Kokias asociacijas kelia moterims gerai šokantys vyrai

Kokias asociacijas kelia moterims gerai šokantys vyrai

Vyrų mokėjimas šokti asocijuojasi su jų gera sveikata bei reprodukcijos galimybėmis ir atitinkamai daro juos patrauklius moterims.

Tokią išvadą priėjo britų mokslininkas Nikas Nyvas (Nick Neave) iš Niukaslio, tyrinėjantis evoliucijos prichologijos problemas Nortumbrijos universitete.

Jis atliko eksperimentą su keliais nuolatiniais naktinių šokių klubų lankytojais. Iš 12 kamerų nufilmuotos medžiagos, kurioje buvo užfiksuoti vyrai, šokantys mušamųjų instrumentų ritmu, N. Nyvas, siekdamas eliminuoti išorinį veiksnį, sukūrė trimatį šokančio žmogaus atvaizdą ir parodė jo daromus judesius moterims. O šios turėjo kiekvieną šokio stilių įvertinti nuo 1 iki 7 balų.

Savo paties nuostabai, mokslininkas nustatė, kad, stebėdamos vyro šokį, moterys iš tikrųjų mažiausiai dėmesio skiria rankų ir kojų judesiams. Jos ignoruoja pernelyg ekspresyvius bei pasikartojančius gestus ir pirmiausia sutelkia dėmesį į liemens, galvos bei kaklo judesius, pageidautina - įvairius. Iš visko sprendžiant, tokie moterų prioritetai susiformuoja instinktyviu lygmeniu. Kaip ir bet kurių kitų gyvūnų pateles, jas traukia išoriniai sveiko patino požymiai.

"Gyvūnijos pasaulyje patinas turti būti geros fizinės formos, kad galėtų atlikti tokius judesius. Mes manome, kad panašiai būna ir žmonėms", - pažymėjo N. Nyvas.

Mokslininko išvadas patvirtino ir tas faktas, kad eksperimente dalyvavusių vyrų kraujo biocheminė analizė parodė, jog kaip tik geriausi, pagal moterų versiją, šokėjai ir buvo stipriausios sveikatos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder