Mityba pagal Zodiako ženklą: koks maistas jums labiausiai tinka

Mityba pagal Zodiako ženklą: koks maistas jums labiausiai tinka

Ženklas, po kuriuo gimėte, gali atskleisti, koks maistas tinka jums labiausiai, kad kiekvieną dieną jaustumėtės energingai. Taip pat jis išduoda ir jūsų asmeninius pomėgius bei skonį.

Sužinokite, kokie maisto produktai jums geriausiai tinka pagal jūsų Zodiako ženklą.

AVINAS

(03 21–04 20)

Valdanti stichija: Ugnis.

Planeta: Marsas.

Tinkamiausias maistas: aviena, ėriena, ožkiena.

 

Vaisiai: greipfrutas, arbūzas. Daržovės: morkos, apyniai, svogūnai, paprikos, ridikai, askaloninis česnakas. Žolelės ir prieskoniai: kvapusis pipiras, anyžius, lauro lapeliai, kardamonas, ramunėlės, aitrioji paprika, cinamonas, gvazdikėliai, karis, česnakas, imbieras, ženšenis, krienai, pipirmėtė, garstyčios, rozmarinas, sezamas, vanilė, čiobreliai.

Jus valdanti planeta – Marsas – simbolizuoja veiksmą ir agresyvumą, o dėl jus valdančios Ugnies stichijos ypač mėgstate ant grilio keptą maistą. Be to, tai nepririša jūsų prie virtuvės, nes ten suktis ne visada jums ir patinka.

Ant grilio keptas maistas jums – ne tik skanus, tai ir proga susirinkti draugams, kartu pabūti, o jums dar ir parodyti savo maisto ruošimo įgūdžius.

JAUTIS

(04 21–05 20)

Valdanti stichija: Žemė.

Planeta: Venera.

Tinkamiausias maistas: jautiena.

Vaisiai: obuoliai, avokadai, bananai, gervuogės, vyšnios, mėlynės, persikai, kriaušės, persimonai, slyvos, avietės, rabarbarai, braškės. Daržovės: žirniai, špinatai, pomidorai. Iš grūdinių grupės: perlinės kruopos, kukurūzai, avižos, ryžiai, kviečiai. Žolelės ir prieskoniai: bazilikas, juodasis pipiras, kvapusis pipiras, kmynai, kalendra, dobilai, karis, krapai, česnakas, imbieras, krienai, mėta, petražolė, tamarindas, peletrūnas.

Iš prigimties mėgstate gaminti – jus valdanti Venera suteikė jums gebėjimą rinktis harmoningą maistą.

Kalbant apie maistą, mėgstate prabangą ir siekiate geriausio rezultato, o gaminant tai išreiškiate tirštais ir riebiais padažais. Dėl jus valdančios Žemės stichijos ypač mėgstate mėsą ir bulves, ryžius bei pupeles.

Jums maistas yra visas gyvenimas, labiau mėgstate senus tradicinius patiekalus, tačiau verta nebijoti ir išbandyti ką nors naujo.

DVYNIAI

(05 21–06 21)

Valdanti stichija: Oras.

Planeta: Merkurijus.

Tinkamiausias maistas: vištiena.

Vaisiai: abrikosai, granatai. Daržovės: pupelės, brokoliai, kalafioras, salieras. Riešutai: migdolai, braziliniai riešutai, pistacijos, pekano riešutai. Žolelės ir prieskoniai: anyžius, kardamonas, ramunėlės, cinamonas, ženšenis, muskatas, šalavijas, sezamas, čiobreliai.

Ilgiau užsibuvę virtuvėje tampate tikru gurmanu – vedami smalsumo prisigalvojate įvairiausių ir keisčiausių patiekalų, tačiau jūsų svečiai visuomet žavisi netradiciniais ir keistokais valgiais.

Dėl Merkurijaus įtakos esate energingas ir malonus šeimininkas, jūsų pasakojamos istorijos apie maistą žmonėms sukelia apetitą ir panašu, kad gebate įkalbėti kiekvieną paragauti tai, ko jam dar neteko išbandyti.

Virtuvėje neryžtingumas yra jūsų priešas. Jei artėja šventė ar laukiate svečių, pasiruoškite valgių meniu iš anksto, kuriame gausu užkandžių, o po vakarienės galite patiekti sūrio ir vaisių lėkštę.

VĖŽYS

(06 22–07 22)

Valdanti stichija: Vanduo.

Planeta: Mėnulis.

Tinkamiausias maistas: jūrų gėrybės.

Vaisiai: kokosų riešutai, vynuogės, citrinos, papajos. Daržovės: kopūstas, agurkai, moliūgai, salotos, bulvės, ropės. Žolelės ir prieskoniai: kvapusis pipiras, anyžius, bazilikas, juodasis pipiras, kardamonas, kalendra, karis, česnakas, imbieras, krienai, citrinos žievelė, mėta, petražolė, muskatas, šaltmėtė, vanilė.

Įprastai jums patinka suktis virtuvėje ir nesiskundžiate, jei tenka praleisti kelias valandas beruošiant valgius svečiams. Valgymo laikas jums reiškia ir šeimos susibūrimo metą.

Tiesiog dievinate jūrų gėrybes, ypač krabus. Sotūs troškiniai jums labiau patinka nei sriubos.

Mėgstate eksperimentuoti virtuvėje ir ypatingais patiekalais nustebinti savo svečius. Konservavimas ir netgi maisto užšaldymas padeda jums užtikrinti jausmą, kad turite pakankamai maisto atsargų ateičiai.

LIŪTAS

(07 23–08 23)

Valdanti stichija: Ugnis.

Planeta: Saulė.

Tinkamiausias maistas: laukinių medžiojamų gyvūnų mėsa.

Vaisiai: žalioji citrina, apelsinai, ananasai, mandarinai. Daržovės: alyvuogės, moliūgas, valgomieji hibiskai (okros). Riešutai: anakardžiai, saulėgrąžų sėklos, graikiniai riešutai. Iš grūdinių grupės: ryžiai. Žolelės ir prieskoniai: bazilikas, kvapusis pipiras, aitrioji paprika, kalendra, juodasis pipiras, krienai, garstyčios, pipirmėtė, česnakas, karis, peletrūnas, šaltmėtė, krienai.

Mėgstate surengti tikrą šou – jei jau rengiate draugų susibūrimą, tai bus tikra karališka puota.

Jums maistas yra kūrybingų minčių ir gyvenimo jėgų šaltinis. Jūsų asmeninis žavesys kitiems suteikia pasitikėjimo.

Esate aštraus maisto gerbėjas – galite suvalgyti netgi ir žalią jalapeno pipirą.

MERGELĖ

(08 24–09 23)

Valdanti stichija: Žemė.

Planeta: Merkurijus.

Tinkamiausias maistas: veršiena.

Vaisiai: abrikosai, granatai. Daržovės: pupelės, brokoliai, kalafiorai, salieras. Riešutai: migdolai, pistacijos, pekano riešutai. Žolelės ir prieskoniai: lauro lapai, kardamonas, ramunėlės, cinamonas, rozmarinas, šaltmėtė, čiobreliai, vanilė. Viskas tiesiog puikiai pavyksta, kai virtuvėje pasitelkiate savo planavimo įgūdžius.

Tiesą sakant, esate geras virėjas, tačiau tikriausiai mieliau suplanuotumėte patiekalo ruošimą, nei kad pats jį gamintumėte.

Jus valdo Merkurijus, o tai reiškia, kad esate greitas mąstytojas ir siekiate pasisemti kuo daugiau žinių.

Greičiausiai esate vegetaras ir stengiatės itin sveikai maitintis. Daržovės jums yra labai svarbios, nes simbolizuoja vitaminus, mineralus ir gerą savijautą. Esate tikras salotų žinovas, puikiai gebate paruošti ir kitus daržovių patiekalus.

Kad ir kas benutiktų, maistas jums reiškia gerą savijautą ir sveikatą ir niekuomet neatsibosta.

SVARSTYKLĖS

(09 24–10 23)

Valdanti stichija: Oras.

Planeta: Venera.

Tinkamiausias maistas – įvairūs vaisiai.

Vaisiai: obuoliai, avokadai, bananai, gervuogės, vyšnios, mėlynės, persikai, kriaušės, persimonai, slyvos, avietės, rabarbarai, braškės. Daržovės: žirniai, špinatai, pomidorai. Iš grūdinių grupės: perlinės kruopos, kukurūzai, avižos, ryžiai, kviečiai. Žolelės ir prieskoniai: anyžius, kmynai, krapai, mėta, muskatas, petražolė, pipirmėtė. Mėgaujatės paprastais meniu, kuriuose vyrauja švieži ir gurmaniški ingredientai. Estetinis vaizdas jums yra labai svarbus, todėl visuomet rūpinatės, kad stalas būtų gražiai padengtas.

Jūsų pagamintas maistas ne tik skanus, bet kvepia ir atrodo puikiai, todėl visuomet turite kuo nustebinti savo svečius. Esate vaišingas, mėgstate dalytis, kas dar labiau pradžiugina svečius ir verčia juos jaustis kaip namie.

Jūs visuomet ieškote harmonijos, ne išimtis ir kulinarijoje, štai todėl mėgstate įvairų maistą – jums patinka ragauti, mėgautis skirtingais skoniais, tačiau stengiatės ir išlaikyti vaisių, daržovių bei grūdinių produktų pusiausvyrą.

SKORPIONAS

(10 24–11 22)

Valdanti stichija: Vanduo.

Planeta: Marsas.

Tinkamiausias maistas: jūrų gėrybės.

Vaisiai: greipfrutas, arbūzas. Daržovės: morkos, apyniai, svogūnai, paprikos, moliūgas, ridikai, česnakai. Žolelės ir prieskoniai: anyžius, kvapusis pipiras, bazilikas, lauro lapai, ramunėlės, aitrusis pipiras, cinamonas, kalendra, karis, imbieras, krienai, citrinos žievelė, rozmarinas, čiobreliai, vanilė, muskatas.

Mėgstate paslaptingumą, todėl ir egzotiški, neįprasti patiekalai jus priverčia varvinti seilę. Austrės su krienais tikriausiai yra jūsų vienas mėgstamiausių užkandžių.

Jei bandytume apibrėžti, kokios šalies virtuvė jums labiausiai prie širdies, tai būtų Ispanija arba Jamaika.

Mėgstate linksmintis, rengti vakarėlius, tačiau kai ruošiate užkandžius svečiams, būkite atsargus – ne visiems patinka ypač egzotiški ar aštrūs patiekalai.

ŠAULYS

(11 23–12 21)

Valdanti stichija: Ugnis.

Planeta: Jupiteris.

Tinkamiausias maistas: kumpis, kiauliena, dešros.

Vaisiai: datulės, figos, mangai. Daržovės: artišokai, briuselio kopūstai, cikorija, lapiniai kalė kopūstai. Riešutai: kaštainiai. Žolelės ir prieskoniai: lauro lapai, bazilikas, juodasis ir kvapusis pipirai, kmynai, ramunėlės, citrina, cinamonas, kalendra, karis, česnakas, imbieras, garstyčios, mėta, rozmarinas, sezamas.

Jūsų moto – „kuo daugiau, tuo linksmiau“. Šiuo šūkiu vadovaujatės tiek virtuvėje, tiek bendraujant su kitais.

Dažniausiai negaminate patiekalo pagal jo tikslų receptą, mieliau mėgstate improvizuoti – taip sukuriate savitus kulinarinius valgius.

Mėgstate gaminti egzotiškus patiekalus – visko po truputį iš visų pasaulio virtuvių. Noras eksperimentuoti virtuvėje jums labai svarbus – neretai savo idėjas užsirašote, kaupiate jas savo originalioje receptų knygoje.

OŽIARAGIS

(12 22–01 20)

Valdanti stichija: Žemė.

Planeta: Saturnas.

Tinkamiausias maistas: aviena.

Vaisiai: melionai, svarainiai. Daržovės: burokėliai, cukinija, baklažanas. Žolelės ir prieskoniai: kvapusis pipiras, bazilikas, lauro lapai, ramunėlės, aitrusis pipiras, cinamonas, kalendra, karis, imbieras, krienai, citrinos žievelė, rozmarinas, čiobreliai, petražolė, muskatas.

Dėl jus valdančios Žemės stichijos mėgstate pats / pati kepti namie duoną, o jei dar ir receptas tradicinis, tuomet tai išvis tobula. Jei ne duona, tuomet mėgstate užsiimt konservavimu.

Maistas jums – daugiau nei tik gyvenimas. Tai būdas pabūti su žmonėmis, pabendrauti ir paminėti svarbiausias akimirkas gyvenime. Pas jus atvykstantys svečiai džiaugiasi ne tik skaniu maistu, bet ir draugija – jūsų rengti vakarėliai įsimena ilgam.

VANDENIS

(01 21–02 19)

Valdanti stichija: Oras

Planeta: Saturnas.

Tinkamiausias maistas: jūrų gėrybės.

Vaisiai: melionai, svarainiai. Daržovės: burokėliai, baklažanai, cukinijos. Žolelės ir prieskoniai: kardamonas, kmynai, krapai, citrinos žievelė, mėta, petražolė, pipirmėtė, čiobreliai, vanilė.

Jus geriausiai apibūdinantis maistas – lengvas ir nekaloringas. Venkite patiekalų su riebiais padažais. Jie tik pristabdys jus. Dėl to jūs tikriausiai mieliau renkatės vegetariškus valgius.

Mėgstate užkandžiauti, o neįtikėtinas gebėjimas viską atsiminti labai praverčia sukantis virtuvėje: maistą ruošti išmokote viską atliekant praktiškai, tikriausiai praeityje jus kas nors iš artimųjų mokė, kaip reikia gaminti.

Mieliau renkatės paprastus, pažįstamus patiekalus, tačiau nevengiate ir išbandyti naujų kulinarinių idėjų.

ŽUVYS

(02 20–03 20)

Valdanti stichija: Vanduo.

Planeta: Jupiteris.

Tinkamiausias maistas: žuvies patiekalai.

Vaisiai: datulės, figos, mangai. Daržovės: artišokai, briuseliniai kopūstai, cikorija, lapinis kalė kopūstas. Riešutai: kaštainiai. Žolelės ir prieskoniai: kvapusis pipiras, bazilikas, lauro lapai, ramunėlės, aitrusis pipiras, cinamonas, kalendra, karis, imbieras, krienai, citrinos žievelė, rozmarinas, čiobreliai, vanilė, muskatas.

Visus valgius ruošiate su meile ir delikatumu.

Be abejonės, jūsų mėgstamiausi patiekalai yra iš žuvies, neretai stengiatės juos paįvairinti ir kitomis jūrų gėrybėmis.

Mėgstate planuoti valgio paruošimą, tam turite puikius įgūdžius.

Atvykę svečiai į jūsų namus lieka nustebinti gurmaniškų puikaus skonio patiekalų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder