Kodėl vyriškų švarkų kišenės būna užsiūtos?

Kodėl vyriškų švarkų kišenės būna užsiūtos?

Naujai perkamų kostiumų ir švarkų skeltukas bei kišenės paprastai būna užsiūtos. Ką daryti – palikti taip ar išardyti? Priklausomai nuo žmogaus ir drabužio tipo, šios siūlės gali būti ir privalumas, ir trūkumas.

„Švarkų nugaros skeltukas dažnai būna susiūtas, – aiškina stiliaus ekspertė iš Berlyno Lisa Zimmermann. – Tačiau pirkėjas turi būtinai jį išardyti. Šis skeltukas turi užtikrinti laisvą švarko kritimą nugaroje ir nesuveržti sėdmenų srities. Be to, skeltukas susiuvamas tam , kad švarkas nesusilamdytų transportuojamas ir prieš pardavimą.“

Kodėl užsiuvamos kišenės?

Su kišenėmis yra visai kitas dalykas. „Ar švarko kišenės turi būti atviros, ar likti užsiūtos, yra asmeninio žmogaus skonio reikalas,– aiškina Zimmermann, konsultuojanti vyrus dalykinio stiliaus klausimais. – Aš visada patariu žmonėms, kurie mažai naudojasi kišenėmis, palikti jas užsiūtas, nes šiaip jos greitai išsitampo.“

Ekspertė pataria: „Žmonėms – ir vyrams, ir moterims – su didele pilvo ir klubų srities apimtimi yra labai naudinga palikti užsiūtas švarko kišenes ir net paprašyti siuvėjo, kuris taisys kelnes, kad užsiūtų ir kelnių kišenes. Toks triukas smarkiai lieknina, o kelnės tada guli geriau.“

Kišenių naudojimas gali deformuoti kostiumą

Kišenių užsiuvimas turi dar vieną privalumą – jis neleidžia prisikišti per daug daiktų į kostiumo kišenes. „Jeigu švarko kišenėse nešiositės išmanųjį telefoną, piniginę, raktus, grynų pinigų, tai kostiumas labai greitai praras savo gerą formą,– įspėja stiliaus ekspertė portale „T-online.de“. – To galima ir reikėtų išvengti“. Ekspertė pataria nešiotis vyriškas verslo rankines.

Venkite blogai gulinčių švarkų

Ekspertė Zimmenrmann aiškina, kad gerai gulintis švarkas yra lemiamas dalykas pirmajam įspūdžiui. Jeigu švarkas netinka ar per daug susiraukšlėjęs, tai jis sumenkina pašnekovo įvaizdį, kuris yra labai svarbus verslo santykiuose.

Žmogus su netinkamu švarku atrodo kaip žemos savivertės asmuo. Galima pamanyti, kad jam visai nesvarbu, kokį įspūdį jis daro lotiems. Todėl pašnekovas blogai gulintį švarką gali įvertinti kaip orumo ir pagarbos kitam trūkumą.

Švarkas neturi būti nei per didelis, nei per mažas

Pirkdami stenkitės išsirinkti tinkamo dydžio švarką. Jeigu jis bus per didelis, tai jo savininkas sudarys įspūdį tarsi norėtų pasirodyti raumeningesnis, nei iš tikrųjų yra. Vyrai ir moterys, kurie stengiasi po plačiu švarku paslėpti didelį pilvą ar kitas problemines zonas, dėl to kitiems atrodo mažiau kompetentingi. Jie užmaskuoja savo problemą, kurią pašnekovas perkelia į darbo moralės ir profesionalumo sritį. Tą patį galima pasakyti ir apie per mažą ar per siaurą švarką.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder