Išsaugoti grožį vasarą

Išsaugoti grožį vasarą

Vasaros malonumai gali neigiamai atsiliepti grožiui. Patarimais, kaip pasirūpinti savo oda ir plaukais aktyviu vasaros sezonu, dalijasi kosmetikos konsultantė Vaida Bondarenko.

Apie saulės poveikį kalbama daug, bet ne visuomet atkreipiamas dėmesys į žalą, kurią gali sukelti kiti vasaros malonumai - telkinių vanduo ar karščio suaktyvintas prakaitas. Nuo šių veiksnių stipriai kenčia ne tik veido, bet ir viso kūno oda, plaukai. Nors po maudynių įprastai kūnas nušluostomas rankšluosčiu, to nepakanka.

„Skirtingų telkinių vanduo pasižymi įvairiomis savybėmis - vieni jų gali būti daugiau sužydėję, kiti druskingesni. Išlipus iš vandens kūną reikėtų ne tik nusausinti, bet ir pašalinti nuo jo nešvarumus, pamaitinti drėkinamosiomis priemonėmis su apsauginiais SPF filtrais. Išsimaudžius daug druskos turinčiame vandenyje, rekomenduojama nusiprausti ir su gėlu vandeniu. Ant odos liekanti druska sausina odą, išderindama giluminį riebalų balansą. Tai ne tik prisideda prie aktyvesnių odos senėjimo procesų, bet ir sumažina jos atsparumą saulės poveikiui. Jeigu galimybių nusiprausti gėlu vandeniu nėra, rekomenduojama su savimi turėti bent purškiamą terminio šaltinio vandenį ir juo nusiplauti rankas, kojas, veidą ir plaukus“, - apie maudynių poveikį pasakoja tinklo „Camelia“ konsultantė.

Skirtingų telkinių vanduo atsiliepia ir plaukų grožiui. Dažnas jų sušlapimas, tuomet džiūvimas ar jau minėtos druskos poveikis - visa tai alina. Jie tampa silpnesni, daugiau lūžinėja, slenka. 

„Po intensyvių maudynių plaukus rekomenduojama atgaivinti kaukėmis su omega rūgščių turinčiais aliejais ar selenu. Taip pat nuo saulės spindulių poveikio juos apsaugos paprastas sprendimas. Jeigu dėvėti kepurės nesinori - plaukų galiukus ištepkite kremo nuo saulės likučiais. Jų lieka ant pirštų galiukų po kūno tepimo, todėl juos galime panaudoti plaukų apsaugai“, - sprendimais dalijasi pašnekovė ir priduria, kad nereikėtų tepti šaknų, nes galite sukurti susiriebalavusių plaukų efektą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder