Po aštrios kritikos prabilo „Žmonės 2020“ apdovanojimų organizatoriai

Po aštrios kritikos prabilo „Žmonės 2020“ apdovanojimų organizatoriai

Kalbos apie prieš keletą dienų nugriaudėjusius „Žmonės 2020“ apdovanojimus netyla iki šiol. Šių metų renginys sulaukė kaip niekad daug kritikos strėlių – vieni piktinosi nederamais vedėjų pokštais, o kiti visą ceremoniją net pavadino gėdinga. Į aštrias replikas sureagavo renginio prodiuseris Gediminas Jaunius.

Alfa.lt primena, kad daugiausia kritikos šių metų apdovanojimai sulaukė dėl socialinių tinklų žvaigždę, televizijos laidų vedėją Indrę Stonkuvienę įžeidusių vedėjų komentarų. Vos tik prasidėjus ceremonijai Edmundas Jakilaitis, Jurgita Jurkutė ir Giedrius Savickas atkreipė dėmesį, kad auditorijoje matomi atskirai sėdintys I. Stonkuvienė, M. Stonkus ir V. Bareikis.

„Šį kartą sėdite skirtingose pusėse, bet jus skiria tik pusvalandukas“, – kandžiai pokštavo vedėjai.

Žiūrovai suprato, kad ši frazė ne tik apie buvusius sutuoktinius, bet ir apie V. Bareikį, kadangi vienas iš jo kūrinių vadinasi „Pusvalandukas“. Jau kurį laiką sklando gandai, kad būtent su šiuo atlikėju I. Stonkuvienė užmezgė romantiškus santykius. 

Pokštai šia tema nesibaigė ir skelbiant „Metų mylimiausio“ žmogaus nominaciją, į kurią pretendavo ir I. Stonkuvienė. 

Netylant kalboms apie televizijos laidų vedėją įžeidusius juokelius, renginio prodiuseris G. Jaunius nusprendė savo poziciją pateikti socialiniuose tinkluose.

„Kūrybos namų vardu noriu padėkoti visai gausiai komandai, dirbusiai prie apdovanojimų organizavimo. Renginio dieną Nacionaliniame operos ir baleto teatre dirbo 450 žmonių. Taip pat noriu padėkoti svečiams, kad savo dėmesiu pagerbė šių metų iškiliausius žmones. Tikiuosi, kad kilusios diskusijos apie kai kuriuos šventės elementus nenustelbs pagrindinio šio renginio tikslo – didžiuotis mūsų visuomenės lyderiais.

Apdovanojimai „Žmonės 2020“ turi kilnų ir ne tokį jau paprastą uždavinį plačiai auditorijai pristatyti skirtingų svarbių sferų lyderius, išlaikydami visos auditorijos dėmesį. Džiaugiuosi, kad žiūrimumo rezultatai patvirtino renginio sėkmę, buvome tą vakarą žiūrimiausia programa.

Apdovanojimų scenarijų kūrė kūrybos namų „Elitaz“ komanda. Patį scenarijų derinome tiek su LNK, tiek su „Žmonių“ žurnalu. Vedėjai itin puikiai jį išpildė. Natūralu, kad šiais metais prie Jurgitos Jurkutės-Širvaitės ir Edmundo Jakilaičio pakvietus prisijungti humoro jausmo nestokojantį Giedrių Savicką, aktorius taip pat įnešė ir savo charizmos, humoro bei improvizacijų, praturtinusių renginį.

Humoras yra svarbi renginio dalis, įsitvirtinusi daugelyje pasaulio apdovanojimų ceremonijų. Šiųmetės ceremonijos vedėjų įžanginis žodis, kuriame jie pristatė nominuotuosius ir skelbėjus, buvo klasikinis apdovanojimų elementas. Auksinių gaublių ir Oskarų praktikoje atidarymo žodį tariantys vedėjai dažnai su humoru kalba apie salėje esančius žmones ir netgi žymiai aštresni juokai suprantami ir iš jų smagiai pasijuokiama.

Apdovanojimus rengiame antrus metus ir, kaip ir pernai, neaplenkėme šio elemento ir paminėjome faktus, kurie buvo išskirtiniai praėjusiais metais žmonių gyvenime ir kas buvo viešai kalbama bei rodoma atskirų žmonių gyvenimuose. Svečių ant scenos kalbos nebuvo redaguojamos ir jie kalbėjo necenzūruoti, o vedėjai tokiame renginyje yra renginio šeimininkai ir jie gali ir privalo reaguoti į įvairias situacijas.

Renginio metu neatvėrėme jokių paslapčių ir nepasakėme to, kas galėtų šokiruoti ar ypatingai nustebinti ir įžeisti tikrai nieko neketinome. Humoro jausmas toks jau dalykas – ne visi turi ir ne visiems jo reikia. Tačiau gali būti, jog Lietuvos žvaigždės dar nėra pratusios, kai apie jų gyvenimo istorijas kažkas kalba su humoru ar patraukia per dantį. Paklausę, kaip apie Holivudo pasaulį didžiausiose ceremonijose kalba humoristas Ricky Gervaisas, tokie pajuokavimai, kurie buvo šiuose apdovanojimuose, jiems pasirodytų tik „žiedeliai“.

Laikau geru ženku, kad apdovanojimai „Žmonės 2020“ sukėlė daug ir plačių diskusijų, vadinasi tai aktualus renginys, toks, kokio ir tikimės. Tiesa, kai vienoje vietoje susiburia tiek talentingų ir ryškių asmenybių, visada turime būti nusiteikę ir pasiruoše įvairiausiems netikėtumams.

Apdovanojimų ceremonijos tradicijos formuojasi palengva, kai kurie dalykai, kurie šiandien atrodo neįprasti, netrukus taps tradicija. Noriu tikėti, kad publika lauks kiekvienais metais ceremonijos vedėjų pradžios, tikėdamiesi šmaikščios metų apžvalgos ir publikos pačirškinimo. Taip pat viliuosi, kad kai kurios, ne pačios geriausios tradicijos, netruks išnykti ir vis mažiau tarp kviestinių svečių pasitaikys žvaigždžių, į renginį ateinančių ne pagerbti išskirtinius žmones – nominantus ir laimėtojus – o pasifotografuoti ir pasirodyti. Renginį organizuojame taip, kad Operos ir baleto teatre susirinkusi publika turėtų išskirtinę galimybę pamatyti ceremoniją be reklaminių pauzių, pati ceremonija trunka mažiu nei tris valandas. Tai daroma, kad susirinkusi publika apdovanojimų ceremonijos metu koncentruotų visą demesį į sceną, kurioje pagerbiami praėjusių metų iškiliausi meno, kultūros, verslo, mokslo, sporto ir pramogų žmonės.

Tikiuosi, kitais metais visi turėsime progų per šiuos apdovanojimus ir vėl susitikti, apsikabinti, pasibučiuoti ir smagiai pasijuokti iš savo pačių nesėkmių ir nuotykių. Linkiu, kad susitiktume ne tik sveiki ir gražūs, bet ir didesni, paaugę įkvėpti šių metų nugalėtojų“, – rašė G. Jaunius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder