Mirė pasaulinio garso kompozitorius, „Oskaro“ laureatas Ennio Morricone

Mirė pasaulinio garso kompozitorius, „Oskaro“ laureatas Ennio Morricone

Romoje mirė vienas geriausiai žinomų ir produktyviausių pasaulio kompozitorių Ennio Morricone, praneša Italijos žiniasklaida.

91-erių E. Morricone mirė ligoninėje, kur buvo gydomas dėl nukritus lūžusio šlaunikaulio, skelbiama žiniasklaidoje, kuri remiasi E. Morricone teisininko pranešimu.

E. Morricone sukūrė apie 500 filmų garso takelius, įskaitant Sergio Leonės 1966-ųjų italų vesterną „Geras, blogas ir bjaurus“ („Il buono, il brutto, il cattivo“), ir Quentino Tarantino „Grėsmingasis aštuonetas“ („The Hateful Eight“), už kurio garso takelį E. Morricone 2016 m. pelnė „Oskarą“.

Šeimos draugas ir asmeninis E. Morricone teisininkas Giorgio Assuma tikino, kad kompozitorius „mirė liepos 6 d. paryčiais su savo tikėjimo ramybe“.

Kompozitorius buvo „visiškai šviesaus proto ir orus iki pat pabaigos“, sakoma pranešime.

„Adieu maestro, ačiū už visus jausmus, kuriuos mums suteikei“, – tviteryje rašė Italijos sveikatos apsaugos ministras Roberto Speranza.

Prieš tapdamas „Oskaro“ laureatu už geriausią filmo garso takelį 2016 m., Romoje gimęs trimitininko sūnus buvo nominuotas „Oskarui“ dar bent 5 kartus. Susigėdusi dėl to, kad kompozitoriaus talentas nėra įvertintas, JAV Kino meno ir mokslo akademija 2007 m. įteikė E. Morricone apdovanojimą už viso gyvenimo pasiekimus.

E. Morricone „Oskarui“ buvo nominuotas už garso takelius juostoms „Dangaus dienos“ („Days of Heaven“, 1978 m.), „Misija“ („The Mission“, 1986 m.), „Neliečiamieji“ („The Untouchables“, 1987 m.), „Bagsis“ („Bugsy“, 1991 m.) ir „Malena“ („Malena“, 2000 m.).

Nors E. Morricone visuomenėje geriausiai žinomas dėl garso takelio S. Leonės vesternams, kuriuose pagrindinius vaidemenis atliko Clintas Eastwoodas, kritikai kompozitoriaus gyvenimo šedevru laiku Rolando Joffe'o dramos „Misija“ garso takelį – epinį ir eklektišką Pietų Amerikos muzikos atspindį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder