Fotografuojame vasarą: kokių programėlių mums reikės?

Fotografuojame vasarą: kokių programėlių mums reikės?

Kai už lango tokia vasara, norisi pasiimti su savimi tik išmanųjį telefoną, neapsikrauti kitais daiktais ir leisti laiką lauke. O toliau formulė paprasta: kuo daugiau laiko vasarą praleidžiame lauke, tuo daugiau atsiranda pagundų išsitraukti savo telefoną ir fotografuoti. Ir nors beveik visi naujesni telefonai turi geras kameras, ką daryti, jei draugų nuotraukos socialiniame tinkle „Instagram“ atrodo geresnės? Arba kaip suteikti nuotraukoms daugiau gyvybės ar nuimti keletą nekuklių spuogų? „Bitės Profai“ paruošė specialų fotografavimo programėlių arsenalą tam, kad ši vasara būtų viena įsimintiniausių.

Pradedantiesiems, išaugusiems „Instagram“ rūbą

„Ar žinote tą jausmą, kai norite paredaguoti gerą kadrą, tačiau matote, kad tradicinių programėlės „Instagram“ funkcijų nebeužtenka? Tuomet pats laikas iškeisti šį jausmą į programėlę VSCO („iOS“, „Android“) Ši programėlė puikiai praplečia tai, ko nebegali pasiūlyti „Instagram“ – nuo papildomų filtrų iki įdomių efektų. Beje, VSCO atrasite ir visą eilę profesionalių patarimų bei pamokų, kaip su savo telefono kamera pradėti daryti stebuklus“, – rekomenduoja A. Adomaitytė.

Norintiems pašalinti iš nuotraukų patį nemaloniausią dalyką

„Mėgstate dažnai pleškinti savo telefono kamera, bet planus vis sujaukia ne laiku iššokęs spuogas? O gal norite išlyginti nuotraukose odą, padaryti savo šypseną platesne ar tiesiog pridėti akims daugiau spindesio? Tuomet niekam nesigirdami atsisiųskite programėlę „Facetune2“ („iOS“, „Android“) ir pagyrų labai greitai sulauksite patys! Ši programėlė įsigudrina net darant nuotrauką parodyti, kaip ji atrodys jau apdorota. Visi spuogeliai bus pradanginti, šypsena taps baltesnė ir nuotraukoje dėmesio nebeblaškys jokie pašaliniai netobulumai. Be to, programėlė visas korekcijas pasiūlo bei atlieka pati, o tai užtrunka vos akimirką“, – teigia A. Adomaitytė.

Pasiilgusiems retro

„Jeigu neslepiate savo susižavėjimo senais juostiniais fotoaparatais ar seniau darytomis nuotraukomis, neskubėkite dūsauti. Nes yra programėlių, kurios sukurtos būtent jums. Pavyzdžiui, „1967: Retro Filters & Effects“ („iOS“). Ši programėlė paverčia jūsų telefono kamerą laiko mašina ir leidžia ant nuotraukų uždėti pačius įvairiausius senovines nuotraukas primenančius filtrus: nuo išblukimo iki saulės efekto ir kt. Taip pat programėlė siūlo ne tik filtrus, bet ir atskirus efektus, kuriais nuotraukas pasendinti galima labai subtiliai ir vos vienu ekrano bakstelėjimu“, – pataria A. Adomaitytė.

Negalintiems gyventi nekuriant „stories“

„Kadangi galimybė kurti vos parą kitiems matomus „stories“ iš „Instagram“ sėkmingai persikėlė ir į „Facebook“, kurti juos norisi vis labiau. Laimei, egzistuoja specialiai jų kūrimui skirta programėlė – „Unfold – Create Stories“ („iOS“, „Android“). Pastaroji padės ne tik kuriamiems „stories“ pritaikyti gražaus dizaino filtrus ar efektus, bet ir gerokai palengvins teksto įkomponavimą ant „stories“ nuotraukų ar vaizdo įrašų. Galiu lažintis, kad kai pradėsite naudoti šią programėlę, draugai ar pažįstami atsiųs jums žinutę klausdami kaip tai padarėte“, – sako A. Adomaitytė.

Norintiems žengti rimtą žingsnį į priekį

„Galiausiai, jei įvairios vaizdo apdorojimo programėlės jau seniai ne naujiena, metas imtis ko nors rimtesnio. O programėlė „Snapseed“ („iOS“, „Android“) yra kaip tik tai. Profesionalūs fotografai šios programėlės nevengia pavadinti jaunesniuoju visiems gerai žinomos programos „Photoshop CC“ broliu, pritaikytu išmaniesiems telefonams. Čia mūsų laukia itin daug nustatymų galimybių, platus darbo su nuotraukomis įrankių pasirinkimas ir galimybė padalinti nuotrauką „sluoksniais“, ką mėgstama daryti naudojantis programa „Photoshop“, – išskiria A. Adomaitytė.

Galiausiai, kaip teigia A. Adomaitytė, turint daugiau klausimų apie išmaniųjų telefonų kameras, jų funkcijas ar fotografavimo programėles, visada galima kreiptis į didžiuosiuose Lietuvos miestuose įsikūrusius „Bitės Profus“, kurie bet kada patars bei atsakys į rūpimus klausimus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder