Maksas Melmanas mėgins susikalbėti su delfinais

Maksas Melmanas mėgins susikalbėti su delfinais

Jau antrą kartą LRT organizuojamas projektas "Delfinai ir žvaigždės" sutraukė būrį garsių žmonių, kurie rungsis tarpusavyje ir kovos dėl geriausio pasirodymo. Ir nors visi dalyviai stengiasi pasirodyti kaip įmanoma geriau, ne visiems pergalė projekte yra didžiausias siekis. Grupės "Biplan" lyderiui Maksui Melmanui svarbiausia - gerai praleistas laikas bei naujos patirtys.

- Su kokiais iššūkiais susidūrėte projekte "Delfinai ir žvaigždės"? Kokie pirmieji įspūdžiai?

- Tiesą sakant, jau po pirmųjų repeticijų supratau, kad projekte manęs laukia labai daug iššūkių, įspūdžių ir naujų įdomių patirčių. Tai man yra labai nauja, o bendravimas su delfinais yra nuostabus dalykas. Manau, kad toji delfinų magija tikrai egzistuoja. Turiu galvoje, kad tikrai įmanoma su jais užmegzti ryšį, jausti ir kažkaip susibendrauti. Tai labai pozityviai nuteikianti patirtis. O kalbant apie iššūkius, na, norint gerai pasirodyti reikia tikrai didelio fizinio pasirengimo, čia jau neužtenka tiesiog pastovėti su gitara ant scenos.

- Kaip sekasi susikalbėti su delfinais, juos pažinti?

- Vanduo man yra labai artima stichija, be to, bendravimas su gyvūnais, delfinais man nėra labai naujas dalykas. Aš turiu draugų pajūryje, kurie dirba su gyvūnais, ir man yra ne kartą tekę pamatyti jų darbą iš arti, pabendrauti su gyvūnais pačiam. Iš jų išmokau, kad darbas su gyvūnais yra unikalus savo ryšiu, tad ir aš projekte stengiuosi pajusti delfinų nuotaiką, nusiteikimą dirbti arba ne, perprasti jų elgesį. Tai nuostabūs gyvūnai, manau, kad man tikrai sekasi su jais susikalbėti ir susidraugauti. Tik aš nuolatos pasitikslinu, ar viskas gerai, ar jiems nieko bloga nenutiks, neskaudės, nebus diskomforto, ar jiems tinkami vienokie ar kitokie sprendimai, kuriuos įgyvendiname pasirodymų metu.

- Bet su žmonėmis bendraudami vartojame žodžius. O kokiu būdu reikia kalbėti su delfinais?

- Su delfinais yra paprasčiau ir labiau mums įprasta kalbėti savo kalba. O delfinai su mumis kalba savąja kalba. Kaip įvyksta susikalbėjimas ir abipusis supratimas? Greičiausiai per užsimezgusį vidinį ryšį, apsikeitimą gera energija. Kartais ištiesi delfinui ranką ir jauti, kad tuo metu jis gal nenori bendrauti, o jei jis jaučia, kad tu liūdnas, - bando paguosti.

- Kai kurie dalyviai mėgina įveikti baimę plaukti ar nardyti, kiti tiesiog trokšta pergalės. Kokie jūsų siekiai?

- Atvirai sakant, pergalė man turbūt yra visai antraplanis dalykas, aš nelabai suku galvą dėl to, kokį balą man komisija skyrė. Vandens aš nebijau, fobijų plaukti ir panašiai neturiu. Man svarbiausia gerai praleisti laiką, pasikrauti teigiamos energijos, įgyti naujos patirties - tai pagrindiniai mano siekiai. Tiesa, nors man pačiam laimėjimas nėra labai svarbus, mano dukrytė ir žmona nori, kad laimėčiau, nes tėčiu juk reikia didžiuotis. (Šypsosi.)

- Ne vienam žodžiai "delfinai" ir "vanduo" asocijuojasi su smagiomis atostogomis šiltuose kraštuose. Kokios atostogos jums patinka labiausiai?

- Tiesa, nors yra daug būdų praleisti atostogas, man, tikrai mylinčiam jūrą, geriausios atostogos ir yra kur nors šalia jos. Nors viskas priklauso nuo norų. Aš labai mėgstu keliauti ir net per tokias jūriškas atostogas būtų smagu aplankyti vieną kitą gražų miestą.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder