Kanadiečių alaus darykla atsiprašė, kad alų maorių kalba pavadino... „gaktos plauku“

Kanadiečių alaus darykla atsiprašė, kad alų maorių kalba pavadino... „gaktos plauku“

Vienai kanadiečių alaus daryklai teko atsiprašinėti, kai vieną iš savo produktų maorių kalba pavadino ... „gaktos plauku“, o ne „plunksna“, kaip buvo norėta iš pradžių, skelbia Kanados visuomeninis transliuotojas CBC.

Alų, pavadintą „Huruhuru“ (plunksna), Albertos provincijoje veikianti alaus darykla „Hell's Basement Brewery“ Naujosios Zelandijos rinkai pristatė dar prieš dvejus metus. Naujojo šviesaus alaus kūrėjai panaudojo maorių kalbos žodį norėdami parodyti, kad alus yra labai lengvas su citrinos prieskoniu ir labai tinka vasarai.

Tačiau šią savaitę buvusi maorių televizijos garsenybė Te Hamua Nikora feisbuke paskelbė vaizdo įrašą, kuriame paaiškino, kad maorių kalboje „huruhuru“ reiškia „gaktos plaukas“. Jis pridūrė, kad alaus daryklai būtų tikrai logiškiau ir pagarbiau buvę pasikonsultuoti su šios kalbos ekspertu.

Alaus daryklos įkūrėjas Mike'as Patriquinas (Maikas Patrikinas) sakė, kad jie tikrai nenorėjo nieko įžeisti.

„Mes pripažįstame, kad nepagalvojome apie tai, kad terminas „huruhuru“ vartojamas kalbant apie gaktos plaukus ir kad maorių atstovo konsultacija būtų buvęs geresnis sprendimas, nei pasinaudoti internetiniais žodynais“, – sakė jis.

„Mes norėtume ypač pabrėžti, kad jokiu būdu neketinome kėsintis, savintis ar įžeisti maorių kultūros ir žmonių. Besijaučiančiųjų įžeistais mes atsiprašome“, – pareiškė alaus daryklos įkūrėjas ir pridūrė, jog minėtą alų ketinama pervadinti.

Beje, Te Hamua Nikora sukritikavo ir Naujosios Zelandijos sostinėje Velingtone veikiančią odos gaminių parduotuvę, kuri taip pat vadinasi „Huruhuru“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder