Klaipėdos "Parazitui" priešnuodžių nebuvo

Klaipėdos "Parazitui" priešnuodžių nebuvo

Klaipėdos robotų konstruktoriai - vėl nepralenkiami. Uostamiesčio technikai susišlavė pagrindinius prizus Austrijoje vykusiame tarptautiniame robotų kovų čempionate „Robot Challenge".

Vitalijaus Rodnovo sukonstruotas robotas "Parazitas" prestižinėje mega sumo (iki 3 kg) kategorijoje neturėjo lygių ir iškovojo pirmąją vietą. Robotas atrodė tarsi ne savo kategorijos mašina. Greitis ir tikslumas „Parazitui" neleido iš 20 kovų pralaimėti nė karto. Kiekvienas "Parazito" pasirodymas buvo lydimas lankytojų plojimų ir pavydžių konstruktorių žvilgsnių.

Sėkmė lydėjo ir kitą klaipėdietį. Vienoje populiariausių Mini sumo kategorijojų, klaipėdiečio Egidijaus Vedeikio sukonstruotas robotas laimėjo 2-ąją vietą, praėjusiais metais jis buvo trečias. Nors klaipėdietis savo roboto per metus visai neatnaujino ir netobulino, bet praeityje įdėtas darbas leido antrus metus vadintis vienu geriausių savo rungtyje.

„Kovo - balandžio mėnesiai yra robotikos fanų pikas. Būtent šiuo laikotarpiu vyksta garsiausi Europos robotikos renginiai, kurių pats svarbiausias yra „Robot Challenge". Austrijoje vykstančios varžybos pritraukia daugiausia dalyvių ir lankytojų. Visos Europos robotikos konstruotojai metų metus ruošiasi renginiui ir tobulina savo robotus, tam, kad galėtų sudalyvauti šiame didžiuliame renginyje" - įspūdžiais dalijosi V.Rodnovas, vadovaujantis klaipėdiečių „Rodman Robotics" klubui.

Šiose tarptautinėse varžybose puikiai pasirodė ir finale rungėsi Klaipėdos universiteto studentai, M. Lukas ir A. Knolis. Stiprius robotus sukonstravo ir Pranciškonų gimnazijos moksleiviai vadovaujami mokytojo Vismantas Masioko, kurie užėmė 5 ir 6 vietas. Tokie Lietuvių rezultatai leidžia pagrįstai vadinti Lietuvą ne tik krepšinio, bet ir robotikos šalimi (Europos Japonija).


„Per metus robotų konstruotojai gerokai patobulėjo, akivaizdu, kad Europos robotikos lygis yra smarkiai pakilęs. Didžiausi robotikos klubai sulaukia daugiau narių, plečiasi robotikos fanų ratas, todėl vyksta daugiau varžybų ir varžosi tobulesni robotai" , - pasakojo V. Rodnovas.

Klaipėdiečiai - vieni stipriausių Europos robotų konstruotojų, todėl nenuostabu, kad jiems suteikta garbė šiemet organizuoti Europos robotų čempionatą, kuriame susikaus stipriausi Europos robotai. Čempionatas „European Robot League" vyks balandžio 23 dieną. Turnyrą organizuoja Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas kartu su organizacija „Baltic Robot Sumo".

Susipažinti su Austrijoje prizus iškovojusiais robotais ir jų konstruotojais bei sužinoti apie balandį Klaipėdoje vyksiančias robotų kovas kviečiame rytoj (antradienį) 13 val. Klaipėdos mokslo ir technologijų parke.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder