G. Drukteinis – apie Druskininkų mero mylimąją: nereikia gėdytis profesijos

G. Drukteinis – apie Druskininkų mero mylimąją: nereikia gėdytis profesijos

Penktadienio popietę Lietuvą apskriejo žinia – trečią kartą prie altoriaus žengė Druskininkų meras Ričardas Malinauskas. Dvidešimt metų jaunesnę mylimąją Vaidą politikas vedė po vienų metų draugystės.

Kaip tikino politikas, iki jųdviejų pažinties Vaida šešerius metus gyveno Italijoje ir dirbo maisto technologijos srityje. Pora susipažino moteriai grįžus į tėvynę atostogų. 

Tai, kaip R. Malinauskas pristatė savo mylimąją, kiek užkliuvo etiketo žinovui Giedriui Drukteiniui. Socialiniuose tinkluose jis ragino nebėgti nuo savo asmenybės.

„Kodėl kai kurie žmonės taip gėdijasi savo profesijų/specialybių, joms maskuoti pasitelkdami net politiškai korektiškus terminus? Štai jau trečią (!) kartą vedančio Druskininkų mero nuotaka miglotai save pristato kaip „dirbusią maisto industrijoje“, nors kiekvienas suvokia, kad ji buvo tiesiog virėja (kucharka).

Kas čia gėdingo??? Galiausiai juk gali kaip ir bet kuris, baigęs kulinarijos kursus, apsišaukti „šefu“, bent jau „sous-šefu“, ir jokių pretenzijų!

Suprantama, kai savo profesiją arba psichologinę būseną reikia išties slėpti, pvz., vietoje „grūzčiko“ save oriai vadinti „ekspeditoriumi“, o dirbant prostitute prisistatyti „malonumų ir laisvalaikio pramogų sektoriaus atstove“.

Žinoma, padoriau atrodo į CV įrašytas teiginys, kad „2008–2010 m. dirbau someljė“, nors kiekvienas patyręs HR iškart supranta, kad po šia fraze slypi banalus faktas, kad aplikantas tuos metus nieko neveikė, o tiesiog gėrė.

Suprantama, kad savo vaikams, klausiantiems, kodėl Tavo šeima gyvena skurde ir nepritekliuje, reikia atsakyti, kad „užtat dirbu prie vieno įdomaus projekto draugiškame kolektyve su karjeros galimybėmis“, o išsiskyrus su savo vyru ar žmona visišką abejingumą savo vaikams ir artimiesiems reikia maskuoti po frazėmis „išmokau gyventi viena/galiu daugiau laiko skirti sau/keliauju sau vienas“.

Viskas OK ir suprantama, bet kam gėdytis virėjos profesijos? Valgome juk tai VISI!!! Ačiū jiems!“ – rašė jis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder