Šalys, kuriose geriausia auginti vaikus

Šalys, kuriose geriausia auginti vaikus

UNICEF paskelbė tyrimą, kuriame nagrinėjo, ar vadinamose turtingose šalyse gera augti vaikams. Tyrimo autoriai pabrėžia, kad šalies gyvenimo lygis dar nereiškia, kad vaikai toje valstybėje nepatiria skriaudos ir skurdo. Iš viso ištirtos 29 išsivysčiusios šalys. Tarp draugiškiausių vaikams šalių – Nyderlandai, Suomija, Islandija ir Norvegija. Sąrašo apačioje atsidūrė Rumunija, skelbia newsru.com.

Tyrimas buvo atliekamas vertinant materialinę gerovę, sveikatos ir švietimo paslaugas, gyvenimo sąlygas, aplinkos tinkamumą vaikams. Sąrašo pabaigoje atsidūrė Baltijos valstybės, Estijai (23 vieta), Latvija (28 vieta) ir Lietuva (27 vieta). JAV atiteko tik 26 vieta, o Rumunijai – paskutinė, mat daugiau kaip pusei rumunų vaikų trūksta maisto. Kaimyninė Lenkija užėmė 21 vietą.

Autoriai pažymi, kad šalies bendrasis vidaus produktas ne itin įtakoja vaikų gerovės. „Turtingoje šalyje sąlygos vaikams automatiškai netampa geresnėmis nei ten, kur ekonominė situacija nėra palanki“, – ataskaitą cituoja „The Epoch Times“.

Nepaisant tam tikrų trūkumų kiekvienoje šalyje, bendrai situacija žvelgiant nuo 2000 metų vertinama gerai. Išsivysčiusiose šalyse per šį laiką buvo galima matyti lėtą, tačiau nuolat vykstantė vaiko gerovės tobulinamo procesą. Kiekvienoje šalyje, esančioje sąraše, pastebimas kūdikių mirtingumo, asocialių šeimų sumažėjimas, vaikų, lankančių mokyklą skaičiaus padidėjimas.

„UNICEF“ tyrimų biuro direktorius Alexanderis Gordonas teigė, kad politikai neturėtų pamiršti apie priemones, kurios gerina aplinką vaikams.

Visa ataskaita čia (pdf).

Praėjusių metų lapkritį buvo paskelbta ataskaita, kurioje išrikiuotos šalys, geriausios gimti. Sąrašo viršuje atsidūrė Šveicarija. Toliau rikiavosi Norvegija, Švedija, Danija.

Sąrašas:

Nyderlandai

Norvegija

Islandija

Suomija

Švedija

Vokietija

Liuksemburgas

Šveicarija

Belgija

Airija

Danija

Slovėnija

Prancūzija

Čekija

Portugalija

Jungtinė Karalystė

Kanada

Austrija

Ispanija

Vengrija

Lenkija

Italija

Estija

Slovakija

Graikija

JAV

Lietuva

Latvija

Rumunija

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder