N. Oželytė: vyras eidavo paimti vaikų iš darželio, o bendradarbiams meluodavo, kad su sekretore paflirtuoti

N. Oželytė: vyras eidavo paimti vaikų iš darželio, o bendradarbiams meluodavo, kad su sekretore paflirtuoti

Kovo 11-ąją per LNK televiziją – ypatinga atkurtos Lietuvos nepriklausomybės šventė „Laisvei 30“, kurioje debiutuoja nauja televizinė pora – „Info dienos“ vedėjas Viktoras Jakovlevas ir radijo laidų vedėja bei dainininkė Simona Čėsnaitė. Specialiai laidai savo jėgas sutelkė KK2 ir LNK žinių tarnybos komandos.

Kokie mes buvome prieš 30 metų? Ko siekėme, ką pasiekėme ir kokie esame dabar? Šventinėje laidoje – jaudinantys prisiminimai, ypatingo laikotarpio liudininkai, specialūs šou ir naujai atgimę populiariausi hitai.

Laidoje dalyvaus  rašytojas Andrius Užkalnis, muzikantas Arnoldas Lukošius, ekonomistas Žygimantas Mauricas.

Kaip pagrindinę laisvės vertybę nepriklausomybės akto signatarė N. Oželytė įvardija galimybę rinktis.

„Tu gali rinktis: kriuksėti paršu laisvoje Lietuvoje arba su jachta plaukti aplink pasaulį“, – sako N. Oželytė.

Pasak signatarės, trijų dešimtmečių pasikeitimai – milžiniški. „Jūs atsisukite dokumentinius kadrus ir palyginkite save, kokie buvome. Pažiūrėkite į tuos pilkus veidus, į tas kanopas, pažiūrėkite į mus mitinguose, kur stovime visi kaip dundukai, pilkai aprengti.“

Paklausus, koks didžiausias kasdienio gyvenimo pokytis ją labiausiai džiugina, N. Oželytė prakalbo apie šeimos santykius. „Einu gatve ir matau parkelyje tris vyrukus, kurie stumia vežimėlius su vaikais. Ir tuomet prisimenu, kaip mano vyrui tekdavo meluoti bendradarbiams, kad jis eina su sekretore paflirtuoti, o iš tikrųjų eidavo pasiimti vaikų iš darželio, nes aš filmuodavausi.

Jam prisipažinti, kad eina į darželį, būtų buvusi juoda gėda. Juk tuomet nebuvo ne tik sekso – nebuvo nei šeimos, nei asmeninio gyvenimo. Čia fantastika, o ką mums darė sovietai. Mums nugenėdavo smegenis, o jos, deja, neatauga. Mozei reikėjo 40 metų savo tautą vedžioti po dykumą, kol išmirė paskutiniai, gimę vergijoje.“

LNK žinių tarnyba parengė 10 specialių pasakojimų, kaip šalyje per tris dešimtmečius pasikeitė ekonomika, gyvenimo būdas, mada, sveikatos apsauga, pajamos, saugumas, kaip keitėsi sąlygos sportuoti, miestai, automobiliai, žemės ūkis ir valdžia.

Speciali laida „Laisvei 30“ su V. Jakovlevu ir S. Čėsnaite – trečiadienį, kovo-11-ąją, 19.30 val. per LNK. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder