Lietuviai planuoti atostogų nelinkę: ruošiasi likus kelioms dienoms

Lietuviai planuoti atostogų nelinkę: ruošiasi likus kelioms dienoms

Lietuviai planuoti atostogų nelinkę: ruošiasi likus kelioms dienoms

Pavasaris ir vasara – atostogų metas. Ir nors atostogas derėtų kruopščiai suplanuoti iš anksto, tik nedidelė dalis lietuvių regzti atostogų planus pradeda iki jų likus daugiau nei mėnesiui. Tokias tendencijas atskleidė vartojimo paskolų bendrovės Vivus.lt klientų apklausa.

Apklausos, kurioje dalyvavo daugiau nei tūkstantis respondentų iš įvairių Lietuvos miestų, duomenys atskleidė, kad dauguma šalies gyventojų atostogoms pradeda ruoštis iki jų likus mėnesiui arba mažiau.

Net 18 proc. respondentų tai daryti pradeda likus kelioms dienoms, kiek daugiau - 19 proc. - ruoštis imasi likus savaitei ar dviem, dar tiek pat - likus vos mėnesiui.

Tyrimas taip pat parodė, jog lietuviai nėra linkę per daug išlaidauti.

Didžiausia respondentų dalis - 46 proc. - nurodė, kad suma, kurią jie skiria atostogoms, dažniausiai neviršija pusės tūkstančio eurų. Nuo 300 iki 500 eurų išleisti atostogų metu linkę asmenys, uždirbantys iki 1000 eurų.

Skirti atostogoms didesnę sumą nei 500 eurų linkę 27 proc. respondentų. Tiesa, tai labiau pasiturintys respondentai, kurių pajamos viršija 1000 eurų per mėnesį.

Pastebima ir tai, jog atostogos užsienyje nėra itin populiarus pasirinkimas.

Į tolimas keliones vykti planuoja tik 22 proc. apklaustųjų. Daugiausia tai 25-34 metų amžiaus žmonės su mėnesinėmis pajamomis nuo 500 iki 1000 eurų.

Tuo tarpu 38 proc. ketina atostogauti Lietuvoje, o likę šiemet ilsėtis neketina arba dar nesuplanavo.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder