Prancūzija: „Cezarį“ už geriausią filmą pelnė X. Legrand`o drama „Globa“

Prancūzija: „Cezarį“ už geriausią filmą pelnė X. Legrand`o drama „Globa“

Prancūzijos kino apdovanojimą - „Cezario“ statulėlę - už geriausią filmą pelnė drama „Globa“ (Jusqu'a la garde) - pirmoji režisieriaus Xavier Legrand'o pilno metražo juosta.

44-oji apdovanojimų įteikimo ceremonija buvo surengta penktadienio vakarą „Pleyel“ koncertų salėje Paryžiuje. Renginį vedė prancūzų komikas Kadas Meradas.

X. Legrand'as taip pat gavo „Cezarį“ už geriausią originalų scenarijų. Geriausia aktore paskelbta Lea Drucker, vaidinusi „Globoje“. Geriausio aktoriaus nominacijoje nugalėjo Alexas Lutzas (filmas „Guy“).

Apdovanojimas už geriausią režisūrą paskirtas Jacques`ui Audiard`ui už filmą „Broliai Sistersai“ (Les Freres Sisters).

„Globa“ buvo nominuota 10-yje kategorijų, kaip ir dar viena favoritė - režisieriaus Gilles`io Lellouche`o komedija „Nepaskandinamieji“ (Le Grand Bain), bet pastarosios „kraitis“ kuklus. Tik Philippe`as Katerine`as, vaidinęs „Nepaskandinamuosiuose“, pelnė geriausio antrojo plano aktoriaus titulą. „Cezarį“ už geriausią moters antrojo plano vaidmenį iškovojo Karin Viard, nusifilmavusi juostoje „Kutenimas“ (Les chatouilles).

Geriausiu užsienio filmu pripažinta japonų režisieriaus Hirokazu Kore-Edos juosta „Parduotuvių vagys“ (Shoplifters). Žiūrovų simpatijų prizas atiteko režisieriaus Olivier Baroux filmui „Rinkimų diena“ (Les Tuche 3).

Garbės „Cezariu“ apdovanotas 82 metų amerikiečių aktorius ir režisierius Robertas Redfordas, kuris pernai pranešė baigiąs savo karjerą. Susirinkusieji stovėdami ilgai plojo aktoriui, kuris savo kalboje papasakojo apie meilę Paryžiui ir pasidalijo atsiminimais apie Kanus.

„Cezario“ apdovanojimus Prancūzijos kino meno akademija įteikia kasmet nuo 1976 metų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder