerikietė

Seniausia pasaulio moteris - 115 metų amerikietė

Prancūzijai priklausančiose Antilų salose mirusi 114 metų Eženi Blanšar (Eugenie Blanchard) greičiausiai neteisingai buvo vadinama "seniausia pasaulio moterimi", praneša agentūra AFP.

Po jos mirties seniausia moterimi pripažintai JAV pilietei Junisei Senborn (Eunice Sanborn), jos šeimos duomenimis, jau yra 115 metų, o ne 114, kaip iki šiol teigta. Junisei Senborn 115 metų esą suėjo liepos 20-ąją.

JAV žinybos buvo pateikusios duomenimis, kad senolė yra gimusi 1886-aisiais, nors tikrieji jos gimimo metai yra 1885-ieji. Kai šeima pranešė senjorai, jog ji dabar yra seniausia pasaulyje moteris, ji sureagavo ramiai: "O, tik pagalvok".

J. Senborn paklausė, kas nutiko ligšiolinei rekordininkei, pasakojo jos įsūnis Deividas Frenčas (David French). Pasakius, kad ji mirė, J. Senborn pareiškė savo apgailestavimą.

Leik Čarlze Luizianos valstijoje gimusi J. Senborn gyvena Džeksonvilyje (Florida) su įsūniu ir jo žmona. Tačiau ja visą laiką rūpinasi slaugytojai.

Senoji ponia kartais prastai miega, tačiau jos sveikata gera, sakė įsūnis.

Antilų tarnybos ketvirtadienį pranešė apie E. Blanšar mirtį. Ji nuo 2010 metų kovo buvo laikoma seniausia pasaulyje moterimi.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder