Holivudo žvaigždžių populiarumo kaina: atimta vaikystė ir kova su vidiniais demonais

Holivudo žvaigždžių populiarumo kaina: atimta vaikystė ir kova su vidiniais demonais

Žinomi ir visų garbinami jie tapo labai jauni ir tai stipriai pakenkė jų ateities planams. Daugybė jaunuolių svajoja, kad vieną dieną prabus ir taps žinomi visame pasaulyje.

Tokios jų svajonės suprantamos, tačiau netikėtai užklupusi šlovė gali kaip reikiant pakenkti ateityje. Su vidiniais demonais kovojusių jaunųjų Holivudo žvaigždžių sąrašas išties netrumpas.

Nuo septynerių metų ji vaidindavo teatre, o būdama dešimties filmavosi kine. Ji turėjo savo šou garsiame „Nickelodeon“ kanale, vėliau nusifilmavo ne vienoje populiarioje kino juostoje – atliko pagrindinį vaidmenį.

Aktorė Amanda Byns suvaidino tokiuose filmuose kaip „Mergina vaikino kelnėse“, „Ko nori mergina“, „Lengvabūdė pirmūnė“, „Sidnė Vait“ ir kt. Deja, Holivudo viršūnėje ji buvo neilgai. A. Byns karjera ristis žemyn pradėjo po to, kai ji dar nepilnametė buvo sulaikyta neblaivi prie vairo. Tarsi ir to būtų negana, ji sukėlė kelias avarijas ir pabėgo iš įvykio vietos, vėliau buvo policijos areštuota dėl narkotikų.

Dėl gyvenimą užvaldžiusių priklausomybių Amandai net teko gydytis psichiatrijos ligoninėje. Apie nestabilią aktorės būklę bylojo ir jos poelgiai viešumoje, drastiški eksperimentai su išvaizda (aktorė nusiskuto plaukus, išsitatuiravo veidą).

Visgi pernai A. Byns baigė mokslus Mados, dizaino ir prekybos institute ir apsigyveno blaivybės namuose, skirtuose priklausomybes besigydantiems asmenims. Tačiau vėliau iš jų išsikraustė, nes nusprendė pagalbos siekti pati.

Tuo metu artimas aktorės draugas paaiškino, kad ji tiek psichologiškai, tiek fiziškai jaučiasi gerai ir yra pasiryžusi pasveikti. Vis dėlto sugrįžusios į blaivybės kelią A. Byns gyvenimą pavadinti ramiu bent jau kol kas kažin ar galėtume.

Susižadėjusi, po trijų savaičių išsiskyrusi, o dar po kelių dienų su sužadėtiniu vėl susitaikiusi skandalingoji Amanda šių metų kovą paskelbė esanti nėščia. Aktorė esą laukėsi Polo Maiklo pirmagimio. Tačiau vėliau ištrynė šį įrašą, o jos advokatas patvirtino, kad pora kūdikio nesilaukia.

Makaulis Kalkinas

Daugelis žino legendinio filmo „Vienas namuose“ žvaigždės M. Kalkino istoriją, kai sunkus darbas filmavimo aikštelėje ir dideli pinigai už vaidmenis atėmė iš jo visą vaikystę.

Šlovėje besimaudantis berniukas uždirbdavo milijonus dolerių ir net buvo pakviestas į tuomečio prezidento Bilo Klintono inauguraciją. Tačiau aktoriaus biografija pažymėta ne tik jo pergalėmis, bet ir nusivylimais.

1998 m., dar nė nesulaukęs aštuoniolikos, vaikinas nusprendė tuoktis. Jo išrinktoji buvo 17-metė aktorė Reičel Mainer. Santuoka buvo labai ankstyva ir skubota, todėl ji truko vos dvejus metus. Akivaizdu, kad pora nebuvo pasirengusi rimtiems santykiams. 2002-aisiais aktorius pradėjo susitikinėti su jauna gražuole aktore Mila Kunis.

Jų santykiai truko aštuonerius metus, tačiau pora kažkodėl pasuko skirtingais keliais. Anot užsienio žiniasklaidos, kažkada buvusio populiaraus aktoriaus gyvenimas nugarmėjo žemyn būtent po to, kai jį metė M. Kunis, dabar sėkmingai gyvenimą kurianti su kitu garsiu aktoriumi Eštonu Kačeriu.

Karjeros ir asmeninio gyvenimo nuopuolį M. Kalkinas buvo pasiekęs 2013-aisiais. Tuomet 170 cm ūgio aktorius svėrė vos 47 kilogramus. Iš bulvarinių leidinių nedingdavo straipsniai apie M. Kalkiną: jis vartojo narkotikus, skausmą malšinančius vaistus, o savo namus Manhatane buvo pavertęs tikra landyne ir čia vienas ar su draugais mėgaudavosi kvaišalais.

Teigta, kad kas mėnesį M. Kalkinas narkotikams išleisdavo per 6 tūkst. JAV dolerių. Ir 2015-aisiais M. Kalkinas buvo ties išsekimo riba, net sklido gandai, kad aktorius rastas negyvas. Tačiau jam pavyko atsitiesti ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. Jau ilgokai jis gyvena Paryžiuje, o pastaruosius kelerius metus susitikinėja su aktore Brenda Song. Vis dėlto narkotikai žymę 39 metų vyro veide paliko.

Edvardas Farlongas

 

Tikriausiai nesutiktumėte žmogaus, kuris nebūtų girdėjęs apie filmą „Terminatorius“. 1991 m. antrojoje filmų sagos dalyje išgarsėjęs E. Farlongas buvo charizmatiškas blogiukas, tačiau vingiuotą kelią jis pasirinko ir realiame gyvenime.

Aktoriaus karjera prasidėjo nuo Džono Konoro vaidmens. Šis vaidmuo jam buvo kone pats sėkmingiausias karjeroje, vėliau buvo tik nepagrindiniai vaidmenys įvairiuose filmuose. Aktorius pradėjo vartoti alkoholį, narkotikus.

Edvardas ėmė kovoti su priklausomybe nuo narkotikų, ne kartą gydėsi reabilitacijos klinikoje, tačiau, regis, tai nepadėjo. Po kivirčo su buvusia žmona Reičel Knilend 2009 m. jis atsidūrė už grotų. Su buvusia žmona E. Farlongas susilaukė dabar trylikamečio sūnaus Etano.

Tačiau santykiai su juo yra tokie įtempti, kad nuo 2012 m. aktoriui atimta teisė vienam matytis su savo atžala. Buvusi žmona gavo teismo draudimą vienam Edvardui susitikinėti su sūnumi, kai tuomet šešerių metų vaiko organizme po buvimo su tėvu buvo aptikta kokaino. Paskutiniame filme E. Farlongas suvaidino 2015 m.

Hailis Džoelis Osmentas

 

Būdamas penkerių H. Dž. Osmentas suvaidino jaunąjį Forestą Gampą. Vėliau tapo jauniausiu kandidatu „Oskarui“ gauti už filmą „Šeštasis pojūtis“.

Savo karjerą jis pradėjo dar 1994-aisiais, tačiau vėliau įsimintinų vaidmenų jau nebesukūrė. Pasirodo, vaikinas tiesiog nebesulaukė pasiūlymų vaidinti ir įklimpo į alkoholį. 2006 m. H. Dž. Osmentas sukėlė avariją: automobiliu rėžėsi į sieną ir patyrė nemenkų sužalojimų.

Jam lūžo šonkaulis, petys. Paskui jis buvo nuteistas už svaigalų vartojimą, aktoriui skirta bausmė – treji metai lygtinai, 60 valandų gydymo kursas reabilitacijos klinikoje ir piniginė bauda. Be to, turėjo lankyti anoniminių alkoholikų susitikimus. Nors problemos persekiojo gana ilgai, vyras sugrįžo prie normalaus gyvenimo ir bando tęsti aktoriaus karjerą.

Mara Vilson

M. Vilson buvo įkūnijusi garsią mergaitę – Matildą.

Kino juosta tokiu pat pavadinimu iškart tapo vienu mėgstamiausių vaikų filmų, o M. Vilson – tikra žvaigžde. Tačiau neseniai moteris prisipažino, kad kartu su šlove ją užklupo ir kiti iššūkiai, nes devynmetės mergaitės gerbėjai nežinojo, kaip atskirti aktorę ir jos įkūnijamą personažą. Mara jautėsi taip, lyg Matilda būtų jos vyresnė sesuo, kuri buvo už ją daug geresnė.

„Man atrodė, kad niekada nebūsiu tokia šauni ir nuostabi kaip Matilda“, – yra sakiusi M. Vilson. Net ir dabar, nors moteris tapo sėkminga rašytoja, daugeliui vis dar sunku nubrėžti liniją tarp jos ir Matildos gyvenimo.

„Jaučiausi taip, lyg gyvenčiau jos šešėlyje“, – interviu ne kartą pabrėžė aktorė. Beje, kai Mara tebuvo aštuonerių, mirė jos motina.

Dar vaikystėje M. Vilson buvo diagnozuotas obsesinis kompulsinis sutrikimas, nuolatinis nerimas, taip pat lengvos formos depresija, todėl ji nusprendė nebetęsti aktorės karjeros. 2015-aisiais ji ėmė bendradarbiauti su „Project UROK“ – ne pelno siekiančia organizacija, kurios tikslas – informuoti vaikus apie protines ligas.

2016-aisiais M. Vilson pranešė esanti biseksuali. Visgi M. Vilson gyvenimas susiklostė gana palankiai – ji tapo rašytoja bei režisiere ir tiki, kad tai jos tikrasis pašaukimas.

Džuljeta Lujis

Džuljeta buvo labai jauna, kai nusifilmavo filmuose „Mano pamotė iš kosmoso“, „Baimės iškyšulys“ ir „Gimę žudyti“.

Tačiau būdama šešiolikos pradėjo vartoti narkotikus. Tais pačiais metais ji užmezgė santykius su gražuoliu Bredu Pitu. 1990 m. jie kartu dirbo filmuojant „Per jauni mirti“, o 1993-iaisiais – „Kaliforniją“. Įsiplieskus jausmams, jai buvo tik 16 metų.

Dž. Liujis dabar turėtų būti kaip niekad dėkinga tuomečiam savo vaikinui, dabar jau Holivudo įžymybei B. Pitui. Būtent jis ištraukė savo mylimąją iš priklausomybės liūno. Dabar aktorė yra atlikusi daugiau nei šešiasdešimt vaidmenų. Ji taip pat turėjo savo roko grupę, toliau vaidina ir dainuoja solo.

Melani Grifit

Audringi santykiai, trys vaikai su skirtingais vyrais, priklausomybė nuo alkoholio ir narkotikų. Aktorės M. Grifit gyvenimo nuobodžiu tikrai nepavadinsi.

Amerikietė M. Grifit yra vienturtė siaubo filmų režisieriaus Alfredo Hitčkoko mūzos Tipi Hedren ir prodiuserio Piterio Grifito dukra. Greičiausiai dėl to ir pati Melani anksti pradėjo aktorės karjerą. Kai jai buvo vos devyni mėnesiai, jau filmavosi reklamose, o pirmajame filme – sulaukusi dvylikos.

Tačiau būdama penkiolikos pradėjo gyventi su suaugusiu vyru Donu Džonsonu ir tapo priklausoma nuo narkotikų. Seksas, narkotikai ir alkoholis buvo poros kasdienybė. 1976-aisiais jiedu susituokė, o jų rengiami vakarėliai tapo dar siautulingesni.

Kartais juos rasdavo trečią valandą nakties miegančius gatvėje visiškai nuogus. Būdama aštuoniolikos Melani pateko į priklausomybių centrą ir kelerius metus ten priverstinai gydėsi. Santuoka truko dvejus metus. Skirdamiesi jie vienas kitam prisiekė niekada daugiau nesusitikti. Melani negalėjo skųstis vyrų dėmesio stoka, tad būdama 23 metų filmavimo aikštelėje susipažino su kubiečių kilmės bendraamžiu aktoriumi Styvenu Baueriu.

Su juo susituokė, pagimdė sūnų Aleksanderį. Vėliau išsiskyrė. Kad negalvotų apie buvusį vyrą, aktorė vienas po kito mezgė romanus su filmų, kuriuose vaidindavo, partneriais. Nukankinta nesėkmingų romanų, kartą ji paskambino savo pirmajam vyrui D. Džonsonui ir liepė kuo greičiau atvažiuoti, nes jai prasidėjo alkoholinė psichozė.

Paguodos seansai baigėsi vestuvėmis 1989 m. Po kelių mėnesių Melani pagimdė dukterį Dakotą Džonson. Ji, beje, atliko pagrindinį vaidmenį 2015-ųjų erotinėje juostoje „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“. Ilgainiui Donas irgi ėmė gerti ir ieškoti meilės nuotykių, o Melani pradėjo mąstyti apie skyrybas. Greičiau apsispręsti padėjo į širdį besibeldžianti nauja meilė.

1995 m. M. Grifit romantinės komedijos „Dviejų per daug“ filmavimo aikštelėje sutiko ispanų aktorių gražuolį Antonio Banderasą. Idealia laikyta pora 1996 m. susituokė, po kelių mėnesių jiems gimė dukra Stela.

Nors Antonio palaikė su priklausomybėmis kovojančią žmoną, ji dažnai paslysdavo, todėl galiausiai atsidurdavo reabilitacijos klinikoje. Jie išsiskyrė 2015-aisiais. Buvo kalbama, kad skyrybų priežastis – nevaldomas M. Grifit pavydas.

Driu Berimor

Pirmoje reklamoje aktorė D. Berimor atsidūrė būdama vos vienuolikos mėnesių, o filme vaidino būdama penkerių.

Sulaukusi vienuolikos, ji jau išbandė cigaretes ir alkoholį, o būdama trylikos tapo jauniausiu Holivudo žmogumi, priklausomu nuo narkotikų. Tiesa, Driu tėvai irgi mėgo gana palaidą gyvenimą, todėl dukra per daug nesirūpino.

Driu krikštatėvis režisierius Styvenas Spilbergas mergaitei ne tik skyrė pagrindinį vaidmenį milžiniškos šlovės sulaukusiame fantastiniame filme „E.T.“, bet ir buvo jos pagrindinis globėjas.

Būdama keturiolikos, D. Berimor du kartus gulėjo priklausomybių klinikoje ir šiaip ne taip sugebėjo susitvarkyti gyvenimą. Vėliau aktorė vaidino ne viename žinomame filme ir dabar yra viena daugiausiai uždirbančių Holivude.

Danielis Redklaifas

Hario Poterio vaidmuo Danielį dar berniuką pavertė žinomu visame pasaulyje. Negalėdamas susitvarkyti su užklupusia šlove, jaunuolis pamėgo taurelę.

Po kiek laiko vaikinas tarsi pasitraukė iš viešumos ir niekas ilgai nežinojo, su kokia didele priklausomybe jam teko kovoti. Beje, dėl nepažabojamo polinkio gerti „Hario Potterio“ žvaigždė kaltino būtent šį kultinį vaidmenį.

„Jeigu išeidavau į miestą apsvaigęs, staiga suprasdavau, kad manimi domimasi ne todėl, kad esu girtas vaikinas. Sakydavo: „O, Haris Poteris girtas bare!“ – yra sakęs aktorius.

Anot jo, žmonėms iš prigimties juokinga, kai mato ekrano žvaigždę girtą. Jis tikino, kad sulaukdavo daug skaudžių replikų ir pajuokų. Dėl šios priežasties Danielis nežinodavo, kaip elgtis, todėl imdavo dar labiau gerti – iš panikos ir nežinios, ką reikia daryti ir kaip tvarkytis. Laimė, visi šie sunkumai jau praeityje. Vyras nebegeria jau daugiau nei dešimt metų ir sėkmingai tęsia aktoriaus karjerą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder