2019 m. liepos 20 d. 11:13 val., šeštadienis

ve  >  Žinios  >  Laisvalaikis  >  Įvairybės

Įvairybės

Karštų dienų meniu: mažiau maisto, daugiau skysčių

Karštų dienų meniu: mažiau maisto, daugiau skysčių nuotrauka, foto

© pixabay

Reklama

Sinoptikai žada dar karštesnius orus. Pasak medikų, į juos per karščius labai dažnai kreipiamasi dėl sutrikusio virškinimo. Specialistai pataria, kokius maisto produktus rinktis ir kaip juos laikyti, kai už lango svilina kaitra.

Kai karšta, valgyti reikėtų mažiau, o skysčių vartoti daugiau. Pasak dietologų, temperatūrai pakylant dešimt laipsnių suvartojamų kalorijų skaičių reikia sumažinti 5-10 proc. tai reiškia ne tik mažiau valgyti, bet ir vartoti mažesnio kaloringumo produktus, pavyzdžiui, šaltas sriubas.

Geriausiai per kaitrą atgaivins paprastas vanduo. Beje, itin šaltas jis tik dar labiau didins troškulį, todėl skysčius geriau vartokite drungnus. Nepadės tokiu atveju ir saldūs limonadai ar gazuoti gėrimai. Vietoje riebios mėsos geriau rinkitės paukštieną. Valgykite daug termiškai neapdorotų daržovių ir vaisių. Ledus, kuriuose daug kalorijų, geriau keiskite vaisių plakiniais.

Vasarą karšta ne tik mums, bet ir produktams, nors jie ir guli šaldytuve. Tam, kad per karščius nesutiktų virškinimas, paisykite kelių produktų laikymo taisyklių:

Daržovių salotas šaldytuve galima laikyti 48 val. (teoriškai). Iš tikrųjų per tą laiką daržovės suteš ir taps neskanios. Todėl salotų gaminkite tiek, kad jas suvalgytume iš karto.

Jeigu salotose yra kiaušinio, mėsos, jūros gėrybių, jų tinkamumo vartoti laikas sumažėja iki 24 val.

Reklama

Pieno produktus šaldytuve galima laikyti tiek, kiek nurodyta ant jų pakuotės. Tačiau jei pieną ar kefyrą per karščius pamiršote padėti į šaldytuvą ir jis kambario temperatūroje prastovėjo keletą valandų, vartoti jo nebegalima.

Mėsą ir žuvį šaldytuve galite laikyti 12 val., tačiau ji tampa nuodu vos 4 valandas pastovėjusi kambario temperatūroje.

 

Verta žinoti:

Vasarą per karščius rekomenduojama valgyti produktų, kurių sudėtyje yra daug vandens.

Agurkuose – 96 proc.

Reklama

Salierų – 94 proc.

Pomidoruose – 93 proc.

Špinatuose – 92 proc.

Melionuose – 91 proc.

Braškėse – 90 proc.

Papajose – 89 proc.

Reklama

Greipfrutuose – 88 proc.

Apelsinuose – 86 proc.

Specialistai rekomenduoja per karščius ne tik mažiau valgyti, bet ir rinktis nekaloringus maisto produktus.

LSVEIKATA

Reklama

Griežtai draudžiama "Vakarų eksprese" paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo. Turinio naudojimo taisyklės.

Reklama

Tavo komentaras

Vardas*

El. paštas

Komentaras*

Siunčiama. Prašome palaukti...

Šiandien VE.lt skaitykite

Įvairybės

Panevėžietė Austė Mikalajūnaitė (28) po mokslų Lietuvoje išvyko padirbėti Norvegijoje, o nepritapusi...

Iš emigracijos grįžusi Aistė: radau jėgų viską kurti iš naujo nuotrauka, foto

Pasaulis švenčia žmogaus nusileidimo Mėnulyje jubiliejų nuotrauka, foto

Pasaulis, Mėnulis savo blausia šviesa lydi žmoniją per visą jos istoriją. Kažkada jis...

Prisiminė įstabią lenktynių 20 metų istoriją nuotrauka, foto

Sportas, 2019-ieji yra išskirtiniai metai Palangos ilgų distancijų lenktynių istorijoje. Tai jau 20-osios...

Vakarų Lietuvos kriminalinė kronika nuotrauka, foto

Kriminalai, Pabėgo su kava

Ypatingą užsienietį į Brazausko inauguraciją pakvietė netyčia, bet apsimokėjo nuotrauka, foto

Skaityk dabar, 1993-iaisiais vykusioje Algirdo Mykolo Brazausko inauguracijoje pasirodė vienintelė užsieniečių šeima, čia kviesta...

Sportas, Paskelbta prieš 43 min.

Kriminalai, Paskelbta prieš 1 val.

 

 

 

 

Pasidalink

Jūsų vardas*

Draugo el. paštas*

Komentaras

Siunčiama. Prašome palaukti...