Lyriškosios I. Jankauskaitės dainos suskambo Trakų pilyje

Lyriškosios I. Jankauskaitės dainos suskambo Trakų pilyje

Liepos 19-ąją talentingoji Inga Jankauskaitė surengė didžiausią vasaros koncertą. Trakų pilies kieme susirinkusių melomanų širdis atlikėja pakerėjo ne viena – pasirodė kartu su grupe bei pritariančiosiomis vokalistėmis.

„Ir šeima, ir draugai, ir kolegos žino – smulkmenos man neegzistuoja. Man svarbu viskas, nes iš milijono dėlionės detalių susideda visuma – atmosfera! Štai kas koncerte svarbiausia!“ – dar prieš renginį atviravo moteris.

Koncertą pradėjo dar mažai kam žinomas išskirtinės muzikos virtuozas Darius Žičkus – Nazcamanas, kurio muzika garsiai nuskambėjo per „MO“ muziejaus atidarymą. Klasikinės muzikos išsilavinimą turintis muzikantas ir prodiuseris, ilgai dirbęs Londono muzikos studijose, pristatė savo pianino miniatiūras ir ambientinės muzikos kūrinius. Šios, be jokios abejonės, rado kelią į melomanų širdis. 

„Mano muzika apie ramybę, susimąstymą, refleciją. Kuriu fortepijonines pjeses, miniatiūras ir „apvelku“ ambientinės elektronikos garsais. Mano kūryba yra labiau apie atokvėpį nuo viso to standartinio garso, lyriška ar netgi nostalgiška vietomis, kaip romantiško filmo garso takelis, persmelkto ilgesio ir panašių emocijų“, – apie savo kūrybą pasakojo D. Žičkus.

I. Jankauskaitės koncertas© Greta Skaraitienė / Fotobankas

Į sceną kartu su Inga penktadienio vakarą žengė ir dainininkas Jurijus Veklenko, kuris kartu atliko keletą kūrinių. 

Tiesa, kone audringiausių aplodismentų sulaukė neseniai Ingos ir Jurijaus įrašyta daina „Skirtingi pasauliai“. Į populiariausių dainų gretas įsiveržęs kūrinys Trakų pilies kiemelyje nuskambėjo šiek tiek kitaip, o apie tai dar prieš koncertą užsiminė pati I. Jankauskaitė. 

„Duetai man labai patinka! Ir vasara patinka! Ir Jurijus! O ši daina, taip netikėtai gimusi, puikiai tinka ir jam ir man vasarai. Mudu sau patyliukais ruošiam kitokią versiją, nei skamba radijo stotyse“, – prieš koncertą pasakojo moteris.

Naująja scenos partnere džiaugėsi ir Jurijus. „Man didelė garbė ir atsakomybė scenoje stovėti kartu su tokia talentinga moterimi kaip Inga“, – teigė jis.

Vis dėlto penktadienio vakarą susirinkusi publika žavėjosi ne tik atlikėjos dainomis, bet ir puikiu humoro jausmu.

„Žiūrėjau šiandien į šiuos Trakų pilies bokštus ir kaip tik naršydama perskaičiau, kad Rusijoje besimylinti pora iškrito iš devinto aukšto. Galbūt ir simboliška, bet dabar atliksiu kūrinį „Saugok save“,– auditoriją prajuokino aštrus atlikėjos pokštas.

Jau anksčiau Inga yra pasakojusi, kad pasirodymas Trakų pilies kieme – ypatingas, nes tai vieta su istorija ir savo atmosfera.

„Būna aikštelių, kuriose viską reik auginti nuo nulio, ir yra tokių kaip Trakai. Sena su nauja, legenda su realybe, akmuo su vandeniu, kaip muzika su tekstu – savo priešybe jungiasi taip stipriai, kad gera vien būti“ , – pasakojo ji.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder