Keit prie altoriaus nežadės Viljamui "paklusnumo"

Keit prie altoriaus nežadės Viljamui "paklusnumo"

Likus dienai iki princo Viljamo (William) ir jo sužadėtinės Keit Midlton (Kate Middleton) vestuvių karališkieji rūmai ketvirtadienį paskelbė oficialią vestuvių programą. Iš jos paaiškėjo naujų detalių apie jungtuvių ceremoniją, pavyzdžiui, kad Keit savo vyrui nepažadės "paklusnumo".

29 metų nuotaka Vestminsterio abatijoje pasižadės būsimąjį sosto įpėdinį "mylėti, guosti, gerbti ir juo rūpintis". Taip ji paseks Viljamo motinos, princesės Dianos (Diana) pavyzdžiu. Jis per savo vestuves su princu Čarlzu (Charles) 1981-aisiais taip pat praleido žodį "paklusnumas", kuris Anglikonų bažnyčioje yra tradicinis santuokos įžadų elementas.

Viljamas savo ruožtu nusprendė nenešioti vestuvių žiedo. Todėl jis ištars tokius žodžius: "Su šiuo žiedu aš imtu Tave į žmonas". Kai princas auksinį žiedą užmaus ant Keit piršto, Kenterberio arkivyskupas Rauenas Viljamsas (Rowan Williams) tęs ceremoniją ir galiausiai paskelbs Viljamą ir Keit "vyru ir žmona".

Remiantis oficialia programa, nuotaka prie altoriaus žengs skambant choralui "I Was Glad". Jis skambėjo ir per Čarlzo ir Dianos jungtuves.

Jaunavedžiai bažnyčią paliks aidint Viljamo Voltono (William Walton) "Crown Imperial" garsams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder